Hvordan tilbereder man blæksprutte til salat? Salat med blæksprutte
Hvordan tilbereder man blæksprutte til salat? Salat med blæksprutte
Anonim

Mange er ikke afvisende over for at spise blækspruttesalat på en café eller restaurant, men de tør ikke lave denne delikatesse på egen hånd. Alligevel er dette ikke det mest almindelige produkt i russiske køleskabe. Husmødre er bange for at gøre noget forkert under madlavningen. Lad os finde ud af, hvordan man tilbereder blæksprutte til salat.

hvordan man tilbereder blæksprutte til salat
hvordan man tilbereder blæksprutte til salat

Hvor blæksprutter sælges

For Rusland er dette en slags eksotisk produkt, så det er usandsynligt, at du finder dem i en lille butik i nærheden af huset. Men de er altid tilgængelige i store supermarkeder eller hypermarkeder. Disse bløddyr fanges i Sydøstasien, så russerne har for det meste kun adgang til frossen, dåse og røget blæksprutte.

Sådan vælger du den rigtige blæksprutte

Køb produktet i store butikker, der har råd til kvalitetskøleskabe. Desuden har kunder i hypermarkeder mulighed for at undersøge skaldyr, hvis udseende kan fortælle meget.

salat med blæksprutte
salat med blæksprutte

For eksempel, hvis stykker af blæksprutte fryses ned i ét lag og dækkes med en tyk isskorpe, betyder det, at de gentagne gange er blevet optøet og igenFrosset. Sådanne manipulationer med fisk og skaldyr er fyldt med alvorlig forgiftning. Men selvom ubehagelige konsekvenser for maven kan undgås, vil smagen af retten vise sig at være dårligere end forventet, og når de er tilberedt, vil blæksprutterne briste.

Kød skal være hvidt. Hudens nuance er ligegyldig - hele farveskalaen fra lys lilla til sølvgrå betragtes som normen.

Hvis du er den mindste i tvivl, så bed om et kvalitetscertifikat, vær interesseret i produktionsdatoen for fisk og skaldyr og deres fangst.

Frossen blæksprutte er ikke et produkt, der er værd at købe til fremtidig brug. Det er bedre at tilberede dem på købsdagen, da et husholdningskøleskab ikke giver den optimale frysetemperatur. Under transporten fra butikken til huset vil muslingerne desuden have tid til at tø lidt op, hvilket ikke er særlig godt.

Sådan tilbereder man blæksprutte: en universel måde

Det er en udbredt opfattelse, at blæksprutte skal koges. Den anbefalede tid til denne "udførelse" (man kan ikke kalde det anderledes) varierer mellem 3-5 minutter. Hvis du nogensinde vil servere rynkede stykker gummi til bordet, skal du sørge for at gøre det.

kog blæksprutte tid
kog blæksprutte tid

Efter tre minutter i kogende vand vil blæksprutten bogstaveligt t alt krympe, blive meget tæt, og det vil være ubehageligt at spise dem.

Kog vand i en gryde. Tilføj eventuelt laurbærblade, et par sorte peberkorn og eventuelle urter og krydderier, du kan lide. For skønhed kan du lægge rød paprika i pulver, rødbedejuice, gurkemeje, karry - disse komponenter vil tone kødet. Hvis du planlægger at bruge blæksprutte yderligerei komplekse retter, så er det valgfrit at tilføje s alt.

Dyp optøede blæksprutter i kogende vand, vent 15-20 sekunder og fjern. Koger du skrog, så sænk dem ikke ned i vandet på én gang, men kog dem en ad gangen. Vent til vandet koger, før du behandler den næste slagtekrop. I betragtning af, at hvert stykke tager 15 sekunder at tilberede, vil dette ikke tage meget tid. Du kan opbevare kogt blæksprutte i køleskabet i to dage.

frosne blæksprutter
frosne blæksprutter

Hvis du ikke vidste alt dette, og da du læste vores artikel, du allerede var begyndt at koge blæksprutte, kan tiden tværtimod øges til 20 minutter. Så bliver bløddyrene bløde igen, selvom en halvering af størrelsen ikke længere kan undgås, og smagen vil ikke være på niveau.

Sådan optøs og renses blæksprutter

Før du tilbereder blæksprutter til salat, skal de optøs og renses. Du kan også koge dem frosne, men det vil øge tilberedningstiden og dermed gøre fisk og skaldyr gummiagtig.

Blæksprutte optøs ved stuetemperatur. Lad blot slagtekroppen stå i fri luft i 1-3 timer. Dette bevarer det maksimale af nyttige stoffer.

Afrimning er acceptabel i køligt (ca. 20 grader) vand. Men du bør ikke bruge varm væske til dette formål, endsige kogende vand, ellers bliver blækspruttefileten mørkere, og smagen forringes.

lækker blæksprutte
lækker blæksprutte

Du kan rengøre både før (helst) og efter madlavning. Hårde plader, gennemsigtig brusk skal fjernes fra slagtekroppen, tentaklerne skal fjernes og filmen fjernes fra bløddyret.

Efter tilberedning lavsidstnævnte vil være lettere, men der kan forekomme en ubehagelig lugt. Derudover er skindet meget bittert og kan nemt ødelægge smagen af retten.

Hvis du renser før tilberedning, er det mere bekvemt at fjerne filmen med en kniv under rindende vand. For at forenkle processen skal du først placere slagtekroppene i en væske opvarmet til 60-70 grader i fem minutter. Så fjernes skindet nemt ved friktion, og resterne kan fjernes ved at skylle skaldyrene med koldt vand.

Tilberedning af blæksprutte til salat - nemme måder

Det er ikke nødvendigt at varme blæksprutten op med kogende vand, før blæksprutten tilberedes til salaten. De kan spises umiddelbart efter rengøring, men generelt, selv for sushi, behandles blæksprutte med kogende vand. Vi anbefaler at gøre det samme.

hvordan man tilbereder blød blæksprutte
hvordan man tilbereder blød blæksprutte

En universel og hurtig måde: kog kedlen, hæld kogende vand over blæksprutterne, dræn vandet og drys muslingerne med eddike.

Eller læg den skårne blæksprutte i en skål, tilsæt s alt, peber (rød eller sort), eventuelle krydderier eller krydderurter efter eget valg, en spiseskefuld citronsaft eller vineddike. Hæld indholdet af skålen med kogende vand og si vandet efter 5 minutter.

Blæksprutte og mikroovn

Lækker mikrobølgeblæksprutte er en sjældenhed. Men denne metode kan hjælpe, hvis der ikke er nogen komfur. For eksempel hvis du forbereder en snack på arbejdet eller på landet. Vi advarer dig om, at første gang er det usandsynligt, at du vil være i stand til at opnå blødhed og saftighed af fisk og skaldyr. Du bliver nødt til at prøve flere gange, variere temperaturen og tiden for at finde deres optimale kombination.

Skær blæksprutten, så devil blive halveret. Arranger på en tallerken i et enkelt lag. S alt og peber efter ønske. Fyld blæksprutterne med vand, så det dækker dem halvt. Sæt pladen i mikroovn i 1-4 minutter afhængig af effekten.

Du kan prøve at koge blæksprutte i din egen juice. Arranger dem også på en tallerken, drys med olie og citronsaft, drys med krydderier, men tilsæt ikke vand. Mikrobølgeovn i 1 minut ved maksimal effekt.

Salat med ris og æg

Nu hvor vi fandt ud af, hvordan man "koger" blæksprutte blødt, er det tid til at gå videre til salatopskrifter.

hvordan man tilbereder blæksprutte til salat
hvordan man tilbereder blæksprutte til salat

Til denne solide ret, tag 2 mellemstore løg, skåret i halve ringe og læg dem i varmt vand i et par minutter. Forbered et pund blæksprutte på nogen måde beskrevet ovenfor. Skær 2 kogte æg i strimler.

Bland 3 spiseskefulde kogte ris, æg, blæksprutte og løg. S alt og peber efter smag, smag til med mayonnaise.

Salat med druer og ost

Dette er allerede en mere sofistikeret blækspruttesalat, og rettens udseende burde være passende. Tag derfor et halvt bundt salatblade, hak groft eller riv, læg i en salatskål og bland med saften af en kvart citron.

Sæt blækspruttekroppen skåret i tynde strimler, 150 gram sultanadruer og samme mængde fetaost (eller Adyghe) skåret i tern på salatblade. Smag til med s alt og vend forsigtigt med olivenolie.

Feriesalat

Tag 750 gramblæksprutte (allerede skrællet og behandlet med kogende vand). Hvis du kogte fisk og skaldyr uden s alt, så gnid slagtekroppene med det indefra og skær dem i ringe. Skold 3 modne tomater med kogende vand, fjern skindet og hak fint.

Hæld et halvt glas olivenolie i en gryde og kom blæksprutte og tomater deri. Tilsæt 3 hakkede fed hvidløg, hakket frisk persille og 125 ml tør hvidvin. Lad det simre tildækket ved svag varme, indtil det er blødt.

hvordan man tilbereder blæksprutte til salat
hvordan man tilbereder blæksprutte til salat

Dekorer den resulterende blækspruttesalat med udstenede oliven, hakkede skiver og persilleblade.

Diætsalat

Skær 2 blækspruttekroppe, tilsæt 1 revet æble og 200 gram hakkede selleristængler til dem. Smag til med sesamolie og sojasovs.

Vi fort alte dig, hvordan man tilbereder blæksprutte til salat, nemlig den korrekte overholdelse af denne procedure er hovedhemmeligheden ved retter med disse bløddyr. Nu er han kendt for dig. Det er tilbage at vælge den passende salatopskrift, som der er rigtig mange af.

Anbefalede: