Sådan tilberedes sauce til hvid fisk: opskrifter med billeder
Sådan tilberedes sauce til hvid fisk: opskrifter med billeder
Anonim

Saucer er rettens højdepunkt. Ofte er det dem, der afslører alle nuancer af smag, aroma. Sauceopskrifter til hvid fisk er mangefacetterede. Alle vælger den, han kan lide. Der er ingen hårde og hurtige regler, når det kommer til madlavning, især krydderier og sovs. Fiskeretter kan gøres saftigere, mere møre og mere duftende – og alt dette vil være med til at lave den magiske sauce. Du kan også tilberede forskellige typer fisk i sovs. De kan stuves i sauce eller bages. Nogle muligheder er beregnet til at blive serveret kolde.

hvid fiskesauce opskrift
hvid fiskesauce opskrift

Forskellige saucer. Påfyldningsmuligheder

Det er bemærkelsesværdigt, at der er et stort antal saucer. Så hvert land har sine egne smagspræferencer. For eksempel indtages hvid fisk i tomatsauce i Mexico, hvor der er rigeligt med peberfrugter i retten.

Cremede muligheder er mere elsket af franskmændene og italienerne. Begræns dig dog ikke til kun én godbid. Fisk passer godt til et stort antal opskrifter. Sauce til hvid fisk er populær, men ikke den eneste mulighed.

Filetter passer godt sammen med følgende ingredienser, der kan bruges i saucer:

  • svampe, oftest champignoner;
  • citronjuice;
  • hvidvin, helst tør;
  • røde bær såsom tranebær, røde ribs;
  • grønt af enhver type, både frisk og tørret;
  • krydderier, især hvide og allehånde;
  • naturlig yoghurt, fløde og tung creme fraiche;
  • tomater og peberfrugter.

Sovser: tomat, grøn og cremet

Konventionelt kan alle typer saucer opdeles i tre faktisk enorme grupper. Den første er tomatsauce. Som navnet antyder, er tomater grundlaget. Den er rød i farven. Hvid fiskefilet i en sauce af tomatsaft og varm peber kan pynte på festbordet. Samtidig kan friske grøntsager nemt erstattes med pasta eller soltørrede tomater.

Anden gruppe - cremede muligheder. Dette omfatter saucer baseret på creme fraiche, fløde, mælk, yoghurt og andre fermenterede mælkeprodukter. Også her kan kokken vise sin fantasi. Det er bemærkelsesværdigt, at disse typer saucer kun tilberedes i smør. Ellers bliver den ikke ensartet, og dens smag vil blive ødelagt.

Gruppen med grønne saucer er nok den mest interessante. Urter er aktive her. Selv simpelt stuvet koriander med bouillon kan være et godt supplement til en fiskeret.

hvid sauce til rød fisk opskrift
hvid sauce til rød fisk opskrift

krydret tomatvariant

Opskriften på den hvide fiskesauce kræver følgende ingredienser:

  • Tomater - afhængig af mængden af fisk;
  • Oregano - tør et par knivspidser;
  • Peberkorn - et pr. stykke fisk;
  • Chilipeber –efter smag;
  • S alt.

Først skal du skrælle tomaterne. Blot kogende vand vil hjælpe med at fjerne skindet fra frugten. For at gøre dette skæres tomaterne på kryds og tværs og hældes derefter med kogende vand. Frugterne opbevares sådan i cirka fem minutter. Nu kommer huden meget hurtigt af, uden at det kræver en indsats. Ideelt til en hvid fiskesauceopskrift bør frøene fjernes fra tomaterne. Dette gøres ved at male frugten gennem en sigte. Dette er dog ikke påkrævet. Smagen af retten bliver ikke dårligere.

Tilføj denne ingrediens, når fisken er stegt på begge sider, men endnu ikke klar. På dette tidspunkt hældes det med en blanding af tomater, peberfrugter, oregano og sorte peberkorn. Dæk med låg, lad det trække. Fisken er nu gennemblødt i tomat og krydderier.

Hvis der er et problem med tomater, så kan de erstattes med tomatjuice eller pasta. Selvom du i dette tilfælde ikke bør tilføje s alt til saucen, da de fleste af disse produkter allerede har denne ingrediens i sammensætningen.

hvid sauce til fisk opskrift med creme fraiche
hvid sauce til fisk opskrift med creme fraiche

Mild tomatsauce til fisk

En mere mør version uden peber er også velegnet til fisk. Det kræver også tomatjuice, løg, smør og en blanding af italienske urter, såsom basilikum, oregano. Du kan også bruge færdiglavede krydderier.

Løg skåret i tynde halve ringe. Kom et lille stykke smør i en varm stegepande. Du skal vente til den åbner. Nu steges løg på den, mens gassen skal reduceres, så grøntsagen brunes og derefter stuves. Saft hældes her, tilføjkrydderier efter din smag.

Ved servering hældes et stykke fisk med denne sovs. Du kan også pynte den med et frisk basilikumblad.

cremefraicheopskrift: hvid fiskesauce

Denne type sovs kræver ikke mange ingredienser. Du har brug for smør, en teskefuld mel, et glas tyk creme fraiche, dild. Du kan også tilføje hvidløg, hvis du har lyst. Saucen skal også s altes.

Først smør smeltes i en stegepande. Der kræves et stykke, der vejer tredive gram. Det er her, melet placeres. Hvis creme fraiche er under tyve procent fedt, så kan mængden af mel øges for at opnå en tykkere konsistens. Ingredienserne blandes, så blandingen tykner. Derefter, ifølge opskriften, tilsættes creme fraiche til saucen til hvid fisk, hele glasset på én gang. Blandingen omrøres kontinuerligt ved høj varme, så den ønskede konsistens opnås.

Nu kan du hakke dildgrønt så fint som muligt, og evt. rive hvidløget på et fint rivejern. Efter at have lagt disse ingredienser, fjernes saucen fra ilden.

Det er bemærkelsesværdigt, at du kan servere fisk med denne sovs med det samme til bordet, eller du kan stuve med det samme i saucen.

hvid sauce trin for trin opskrift
hvid sauce trin for trin opskrift

Cremede opskrifter på rød fisk

Denne type filet passer godt til hvide saucer. For eksempel kan en stegt ret ledsages af en lækker champignonsauce. Til det skal du bruge:

  • creme;
  • løg;
  • lidt mel;
  • svampe;
  • blandede urter efter smag;
  • s alt;
  • smør.

Opskriften på hvid sauce til rød fisk er enkel, selvom den virker ret kompliceret med hensyn til ingredienser. Tag først en stegepande, kom smør på den. Nu skal du stege løg og svampe. Alt skæres i tynde skiver. Når olien er absorberet tilsættes lidt mel, mens retten røres rundt. Det sidste trin er at hælde hele saucen med fløde og vente, indtil blandingen bliver tykkere. For at gøre dette skal det omrøres, hvilket reducerer gassen til et minimum. Hvid fisk i en cremet sauce efter denne opskrift bliver meget mør og utrolig velsmagende. For at gøre dette tilsættes færdiglavet sovs i slutningen af stegningen, og retten simrer i et par minutter mere.

hvid fisk i cremet sauce
hvid fisk i cremet sauce

Grøn sauce til fisk. Kræver ikke madlavning

Sovsen kan tilberedes uden brug af en stegepande. Denne grønne sauce er en af dem. Til ham skal du bruge: korianderfrø, koriander og persille - i en stor flok. Det er også værd at forberede hvidløg, allehånde ærter. Alt skal males, gerne i en morter. Grønne før dette skæres så lille som muligt. Derefter fortyndes blandingen med olivenolie og påføres den allerede tilberedte fisk.

Du kan også tilføje grøn basilikum, selleri, nelliker til denne opskrift. Alle krydderier er udvalgt ud fra kokkens smagspræferencer.

Hvid sauce Trin-for-trin-opskrift

For at lave en yoghurtbaseret sauce skal du bruge:

  • 100 ml tyk yoghurt, græsk, almindelig;
  • en halv citron;
  • spsk kapers;
  • et fed hvidløg;
  • estragon - flere grene;
  • sort peber;
  • s alt.

Rigtig yoghurt til denne opskrift bør ikke dryppe af en ske. Derfor skal du vælge denne mulighed. Hvis du ikke kan finde et sådant produkt, kan du tage almindelig yoghurt og kassere det gennem ostelærred. Så vil den overskydende væske dræne, og kun det ønskede produkt vil blive tilbage.

For at forberede saucen skal du skære kapers, hvidløg, estragon, også kendt som estragon, så småt som muligt og blande alt dette med yoghurt. Tilsæt også saften fra en halv citron. Til den færdige fisk, stegt eller stuvet, læg et par skeer af denne sauce. Du kan dekorere hver tallerken med endnu en hel kvist estragon.

hvid fisk i tomatsauce
hvid fisk i tomatsauce

Fisk i ovnen: bagt med sauce

For at forberede denne opskrift skal du tage:

  • hvid fisk;
  • omkring fire hundrede gram hård ost;
  • to hundrede gram fløde med et fedtindhold på 20 procent;
  • tør urteblanding;
  • frisk dild - et par grene;
  • to spiseskefulde vegetabilsk olie;
  • lidt peber og s alt.

Fisk med hvid sauce i ovnen er en virkelig velsmagende og mættende ret. Læg først filetstykkerne på en smurt bageplade. Al cremen hældes på den. Drys derefter med krydderier. Som krydderurter kan du bruge færdige blandinger, for eksempel italiensk eller fransk. Men du kan også vælge dine yndlingskrydderier. Så grøn basilikum, estragon, tørret og frisk dild, citronmelisse, oregano og koriander eller koriander passer godt til fiskeretter.

Nu på fadet tinder pågroft rive ost. Delikatessen er klar til bagning. På tredive minutter kan du få en lækker fiskeret med en dejlig hvid sauce og en osteskorpe. Tilberedningstid kan variere afhængigt af typen af fisk.

fisk med hvid sauce i ovnen
fisk med hvid sauce i ovnen

krydret bærsauce

En anden mulighed kan appellere til dem, der kan lide interessante kombinationer af sur og sød smag. Til ham skal du tilberede tranebær, tyttebær og ribs - alt i lige store proportioner. Bærene males gennem en sigte, kun saften fra dem bruges. Sukker tilsættes væsken - et par skeer, stivelse og citronsaft.

Denne sauce smages til før stivelse tilsættes. Hvis det ønskes, kan bærrene erstattes med kun én type. Alle ingredienser varmes på komfuret, og når de serveres, er de bogstaveligt t alt forsynet med en dråbe flydende honning. Denne sauce passer godt til stegte fileter af enhver farve.

Fiskeretter er en lækker mulighed til middag. De bruges aktivt selv på en diæt. Mange søger at diversificere deres menu. Saucer er den nemmeste måde at gøre dette på. De kræver norm alt et minimum af ingredienser. Men i de fleste tilfælde er en blanding af urter og krydderier uundværlig.

Anbefalede: