Kalorietallerken med borsjtj. Hvor mange kalorier er der i borscht?

Indholdsfortegnelse:

Kalorietallerken med borsjtj. Hvor mange kalorier er der i borscht?
Kalorietallerken med borsjtj. Hvor mange kalorier er der i borscht?
Anonim

Borscht er den første ret, der spises i Østeuropa. Den har ukrainske rødder, skiller sig ud for sin lyse farve og rige smag. Klassisk borsjtj tilberedes i kødbouillon, rødbeder, kartofler, kål og tomater er essentielle ingredienser.

Appetitlig borsjtj
Appetitlig borsjtj

Hvor mange kalorier er der i forskellige typer borscht?

Lad os starte med at bestemme kalorieindholdet i klassisk borscht. Rød borsch, kogt uden kød, har et kalorieindhold på 30 kcal pr. 100 gram. Borsch på kylling bouillon uden hud - 35 kcal pr. 100 gram, med skind - 52 kcal pr. 100 gram. Hvis retten tilberedes på okse- eller svinebouillon, øges kalorieindholdet mindst 2 gange. Kalorieindholdet i borscht på oksekød er 86 kcal pr. 100 gram, på magert svinekød - 105 kcal, på fedt svinekød - så meget som 160 kcal pr. 100 gram. Men den fedeste er borsch med bacon, dens kalorieindhold er 189 kcal pr. 100 gram.

Grøn borsjtj
Grøn borsjtj

Lad os gå videre til kalorieindholdet i grøn borsjtj. Mager grøn borsjtj har et kalorieindhold på 37 kcal, men okseborsjtj trækker på 95 kcal. Kalorieindholdet i grøn borsjtj på svinekød vil være 166 kcal pr. 100 gram.

Selvfølgelig er det værd at overveje, at kalorieindholdet i borscht afhænger af mængden af kød, grøntsager og andre tilsætningsstoffer i den.

Hvad er kalorieindholdet i en tallerken borscht?

Vi fandt ud af kalorieindholdet i borscht pr. 100 gram af den færdige ret. Men dette er ikke særlig praktisk til beregninger. Derfor vil vi nu tale om kalorieindholdet i 1 tallerken borscht.

Det skal straks bemærkes, at størrelserne på pladerne er varierede. På supermarkedets hylder kan du både finde kæmpetallerkener med 500-600 milliliter væske og små tallerkener med en volumen på kun 200 milliliter. Derfor, for præcist at kende kapaciteten på din tallerken, skal du fylde den med vand og derefter hælde vandet i et måleglas (du kan gøre det i flere trin), så ved du præcis, hvor meget væske dine tallerkener rummer, og hvad er kalorieindholdet i en tallerken borscht.

Tag f.eks. en standardportion (300 gram). Derfor vil kalorieindholdet i en tallerken borscht (klassisk) være fra 90 til 550 kcal. Men hvis du beslutter dig for at tilføje creme fraiche eller ristede kiks til borsch, vil kalorieindholdet stige i overensstemmelse med kalorieindholdet i tilsætningsstofferne. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at folk, der er på diæt eller har hjerteproblemer, ikke misbruger rig borsjtj med forskellige kosttilskud med højt kalorieindhold.

Kalorieindholdet i en standard tallerken med grøn borscht er fra 110 til 515 kcal. Herfølge samme regel. Misbrug ikke fed mad. Det vil ikke gavne din krop, men vil kun komplicere hjertets arbejde, bidrage til dannelsen af blodpropper og blokering af blodkar.

Borsch med creme fraiche
Borsch med creme fraiche

Fordelene og skaderne ved borsjtsj

Vi t alte om kalorieindholdet i borscht, nu er det værd at tale om dets fordele. Denne ret har et helt sæt af sporstoffer. Vitaminer B1, B2, C, organiske syrer, folinsyre, minerals alte - alle disse nyttige stoffer indeholder borscht.

Her kommer vi til slutningen. Er det værd at spise borscht for dem, der taber sig? Det er selvfølgelig op til dig. Men i betragtning af den ernæringsmæssige værdi kan og bør et stort antal nyttige sporstoffer, vitaminer, borscht indgå i din kost mindst flere gange om ugen. Kalorieindholdet i en tallerken borscht med kylling er ikke så højt, men denne ret er så afbalanceret som muligt med hensyn til forholdet mellem proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, det har en positiv effekt på funktionen af mave-tarmkanalen, hjertet, nyrer og lever.

Anbefalede: