Thaisuppe "Tom Yam": opskrift, foto
Thaisuppe "Tom Yam": opskrift, foto
Anonim

De, der har besøgt Thailand, har allerede smagt thailandsk suppe med kokosmælk Tom Yam. Hvis du ikke er bekendt med denne ret, så vil du lære om den i vores artikel.

Thaisuppe Tom Yum med rejer er den mest krydrede suppe i hele verden. Der har været mange undersøgelser, der har vist, at retten er en fremragende kræftforebyggelse. Det er på grund af denne ret, at thailændere sjældent lider af sådan en sygdom.

thai suppe
thai suppe

Denne thailandske suppe tilbydes i enhver cafe og restaurant i Thailand, såvel som i mange andre lande i Sydøstasien. Samtidig foretager hver kok nogle justeringer af retten: tilføjer eller fjerner en ingrediens, øger eller mindsker mængden af en komponent.

Der er flere varianter af suppe: med rejer, fisk, kylling og skaldyr.

krydret thailandsk suppebase

Det er meget vigtigt, at der bruges ingredienser af høj kvalitet til at tilberede retten. Bunden af suppen er krydret chilipasta. Du kan gøre det selv. Det er svært at købe det i Rusland. Det kan kun medbringes fra Thailand. Det sælges enten i poser eller i dåser. Pakkerne indeholder norm alt et halvfabrikat, hvori der kan tilsættes aromatiske ingredienser, såsom: kaffir, galangal, citrongræs. Bankerne udsteder nettomadlavning af pasta.

Ingredienser

Nu skal vi beskrive de ingredienser, der indgår i suppen. Vi vil også fortælle dig, hvad der kan udskiftes, hvis de ikke er tilgængelige.

Thai tom yum suppe opskrift
Thai tom yum suppe opskrift

Så ingredienserne, der indgår i thailandsk suppe:

  • galangal er en type ingefær. Det er hårdt som træ og har en skarp smag. Galangal kan ses med almindelig ingefær. Du kan bruge både frisk og malet fra en pose, tørret.
  • citrongræs - grønne stængler (ca. 1 cm i diameter) med citronduft. Du kan erstatte denne komponent med citrongræs eller lime eller citronskal.
  • Kaffir (kaffir) - blade fra lindetræet med mørkegrøn farve. Dette træ dyrkes kun på grund af dem. Du kan erstatte kaffir med indendørs citronblade.
  • Cilantro (koriander). Bruges til at tilføje smag. I vinterhalvåret tilsættes frosset græs. Du kan også bruge frø som erstatning.
  • Fiskesauce. Det tilsættes til thaisuppe for at give det en bestemt lugt, og heller ikke for at tilsætte s alt. Saucen har ret originale aromaer, men i retter åbner den på en ny måde. Det tilføjer en ny smag til hver ret. Sojasauce kan erstattes med fiskesauce.
  • Limejuice. Den kan nemt erstattes med citronsaft.
  • Hrmsvampe. De kan erstattes med andre typer, såsom shiitake, champignon eller østerssvampe.
  • Rejer. Påkrævet komponent. Det anbefales ikke at udskifte det. Du kan udover rejer bruge andre fisk og skaldyr som blæksprutte, blæksprutte ogandre.
  • Kokosmælk (eller kokosfløde). Denne komponent er valgfri. Det bruges til at lave en mildere type thailandsk suppe, der højst sandsynligt er beregnet til europæere. Hvis det ønskes, kan denne ingrediens erstattes med almindelig fløde eller mælk. Du kan også helt fjerne sådan en komponent fra fadet.
  • Kyllingkød. Denne ingrediens er valgfri. Det tilsættes rejer for at gøre retten mere mættende, når der er lidt fisk og skaldyr i retten.
thai suppe tom yum med rejer
thai suppe tom yum med rejer

Som du kan se, skal du, før du tilbereder thailandsk suppe, fylde op med de nødvendige ingredienser. Alle er ret specifikke, men hvis det ønskes, kan de erstattes med et mere velkendt alternativ

Hvad skal du bruge til Tom Yum-pasta?

Hvis du ikke har købt original pasta, kan du lave din egen.

For at lave pastaen skal du bruge følgende ingredienser:

  • én chilipeber (eller enhver anden varm);
  • one hvidløg;
  • skalotteløg (kan erstattes med almindelige løg);
  • ingefær (en ingrediens er valgfri, men kan stadig tilføjes til retten).

Tilberedning af pasta til suppe

Hæld vegetabilsk olie i gryden, cirka tre til fire spiseskefulde. Du kan tilføje mere, efterhånden som den koger, hvis pastaen virker for tyk.

Når olien er varm, smid et par hvidløgsfed i tynde skiver. Den skal stege til den er gyldenbrun. Efter fisk udhvidløg, læg det separat.

hvordan man laver thai tom yum suppe
hvordan man laver thai tom yum suppe

Smid derefter et mellemstort hoved hakket løg (skalotteløg eller løg) i olien. Udblød også i en gryde, indtil den er gylden. Når du har fisket det ud, læg det på hvidløget.

Længere i den samme olie, tilsæt fire til fem stykker chilipeber, skåret i små stykker. Tør det lidt i olie (et minut vil være nok). Tilsæt derefter det tidligere stegte løg og hvidløg til gryden. Du kan også tilføje revet ingefær der. Men dette er valgfrit.

Hold blandingen lidt i gryden under konstant omrøring. Fjern derefter fra varmen. Dernæst males alt fint i en blender. Det er det, vores pasta er klar. Konsistensen skal være tyk. Den kogte masse fordærves ikke i lang tid, du skal bare opbevare den i køleskabet.

Hvordan laver man thailandsk Tom Yum-suppe derhjemme?

Nu vil vi fortælle dig, hvordan denne ret tilberedes. Resultatet er to portioner thailandsk mad, der vil glæde elskere af krydret mad.

Thaisuppe, hvis billede er præsenteret i artiklen, er tilberedt på fisk eller kyllingebouillon. Selvom den nemmeste måde selvfølgelig er at lave mad på kylling. Kan bruges som naturlig bouillon eller i tern.

For at gøre bouillonen mere rig, tilsæt pillede, vaskede skaller og rejehoveder til den. To portioner kræver cirka 0,5 liter bouillon. S alt det ikke, tilsæt bare fiskesauce (1 spsk).

I den færdige bouillon tilsættes et stykke galangal syv millimeter tykt (eller et stykke ingefær halvanden centimeter tykt). Dernæst smider du kaffir (to blade), en stang citrongræs på ti centimeter lang (eller skallen fra en citron).

hvordan man laver thai suppe
hvordan man laver thai suppe

Kog den resulterende blanding i cirka fire minutter, så krydderierne giver deres smag og aroma. Tag derefter alle blade, stykker og stænger ud, læg dem på en tallerken for ikke at forstyrre.

Det næste skridt i at lave krydret suppe

Næste, uden at fjerne bouillonen fra ilden, tilsæt pastaen. Mængden af det afhænger af, hvor krydret retten til sidst du ønsker at få. En dyngede spiseskefuld vil være tilstrækkeligt til to portioner suppe.

Allerede når absolut alle ingredienserne er tilsat den thailandske suppe, prøv retten, hvis det er nødvendigt, smid lidt mere pasta i retten.

Så tilbage til madlavningen. Nu er tidspunktet kommet, hvor du skal smide alle de tilberedte ingredienser i den thailandske suppe, nemlig: svampe (4 stk), en chilipeber, pillede rejer og andre skaldyr (400 gram), kyllingekød (100 gram), præ- skåret i stykker. Hæld også fiskesauce (1 spsk) i fadet. Selvfølgelig kan du ikke tilføje nogle ingredienser, for hver person har sin egen smag, men uden svampe og rejer fungerer vores suppe bestemt ikke.

thai suppe billede
thai suppe billede

Hvis du vil have retten til at smage lidt blødere, især hvis du putter meget pasta, tilsæt kokosfløde eller mælk (ca. 100 ml). Kog derefter retten i fem til syv minutter.

Det sidste skridt i at lave duftende og lækker suppe

Føj et par minutter før fjernelseet lille løg skåret i halve (pillet, selvfølgelig), et fed hvidløg. Hvis du vil diversificere smagen endnu mere, så smid en anden tomat i. Du kan bruge enten et par skiver af en almindelig tomat eller et kirsebær skåret i to halvdele.

Det var det, thailandske Tom Yum-suppe er klar. Opskriften på denne ret er ikke nem. Men enhver husmor vil klare det, hvis det ønskes.

Den færdige suppe hældes i skåle, den drysses med krydderurter på toppen. Tilsæt derefter en teskefuld citron- eller limesaft.

thai suppe med kokosmælk tom yum
thai suppe med kokosmælk tom yum

Jeg vil også gerne sige, at kogt pasta ikke kun kan bruges i tilberedningsprocessen, men også til at lave andre retter. Pasta må også tilsættes færdigretter, for eksempel pasta.

Lille konklusion

Nu ved du, hvordan du laver Tom Yam thai-suppe, opskriften i artiklen vil hjælpe dig. Vi håber, at du vil være i stand til at tilberede en krydret ret i dit køkken.

Anbefalede: