Grøn sauce. Bedste opskrifter
Grøn sauce. Bedste opskrifter
Anonim

Sauce er kendetegnende for en restaurant. Hver kok forsøger at gøre retten lys, velsmagende og original. Derfor serveres sauce ofte som tilsætning, som kan indtages til kød, fisk, kartofler osv. Den fås i forskellige farver og smage. I denne artikel lærer du, hvordan du laver grøn sauce. Den passer trods alt godt til næsten enhver ret med kød, fisk eller grøntsager.

opskrift på kold grøn sauce

Som regel er det lavet efter din smag. Hot grøn sauce kan trods alt være sur, sød eller neutral. Resultatet er en lys farve, der ser perfekt ud til fadet.

grøn sauce
grøn sauce

For at lave en varm grøn sauce, tag en lille flok koriander. Skyl godt, tør og hak fint. Læg 2 fed pillede, hakket hvidløg i en skål med koriander. Tag serrano peberen, fjern blot stenene, så saucen ikke bliver for varm. Hak det fint og kom det i en skål med hvidløg og koriander.

Tag to små limefrugter, pres saften ud af dem i en separat beholder. Tilsæt også 1 spsk. l. Hvid eddike. Riv skallen fra den ene lime. Tag 0,5 st. l. Dijon og krydret sennep. I samme beholder lægges 10 gr. skat.

Bland alle ovenstående ingredienser i en blenderskål, bring til en jævn konsistens. Hæld gradvist 0,5 spsk. olivenolie. Tilsæt nu s alt og andre krydderier efter smag. Stil på køl i 30 minutter.

Denne sauce viser sig at have en rig grøn farve. Det passer godt til fisk, pizza, nudler eller andre kornprodukter. Bare glem ikke, at saucen skal bringes efter smag.

mexicansk sauce

Denne opskrift er enkel og tilgængelig for enhver husmor. Ingredienser nødvendige for at lave mexicansk grøn sauce:

1. Grønne tomater - 5 stykker

2. Hvidløg - 4 fed.

3. Koriander - 1 bundt.

4. Chilipeber - 3 stk.

4. Avocado - ½ tsk

5. Vand - ½ spsk.

6. S alt efter smag.

Skræl tomaterne. For at gøre dette skal du dyppe dem i en beholder med kogende vand i 1 minut. Herefter pilles tomaterne hurtigt og godt. Hak hvidløget groft, tilsæt koriander, chilipeber, avocado og s alt. Blend med en blender, indtil det er glat. Tilsæt derefter vand og bland godt igen.

grøn sauce opskrift
grøn sauce opskrift

Du har en rigtig krydret mexicansk grøn sauce. Den passer perfekt til enhver ret, der er lavet med kød.

Sauce til vinteren

Det skal ikke koges. Det vigtigste ved denne sauce er at tilsætte nok s alt. Så kan den indtages hele vinteren. For at forberede det skal du tage et stort bundt persille og dild. Dræb det grønne med en blender, indtil det er glat.

Så skal du skrælle og fjerne skindet fra grønne tomater. Til at begynde med er 4 stk nok. Skær dem op og kom dem til grøntsagerne i en blender. Pisk massen igen, indtil den er glat. Læg derefter 4 grønne peberfrugter og det samme antal fed hvidløg i samme beholder. Vask og rens dem først.

Pisk alle ovenstående ingredienser sammen. Tilsæt 3 spsk. l. s alt og bland grundigt. Nu er den grønne sauce til vinteren klar. Det eneste du skal gøre er at hælde det i en krukke og stille det på køl.

Grønbønnesauce

For at forberede det, kog 2 liter vand, tilsæt s alt. Dyp derefter bønnerne (2 spsk) i kogende vand i 5 minutter. Efter det rigtige tidspunkt fjernes bønnerne fra vandet med en hulske i en skål, som straks sættes på is. Dette er nødvendigt for at bønnerne bevarer deres farve og ikke falmer.

Hæld 5 spsk. l. olivenolie, læg 4 fed hakket hvidløg der og steg i cirka 3 minutter. Lad det ikke blive gyldenbrunt. Bønner, hvidløg, 1 tsk citronskal, kom i en blender, hæld 2 spsk. l. citronsaft og pisk indtil glat.

vinter grøn sauce
vinter grøn sauce

Riv på et groft rivejern 200 gr. gedeost, og hæld blandingen heri, som blev blandet i en blender. S alt og peber efter din smag. Bland massen grundigt, stil på køl i 40 minutter, og du kan servere.

italiensk sauce

Perfekt til kogt eller grillet kød. For at forberede den grønne italienske saucehar brug for disse produkter:

1. Persille - 1 bundt.

2. Purløg - 1 lille bundt.

3. S alt - 2, 5 gr.

4. Vineddike (let) - ½ spsk. l.

5. Vand - 15 ml.

6. Olivenolie - 7-10 ml.

Placer ovenstående ingredienser i en blender og pisk indtil glat. Tilsæt 1 spsk. l. olivenolie og lidt vand, så saucen ikke bliver for tyk.

grønne bønnesauce
grønne bønnesauce

Nu ved du, hvordan man laver italiensk grøn sauce. Opskriften er meget enkel og overkommelig. Derfor kan enhver husmor lave mad.

Tip til madlavning

Hvis du vil have en mere pikant smag af saucen, så fjern frøene fra den varme peber. Det er trods alt dem, der giver det kanten. I en mexicansk ret er det ønskeligt at tilføje ikke kun peberfrugter og hvidløg, men også peberkorn.

Den grønne farve på saucen kommer fra ingredienser som broccoli, blomkål, friske krydderurter, porrer, avocadoer, grønne tomater, agurker, æbler og meget mere. andre

Når du blender saucen, så prøv at tilføje lidt vand. Hak også grønt og andre fødevarer på forhånd. Så er det nemmere at bringe massen til en homogen tilstand.

Kog grønne saucer, eksperimenter med en række forskellige retter og overrask din husstand og gæster med en ny, krydret og delikat smag.

Anbefalede: