Originale pandekageopskrifter til Maslenitsa
Originale pandekageopskrifter til Maslenitsa
Anonim

Maslenitsa er en højtid, der ikke kun fejres af troende, men også af dem, der er fuldstændig ligeglade med religion. Det er ganske forståeligt: alle glæder sig over forårets begyndelse, løftet om varme og afslutningen på vanskeligheder, fornyelse - og ikke kun af naturen, men også af deres egen. Derudover er Maslenitsa en lys og velsmagende ferie. Ingen husmor vil nægte sin familie fornøjelsen af at spise pandekager, især i et stort og venligt selskab.

Gamle og nye

I gamle dage blev pandekager på ingen måde betragtet som en dessert. De blev bagt tykke og frodige, de tog creme fraiche eller meget fed mælk, næsten fløde, som grundlag. Gamle pandekageopskrifter til Maslenitsa omfattede brugen af hvedemel og boghvede på samme tid.

pandekageopskrifter til karneval
pandekageopskrifter til karneval

Tiderne har ændret sig, og med dem er denne traditionelle ret blevet forvandlet. Nu viser de tynde, kniplede pandekager frem. Og jo mere gennemsigtige de er, jo mere dygtig betragtes værtinden. Desuden, når vi koger pandekager til Maslenitsa, så i dejenvi introducerer en række forskellige væsker; og hvis eksperimentet var en succes, deler vi gerne opskriften med venner, slægtninge og bekendte.

Klassisk test nummer et

Hvis vi tager en pause fra eksperimenter i et stykke tid og vender tilbage til traditionerne, så må vi indrømme, at opskrifterne på pandekager til Maslenitsa ikke hengav sig til variation med hensyn til det grundlæggende. Dejen var lavet af tre typer: på mælk, på sur (senere - på kefir) og på vand. Mejeri var det mest almindelige. Til ham tog de 2 æg for en halv liter mælk, en spiseskefuld (spsk) sukker og to - vegetabilsk olie, en knivspids s alt og et glas mel.

Æg knækkes i en dyb skål, blandet med s alt og sukker. Sukker er påkrævet, selvom der er planlagt en ikke-sød fyldning, så pandekager til Maslenitsa bliver mere storslåede og lækrere. Mælk tilsættes og alt blandes grundigt. Efter at have lagt en sigte over skålen, sigt melet igennem - så der ikke kommer klumper og klumper i dejen, og den bliver mere luftig og ensartet. Hvis du vil have tynde, gennembrudte pandekager, så tilsæt lidt mel, og rør dit emne hver gang imellem. Til sidst tilsættes vegetabilsk olie i dejen for at gøre pandekager mindre klistrede til panden. Den endelige viskositet ligner tynd creme fraiche.

Klassisk test nummer to

Han er også økonomisk, hvis du bruger surmælk og ikke køber kefir. For den samme halvliter flydende æg og mel svarer mængden til den tidligere metode. Sodavand tilsættes - en halv teskefuld, samme mængde sukker og s alt. Vegetabilsk olie har brug for så mange som fire store skeer.

pandekager påkarneval
pandekager påkarneval

Æg skal piskes og derefter blandes med kefir. Denne forbindelse anbringes på komfuret og opvarmes forsigtigt. Tilsæt sukker og s alt, rør rundt. Mel hældes og sodavand opløst i en skefuld kogende vand hældes. Det er tilbage at tilføje vegetabilsk olie, ælt med flid og læg et varmt sted i en time.

Klassisk test nummer tre

fastelavnspandekager lavet af det er meget mindre efterspurgte, men de vil passe både til dem, der taber sig, og dem, der har maveproblemer. Derudover er det den hurtigste opskrift.

Vand - en halv liter (som mælk eller kefir), æg - de samme 2 stykker, smør, s alt og sukker - som til mælkepandekager, men mel - så meget som 300-plus gram.

Først blandes s alt, æg og sukker, derefter hældes vand i, mel hældes til sidst. Det piskes med en røremaskine (piskes, rør sammen) til det er glat – og du kan bage diætpandekager

Pandekage-testhemmeligheder

At følge opskriften til sidste komma giver ikke altid det ønskede resultat. Det ser ud til, at alt blev gjort efter planen, men pandekagerne klæber, løsner sig, brænder … men man ved aldrig, hvilke problemer der sker! Selv en erfaren pandekagemager kan bruge de tricks, som andre håndværkere har afsløret.

madlavning af pandekager til karneval
madlavning af pandekager til karneval

For at lave lækre pandekager til Maslenitsa skal melet sigtes lige før det tilsættes dejen. Ellers vil det komme tungt ud, og du vil ikke lykkes med luftsnørede pandekager.

Og mælk og kefir og vand og æg til pandekager burde væreikke koldt. Det, der var i køleskabet, skal tages ud mindst en halv time før tilberedning, så temperaturen på maden er lig med hjemmet.

Hvis du foretrækker svampedej, så sørg for, at den ikke hviler. "Solene" for Maslenitsa vil være på dit bord, men blege og uden de eftertragtede huller. Faktisk er det værd at huske på, at gærdej er en af de sværeste, og det er ikke alle, der lykkes med det.

Hvis du vil have sprøde pandekager, så tilsæt mere sukker. Dette gælder især for dejen: Hvis resultatet bliver dårligt brunt, så har gæren i dejen allerede "spist" sukkeret. Du kan rette op på situationen ved at tilsætte sukker, men så skal du straks i gang med at bage.

Det er bedre ikke at ty til højhastighedsenheder: mixere, blendere, foodprocessorer. For godt pisket dej resulterer i flade, "lave" pandekager.

Ønsker du at få et supertyndt produkt med fristende huller - pisk æggehviden og kom den ned i dejen. Kun det er nødvendigt at blande den resulterende masse ikke på den sædvanlige måde, i en cirkel, men fra bunden og op, for ikke at forstyrre æggeskummet.

Bagningshemmeligheder

Brydepanden skal være meget varm, før du hælder dejen på den. Og det skal smøres, og ikke hældes med vegetabilsk olie, og smøres bekvemt med et fladt stykke kartoffel, lægges på en gaffel og dyppes i den samme olie.

usædvanlige pandekager til karneval
usædvanlige pandekager til karneval

Selv hvis din stegepande er afprøvet, skal du ikke være for doven til at antænde den med s alt før pandekageceremonien. Og under ingen omstændigheder skal du vaske det efter det! Hellere være den førstepandekagen bliver ikke klumpet, men bare s alt.

Forsigtig pande - gode pandekager

Lad os håbe, at du på et tidspunkt valgte den rigtige gryde til at tilberede denne ret: helst støbejern, men altid med en tyk bund, lave sider og et langt håndtag (det ville være rart med en træmundstykke). Men selv i sådan et lykkeligt tilfælde skal du sørge for en værdifuld erhvervelse efter reglerne. Først og fremmest inkluderer de fraværet af alle former for rengøring og rengøringsmidler. Efter brug hældes en skefuld vegetabilsk olie med samme mængde s alt i gryden, brændes og tørres af med et tørt håndklæde.

Hvis du vil glæde din svigermor

Ved nærmere undersøgelse kan du se, at alle pandekageopskrifter til Maslenitsa adskiller sig fra hinanden, primært i fyldet. Det er forståeligt: dej er dej, nogle finesser i dens forberedelse påvirker ikke smagen for meget. Der er dog også sjældne undtagelser. Ikke underligt, at der er en ordsprog-definition "til svigermor for pandekager." Maslenitsa er fuld af glædelige overraskelser, og en af dem kaldet "Teschina Joy" vil glædeligt overraske mange.

lækre pandekager til karneval
lækre pandekager til karneval

Du bliver dog nødt til at pille ved. Den største vanskelighed er, at dejen stadig er gær. Men efter at have samlet ånden og mod, kan du mestre det.

Så i 800 ml mælk opvarmet til den menneskelige krops varme, opdrættes gær (25 g), næsten et halvt kilo mel sås og en skefuld solsikkeolie tilsættes. Dejen hæver, piskes, en teskefuld s alt hældes i og en blanding af to æggeblommer, stødt hvid med to storeskeer sukker. Alt dette blandes forsigtigt, hvorefter de resterende proteiner fra æggene tilsættes, blandet med et halvt glas tung fløde. Dejen skal hæve igen. Efter anden bundfældning, bland ikke massen igen! Bag små pandekager på sædvanlig vis, og server til din elskede svigermor (eller svigermor - alt efter hvem der har lavet mad) med kaviar. Og jo dyrere kaviaren er, jo mere respekt!

Gourmet: krabbepandekager med bønner

Hvis du vil bage virkelig usædvanlige pandekager til Maslenitsa, så prøv denne opskrift, forresten, også usødet, og igen - af svampedej. Dog ikke-standard! Først og fremmest vil der være brug for mel, som i oldtiden, af to typer - hvede og boghvede, i lige store dele. Til halvandet glas mælk (hvori du skal røre gæren i en mængde på 20 g), går 150 g mel. Tilsæt to spiseskefulde ghee, 2 æggeblommer og lidt s alt. Alt dette æltes, dækkes med et håndklæde eller folie og holdes varmt i en time (men ikke i nærheden af komfuret eller batteriet). Til sidst piskes proteinerne, tilsættes dejen, det hele æltes igen – og du kan bage pandekager. Fra dette antal produkter får de 20 styk.

Fyld til pandekager på Maslenitsa er meget forskellige, men denne er den mest uventede. Vi blander en pakke med 15 % fed fløde med en teskefuld tomatpure, to store skeer af din yndlingsketchup, s alt og cayennepeber (en halv teskefuld). Skær et halvt kilo krabbekød og halvdelen af denne masse grønne bønner (kogt), krydr med den resulterende sauce og læg pandekager på. Yderligere efter behag: du kan traditionelt rulle sammen, eller du kan servereåben med en spredning af friske urter.

til svigermor til pandekager Maslenitsa
til svigermor til pandekager Maslenitsa

Fyldte snegle

Hvis du vil tilberede originale pandekager til Maslenitsa, skal du ikke begrænse dig til usædvanlige fyld, men også sørge for et uventet udseende. Så "indmaden" i et æg med løg er ret almindelige, men serveringsmåden er ganske ekstraordinær.

Hvis du tager et dusin tynde pandekager (du kan bage dem efter din yndlingsopskrift), skal du bruge 3 hårdkogte æg, et stort løg og, som altid, peber og s alt.

Finthakkede løg steges, æg knuses også, ingredienserne kombineres og smages til med krydderier. Men så begynder det vigtigste: fyldet lægges på kanten af pandekagen, og det rulles sammen til et rør. Den resulterende forlængelse snoes til en cochlea. Romantikere kan skildre en rose. For at forhindre figuren i at folde sig ud, er den bundet med en stilk af grønne løg. Smuk, kompakt, usædvanlig - og praktisk at spise.

Fyldning kan være anderledes

I løbet af århundreders fejring af denne muntre og lyse ferie har folk fundet på en bred vifte af opskrifter på lækre pandekager til Maslenitsa. Men den største glæde ved denne ret er stadig fyldet. For eksempel fra græskar og mango (der er en mistanke om, at vores samtidige allerede har tilføjet den anden komponent). For at gøre kombinationen harmonisk tilsættes blandet ost (cremet, et kvart kilo), en skefuld sukker og to spiseskefulde limesaft til 200 g græskar kogt i sukker, hvorefter det hele føres gennem en blender. Den resulterende blanding lægges i en pandekage, som foldes til en knude, og denne skønhed hældes ovenpåen blanding af 200 g mango og 50 g appelsinjuice. Hvordan man dekorerer fadet, kan du selv tænke på - det er mere interessant.

Fantastisk avocado- og svampefyld; desuden er stegte svampe stuvet i creme fraiche og derefter blandet med hakket eksotisk. En interessant pandekagekage med et mystisk navn - "Guriev's Delight". Og det er nemt at udføre. Pandekager bages efter eget skøn, stables i en bunke, smøres med kondenseret mælk og toppes med friske jordbær.

opskrifter på lækre pandekager til fastelavn
opskrifter på lækre pandekager til fastelavn

Glem ikke ostemasse og frugtfyld, og fiskeelskere vil helt sikkert foretrække pandekager fyldt med laks. Nå, eller noget andet, enklere.

Som du kan se, kan fyld til pandekager til Maslenitsa være søde og ikke, eksotiske og fra velkendte produkter, eller de kan kombinere eksotisk med hverdagsliv.

For de forhastede

Hvis ferieugen i dit tilfælde faldt sammen med hårde arbejdsdage, så tag opskrifter på fastelavnspandekager, kaldet faste, med om bord. 200 g mel, s alt, sukker, kanel, ingefær og gurkemeje går til et glas mælk. Juster deres forhold efter din opfattelse af disse krydderier.

Mel blandes med krydderier og sukker, derefter tilsættes mælk i portioner under konstant pisk. Når en homogen masse er opnået, tilsættes sodavand (en teskefuld uden et dias er nok), bedre læsket med citronsaft. Igen er alt æltet til tilstanden af flydende creme fraiche. Og straks kan du stege pandekager. Ingen tid til at fjolle med fyld? Som sauce er creme fraiche, kondenseret mælk, marmelade eller marmelade velegnet. Der er en mulighed - tinghvad som helst.

Eksotiske havregrød

Når vi bager pandekager til Maslenitsa, vil vi nogle gange have både pandekagesmag og noget usædvanligt. Denne opskrift er kun til sådanne tilfælde. Først og fremmest erstattes almindeligt hvedemel med havregryn, et glas er nok. Så skal du bruge to bananer, som piskes i en blender med et æg og en spiseskefuld sukker. Mel og s alt hældes i blandingen, næsten et glas mælk hældes i - og pisk igen. Dybest set alt! Der bages pandekager, som kan spises uden tilbehør som dessert - de viser sig at være luftige, søde og velduftende. På listen kaldet "Usædvanlige pandekager til fastelavn" er denne opskrift i højsædet.

Og majs vil ikke blive efterladt

Hvis boghvede og hvedemel i oldtidens Rusland blev blandet, har de nu fundet på sidstnævnte til at kombinere med majs. Resultatet er fantastisk! Du vil ikke forveksle sådanne pandekager med andre.

For et glas "majs" vil der gå 2 glas "hvede", den samme mængde mælk, så mange som 4 æg og endda en kop fløde. Dejen er surdej, så fyld op med 25 gram gær. De opdrættes sædvanligvis i mælk, mel (begge typer) hældes i det, alt æltes og holdes varmt i 2 timer. Derefter kommes blommerne malet med s alt og sukker ind – og igen ind i varmen. Proteiner piskes med fløde og tilsættes forsigtigt til dejen, som så skal op en tredje gang. Så bages pandekager som norm alt.

Husk bagværket

Lidt glemt, men meget velsmagende russisk tradition. Fra den sædvanlige version med fyld adskiller pandekager med bagning sig ved, at de så at sige viser sig at være flerlagede og gennemblødte"iboende indhold" er allerede under forberedelse.

Princippet er enkelt: dejen hældes i gryden omkring en femtedel mindre end nødvendigt. Når bunden er smukt stegt, lægges fyldet ovenpå (det kaldes bagen) og hældes med et tyndt lag dej. Denne struktur vendes for at stege toppen, og godbidden er gemt mellem to rødmossede pandekager.

Tasty Maslenitsa til dig!

Anbefalede: