Hvordan koger man blæksprutte i cremefraiche? Kogning af blækspruttekroppe
Hvordan koger man blæksprutte i cremefraiche? Kogning af blækspruttekroppe
Anonim

Seafood er en fantastisk tilføjelse til din daglige menu. Lad ikke alle have råd til at spise dem hver dag, men i det mindste på helligdage er retter fra dem måske tilgængelige for alle. Og hvis f.eks. ikke alle kan lide rapana eller blæksprutte, så kan blæksprutter tilberedes på en sådan måde, at selv de, der ikke kan lide havenes og oceanernes gaver, vil kunne lide sådan mad.

hvordan man koger blæksprutte i creme fraiche
hvordan man koger blæksprutte i creme fraiche

Grundlæggende madlavning

Der er et stort antal måder, hvorpå du kan tilberede blæksprutteretter. Der er mere end én opskrift, og disse havdyr kombineres med så mange ekstra ingredienser, men tilberedningen af selve blæksprutterne er stadig kernen i alle retter. Og for ikke at ødelægge hele middagen, skal du tilberede slagtekroppene ordentligt.

Halvfabrikata sælges forskelligt, men for optimale resultater er det bedre at købe uskrællet blæksprutte. I butikken sælges de norm alt frosne; før yderligere handlinger af slagtekroppen påflere minutter lægges i s altet koldt vand, derefter overhældes med kogende vand, hvorefter "skindet" fjernes.

For at blive mørt og saftigt, "ikke-gummi" kød, tilbereder vi en blækspruttekroppe i meget kort tid. Vandet kogte, slagtekroppene blev lagt - efter max 20 sekunder fjernes de fra kogende vand. Hvis opskriften kræver stuvning eller stegning, bør dette ikke ske længere end tre minutter. Der er en alternativ vej - en lang; i dette tilfælde skal blæksprutte koges i mindst fyrre minutter.

blæksprutte i creme fraiche i en langsom komfur
blæksprutte i creme fraiche i en langsom komfur

creme fraiche

Den mest populære og nemme at tilberede blæksprutte i cremefraiche. Til dem skal du bruge 800 g slagtekroppe, 300 gram creme fraiche, 2 mellemstore løg, vegetabilsk olie - et par spiseskefulde, samme mængde mel, s alt og peber. Resultatet er imponerende - retten er meget saftig og delikat i smagen.

Der er en meget interessant måde at tilberede blæksprutte i cremefraiche - der er ingen madlavning i den. Slagtekroppene tøs op i koldt vand, skindet fjernes, korden trækkes ud og rygraden skæres ud. Derefter tørres blæksprutterne med håndklæder/servietter og skæres i ringe. De steges hurtigt i olie. Finhakket løg sauteres til de er gyldenbrune, mel sauteres separat. I fadet, hvor retten skal tilberedes, lægges løg i bunden, derefter skaldyr; 2 dele creme fraiche og 1 del vand hældes. Ristet mel fortyndes i en lille mængde vand-creme fraiche blanding. Dette gøres når blandingen med cremefraiche koger, så tilsættes mel og røres forsigtigt. I denne form er retten langsomtgryderet i en halv time; s alt og peber tilsættes kort før slutningen.

Da kogte blæksprutter i cremefraiche på denne måde i ret lang tid, er denne ret mere velegnet til et festligt bord. Den passer godt til almindelig kartoffelmos, men er især lækker med ris.

kogning af blækspruttekroppe
kogning af blækspruttekroppe

Stegt blæksprutte

Slagtekroppe og løg tages - i samme mængde som i forrige opskrift. Creme fraiche rækker denne gang til 4 spsk, men et par spsk mayonnaise tilsættes. Udover s alt anbefales det også at tilsætte lidt sukker, men mel behøves slet ikke. Du kan eksperimentere med dine yndlingskrydderier. Inden du tilbereder blæksprutter i cremefraiche ved stegning, skal de igen behandles - optøs, flåes osv. Men denne gang steges de sammen med løg ved høj varme, så processen går hurtigt og blæksprutterne forbliver bløde. Derefter tilsættes alle ingredienserne i gryden, blandes og koges i højst fem minutter. Denne version af blæksprutte i cremefraiche smager bedre afkølet, så det er bedre at sætte beholderen i køleskabet i mindst en halv time før servering.

calamari i creme fraiche
calamari i creme fraiche

Lækker multicooker-opskrift

For dem, der har sådan en brugbar køkkenenhed, er det ikke malplaceret at spørge, hvordan man tilbereder blæksprutte i creme fraiche med det. For to slagtekroppe skal du tage en gulerod og en tomat, et glas federe creme fraiche og en skefuld vegetabilsk olie. Krydderier og s alt - som altid efter din egen smag. Havdyr skal først optøs og slagtes; de skæres traditionelt - i ringe, grøntsager -sugerør. For at lave blæksprutter i creme fraiche i en langsom komfur "hvad du har brug for", hældes en skefuld vegetabilsk olie i skålen, ringe og sugerør tilsættes ovenpå, de nødvendige krydderier tilsættes - og skålens indhold blandes. Slukningstilstand er indstillet; tid - afhængigt af din enheds funktioner. I gennemsnit er 20 minutter nok med en effekt på 860 W. Hvis du koger blæksprutter i creme fraiche i en langsom komfur, viser retten sig at være meget mør, og hovedkomponenten er aldrig hård.

blæksprutteopskrifter med billeder
blæksprutteopskrifter med billeder

Blæksprutter er også velegnede i salater

Det kan siges, at disse havdyr er meget "multifunktionelle": salater og forretter tilberedes med dem, og næsten alle muligheder er meget vellykkede. En af de mest nysgerrige er deres kombination med gulerødder og almindelig hvid (kan erstattes med Beijing) kål. Blæksprutte og kål tages i et halvt kilo, gulerødder - 150 g. Slagtekroppe koges hurtigt og skæres i firkanter, grøntsager hakkes fint, kål (hvis du tog hvidkål) er rynket. Salaten krydres med s alt, sukker, knust hvidløg og vegetabilsk olie. Gourmeter rådes til at tilføje krydderier til koreanske gulerødder. Den færdige masse skal lægges under lasten mindst natten over, og den skal stå i kulden. Det viser sig meget velsmagende - sådan er de, blæksprutter. Opskrifter med billeder er klare: den er også meget smuk!

opskrift på blæksprutteretter
opskrift på blæksprutteretter

Blækspruttepandekager

Det er usandsynligt, at mange mennesker kender denne originale opskrift. Det inkluderer også kål. Igen fem hundrede gram. Forud-behovvil stege et finthakket løg, tilføje et hakket kålhoved til det og simre indtil det er blødt. Tilberedte blæksprutter vendes til hakket kød med en kødkværn eller blender og kombineres med stuvet kål. Æggeblommer fra 2 æg køres i massen, alt blandes med 5 spsk mel, hviderne piskes til skum og tilsættes også hakket kød. Yderligere handlinger er de samme som ved bagning af almindelige pandekager: vi tager det med en ske, lægger det i en gryde, når det er brunet, vender vi det om. Kan serveres med creme fraiche; de roser sådanne pandekager, hvis de også er drysset med grønt.

Fyld blæksprutter

Denne ret er besværlig at tilberede, men smagen er fantastisk. Til fyldet koges et æg, og tomater (2 ikke for store), zucchini (150 g), et halvt løg og et fed hvidløg skæres. Grøntsager stuves, et hakket æg tilsættes dem. Blæksprutter koges hurtigt, tørres, fyldes med den resulterende blanding, rulles i mel og frituresteges. Saucen laves: et fed hvidløg stuves i olie, to spiseskefulde creme fraiche og 100 g tung fløde tilsættes, en kvart kop bouillon hældes (du kan erstatte det med en terning), en hakket stor tomat er placeres og kværnet peber tilsættes. Kog 1 minut. I den færdige sauce skal du lægge de fyldte slagtekroppe, tilføje dild og svede i cirka to minutter. På denne måde, hvordan man tilbereder blæksprutte i creme fraiche, giver dig mulighed for at få en ret med simpelthen fantastiske smagsoplevelser.

Hvis du er træt af traditionelle ferieretter, så husk eksistensen af fisk og skaldyr og overrask dine kære med en usædvanlig smag af nye retter.

Anbefalede: