Udsøgt delikatesse: hestepølse

Udsøgt delikatesse: hestepølse
Udsøgt delikatesse: hestepølse
Anonim

Hestekød er en almindelig ret blandt nomadiske folk. Af dette kød, som har en bestemt smag, tilberedes ofte hestepølse, uden hvilken ikke en eneste national fest kan klare sig. Det tilsættes til naryn og pilaf, eller blot skæres i små stykker og serveres som snack. Det menes, at denne lækre højkalorie delikatesse kan hæve blodtrykket, så den bruges som en generel tonic. Også hestepølse bruges til at lave andre typer pølser for at give dem elasticitet, viskositet og pikanthed, selvom det i nogle lande er forbudt at spise det.

hestepølse
hestepølse

Kazy i usbekisk køkken

Det skal siges, at hestekødspølse i det usbekiske køkken kaldes "kazy". Den tilberedes ved at fylde hestekød fra ribbenene i oksekød eller hestetarm. Så tarmen gnides med s alt og vaskes godt i vand. Kødstykker sammen med bacon gnides også med s alt, spidskommen ogpeber, lad stå i tre timer på et mørkt sted til syltning, fyld derefter tarmene med den forberedte masse og sæt halvfabrikatet på et koldt sted. Den bruges både kogt og tørret eller røget. Men lad os se nærmere på processen med at tilberede denne delikatesse.

hestepølse kazy
hestepølse kazy

Kazi hestepølse

Ingredienser: en meter hestetarm, et kilogram hestekød, fem hundrede gram hestefedt, en ske sort peber, to skeer spidskommen, en ske s alt.

Tilberedningsproces

Spæk og kød skæres i strimler femten centimeter lange og tre centimeter brede, lægges i en skål, drysses med peber, zira og s alt og gnides kødet, så krydderierne absorberes bedst muligt. Derefter dækkes alt med gaze og stilles et mørkt, køligt sted i seks timer (men bedre i en dag), så hestepølsen bliver duftende og velsmagende.

Forberedelse og fyldning af tarmene

Tarmene vaskes grundigt, vendes på vrangen og gnides med s alt. Derefter vaskes de igen skiftevis i koldt, derefter i varmt vand flere gange. Dernæst bindes den ene ende af tarmen tæt, og fra den anden ende fyldes den med det tilberedte fyld, skiftevis strimler af kød og fedt, og den anden ende bindes - sådan tilberedes et halvfabrikat.

købe hestepølse
købe hestepølse

Hvordan opbevares hestepølse?

Hvis kazy skal opbevares i en kort periode, hænges den blot et koldt sted, og hvis den er i flere måneder, så begraves den i klid eller mel under et ti centimeter lag. Hvornårder er behov for at opbevare pølsen i flere år, så ryges den, hænges i skorstenen og efterlades der. Det skal bemærkes, at tre-årig kazy anses for at være en fremragende delikatesse.

Hvordan bruges kazy?

Hestepølse, som hovedsageligt kan købes på markederne i Usbekistan, Kirgisistan eller Tadsjikistan (den er praktisk t alt ikke tilgængelig i butikkerne), serveres ofte på bordet som en kold snack. For at gøre dette anbringes det i en skål med koldt vand og koges i to timer ved lav varme. Efter at vandet er kogt, gennembores produktet flere steder. Inden servering afkøles pølsen og skæres i cirkler, lægges ud på tallerkener sammen med krydderurter, grøntsager og hakkede løg. Den bouillon, som den blev kogt i, bruges hovedsageligt til fremstilling af dej.

Anbefalede: