Lækker omelet til et etårigt barn og andre retter til babyer

Lækker omelet til et etårigt barn og andre retter til babyer
Lækker omelet til et etårigt barn og andre retter til babyer
Anonim

Så du fejrede din babys første fødselsdag. Der er allerede blevet sagt generte ord, og der er taget forsigtige skridt. Din baby fortsætter med at udforske verden. Til nye bedrifter har han brug for en masse energi. Sådan fodrer du din baby, samt hvordan du laver en nærende omelet til et et-årigt barn og mange flere lækre retter, find ud af vores artikel.

Drik mælk, børn

Hvis din lille har passeret grænsen på et år, betyder det slet ikke, at du omgående skal stoppe med at amme. I det tilfælde, hvor barnet stadig føler behov for modermælk, og kvinden selv ikke ønsker at stoppe sådan en behagelig proces, kan du lade en eller to dagtimer og et par nattefodringer ligge.

hvad man skal fodre en etårig baby
hvad man skal fodre en etårig baby

Ingen mælk eller lyst til at amme? Skift derefter til modermælkserstatning. Nogle mødre begynder at introducere komælk i deres kost. Hvis din baby tåler dette produkt godt, så fortsæt med at give det i små mængder. Du kan lave mad med mælkgrød eller røræg til et etårigt barn. Køb kun et specielt produkt til små børn og brug aldrig ukogt mælk, som sælges på markederne.

Madring af en etårig baby

Krummenes menu er allerede ret forskelligartet. Han er i stand til at spise hele portioner af sin yndlingsmad. Så hvilke fødevarer bør helt klart inkluderes i kosten for en et-årig jordnød, forudsat at han ikke har allergi?

  1. Grød. Hvis du op til et år forsøgte at fodre dit barn udelukkende med glutenfri korn (boghvede, ris, majs), så kan du efter et år prøve andre korn. Havregryn, hvedegrød og semulje er højt værdsat af børn. Når alle kornsorterne er blevet prøvet, kan du skifte til blandinger af flere kornsorter.
  2. Grøntsager. Norm alt, om året, har mødre tid til at tilbyde deres babyer en masse forskellige produkter. Derfor kan du begynde at koge supper og kartoffelmos af flere grøntsager. Lad os også få salater med friske grøntsager skåret i stykker.
  3. et år gammel babymad menu
    et år gammel babymad menu
  4. Kød. Et-årige børn elsker mos, små frikadeller eller frikadeller. Du kan også tilbyde kød i små stykker. Maden er kogt eller dampet.
  5. Fisk. Efter et år kan dette produkt sikkert inkluderes i menuen. Fordelene ved fisk kan ikke overvurderes, så tilbered den til din baby en gang om ugen.
  6. Hvad skal man fodre en et-årig baby udover dette? Selvfølgelig mælk og mejeriprodukter. Vi har allerede diskuteret dette spørgsmål ovenfor. Jeg vil gerne tilføje, at hytteost, yoghurt og kefir heller ikke vil være overflødigt.
  7. Frugt. Rå eller mosede, de er en fantastisk tilføjelse til et barns kost. Giv fortrinsret til årstidens frugter, der vokser i dit område. Jordbær i februar eller eksotisk papaya kan gøre mere skade end gavn.

Nærende og sunde måltider til babyer

Hvis du ønsker at diversificere din babys menu, så prøv at tilberede nogle enkle retter fra velkendte fødevarer.

Omelet til en etårig baby

Flere gange om ugen kan du glæde din baby med en omelet til morgenmad. Det er dog nødvendigt at forberede det i henhold til en bestemt teknologi for ikke at skade en lille organisme. Du skal bruge følgende produkter:

  1. 3 stk vagtelæg eller 1 kylling.
  2. Mælk (3 spiseskefulde).
  3. S alt.
  4. Smør.

Forbered en bred gryde og et lille fad. Kog lidt vand i en gryde. Pisk æg med mælk og s alt, du kan tilføje lidt mel. Send hele massen i en form smurt med smør. Læg omeletfadet i bunden af en gryde med vand. Denne omelet tager cirka 5 minutter at tilberede. Hvis du har en dobbeltkedel, så er det ikke svært at lave en omelet til et etårigt barn.

omelet til en etårig
omelet til en etårig

Kyllingesuppe

Ingredienser:

  1. Kyllingfilet (100 gram).
  2. Kartofler (2 mellemstore knolde).
  3. Gulerødder (1 lille).
  4. Løg (1 stk).
  5. Blomkål (flere buketter).
  6. suppe til baby
    suppe til baby

Kog kyllingefileten, indtil den er mør. PÅgrøntsager kan koges i en separat gryde eller i en dobbelt kedel. Skær alle ingredienserne i små stykker, løget kan smides i bouillonen som helhed. Bland alle tilberedte produkter og hæld grøntsagsbouillon. Kværn suppen med en blender eller bare mos. Nogle babyer er allerede i stand til at klare små stykker mad, så det er ikke nødvendigt at lave suppen om til en glat puré.

Curd-gryde

Ingredienser:

  1. 1 æg.
  2. Børnehytteost (200 gram).
  3. S alt.
  4. 1 spsk sukker.
  5. 1 spiseskefuld semulje.
  6. baby gryderet
    baby gryderet

Riv hytteosten godt, så den bliver til en homogen masse. Tilsæt det sammenpiskede æg, sukker, en knivspids s alt og semulje. Send massen i formen og bag i 40 minutter. Du kan tilberede en lignende gryderet i en langsom komfur.

Anbefalede: