Hvad tilberedes til Maslenitsa, undtagen pandekager: de bedste opskrifter og traditioner

Indholdsfortegnelse:

Hvad tilberedes til Maslenitsa, undtagen pandekager: de bedste opskrifter og traditioner
Hvad tilberedes til Maslenitsa, undtagen pandekager: de bedste opskrifter og traditioner
Anonim

fastelavn er den mest muntre, lyse og lækre ferie, der markerer farvel til vinteren. På denne dag varmer forårssolen allerede, og folk, der samles på pladserne, brænder vinterens skulptur. Men det er ikke alt. Det vigtigste er maden. Luksuriøse pandekager med forskelligt fyld og varm stærk te. Hvad skal du ellers bruge for at holde varmen og fortsætte det sjove?! Og hvad er tilberedt til Maslenitsa, udover pandekager?

hvad der koges til fastelavn udover pandekager
hvad der koges til fastelavn udover pandekager

Forfædres traditioner

I dag er de glemt. Vi støder på fragmenter af gamle ritualer ved bryllupper, ved dåben af et barn, men nogle gange tænker vi ikke over deres betydning. Maslenitsa er en meget interessant højtid, der går tilbage til tiden før kristendommen. Dette er en fejring af solen, som pandekager repræsenterer.

Men det er ikke alt. En festlig godbid på denne dag er et symbol på frugtbarhed og velstand. Derfor laver de så mange bagværk med en gylden varm farve. Farvel kold vinter, solrig sommer forude. I dag tager vi en kort udflugt til vores forfædres kulinariske og finder ud af, hvad der tilberedes påMaslenitsa, undtagen pandekager.

Variationer

Moderne husmødre ønsker ikke længere at begrænse sig til pandekager, selvom der er mange måder at gøre godbidden interessant og lys på. Læg for eksempel svampe eller kaviar som fyld, og saml selve pandekagen i form af en pose og bind den med en grøn løgfjer. Og hvis du vil være original, så forbered en pandekagekage. Nej, ikke med vanillecreme, men med svampe og ost. Selvfølgelig skal du næste år igen tænke på, hvad der er tilberedt til Maslenitsa, bortset fra pandekager, men denne gang vil du have en original og lys skål. Så du skal bruge: forstegte pandekager og hård ost, creme fraiche, løg og friske svampe.

Steg løg på en pande, tilsæt svampe, og når væsken fordamper, så creme fraiche. Lad det simre i 10 minutter. Riv osten og del straks i 8 dele. Saml nu kagen, læg svampe og ost på hver næste pandekage. Det øverste lag er kun dekoreret med ost.

hvad man skal lave mad til karneval udover pandekager
hvad man skal lave mad til karneval udover pandekager

Flatkager

Det plejede at være, at det var for tidligt for en pige at blive gift, før hun lærte at bage luftige og lækre pandekager. Og hvis du husker, hvad vores bedstemødre lavede til Maslenitsa, ud over pandekager, så kommer en tallerken med syltetøj og rødmosset pandekager straks i tankerne. De er nemme at forberede, du behøver kun at prøve én gang.

  • Bland 2 kopper mel, sukker og s alt i en dyb skål, tilsæt en teskefuld gær.
  • Tilføj et glas varmt vand.
  • Ælt godt for at undgå klumper.
  • Dæk beholderen og vent 1,5 time. Det er vigtigt, at rummet er varmt.
  • Dejen er ikke længere blandet, luftbobler vil gøre pandekagerne luftige. Bare øs med en spiseske og kom i en gryde med opvarmet olie, luk låget. Vend om efter 2 minutter og luk ikke igen.
  • Blad de færdige pandekager med et køkkenrulle, og du kan servere.
  • opskrifter til karneval
    opskrifter til karneval

Dovne dumplings

Hvis du spekulerer på, hvad du skal lave til fastelavn, bortset fra pandekager, så skal du huske, at i disse dage er kødretter ikke velkomne. Men mejeriprodukter og fisk kan spises i ubegrænsede mængder. Hvis tiden er knap, men du vil forkæle børnene med en lækker dessert, så vær opmærksom på følgende opskrift. Den er klar på 5 minutter og er perfekt til morgenmad.

  • Kom en pakke hytteost i en kop. Bland godt og tilsæt blommen.
  • Tilsæt 100 g mel og lidt s alt.
  • Rør med en gaffel, indtil glat.
  • Kog vand og s alt.
  • Brug nu en våd ske til at tage noget af dejen ud og ryst forsigtigt i vandet.
  • Luk ikke låget, produktet falder fra hinanden, når det koger kraftigt.
  • Så snart de overflader, rør rundt med en hulske og tag dem ud på et minut.
hvad er sædvanligt at lave mad til karneval
hvad er sædvanligt at lave mad til karneval

Curd Pie

Lad os fortsætte med at sortere opvasken til Maslenitsa. Der er opskrifter for enhver smag, og desuden kan de laves om på din egen måde. Den mest hjemmelavede ret er tærte. Husk den kedelige ventetid, mens mor har travlt i køkkenet, ogEn lækker duft gennemsyrer rummene. Og endelig er hele familien samlet ved bordet. I betragtning af hvad der er sædvanligt at lave mad til Maslenitsa, kan man ikke ignorere denne vidunderlige tærte. Du skal lave mad:

  • 500 g butterdej;
  • 500 g hytteost (mos godt).
  • Tilføj 2 æg til ostemassen.
  • Tilsæt s alt og en skefuld sukker på spidsen af en kniv.

Nu er den sjove del. Skær en cirkel ud af dejen efter formens diameter, et låg og en sidedel, det vil sige en strimmel. Læg bunden ud i formen, læg sidevæggen og hæld ostemassefyldet ud. Det er tilbage at lægge låget ovenpå og bage i 40 minutter, indtil de er gyldenbrune. Det anbefales at servere det lunt. Gæster vil blive henrykte over denne enkle og meget velsmagende tærte.

Ostekager

De bedste retter til fejringen af Maslenitsa er baseret på mælk og hytteost. Hvorfor ikke tilbyde dine gæster lækre, møre cheesecakes?! Dette tager ikke meget tid, og resultatet er simpelthen fantastisk. Meget ofte tilsætter husmødre lidt mel, så kagerne ikke falder fra hinanden, når de steges. Du skal bruge:

  • Hytteost - 0,5 kg, ikke våd. Tilsæt s alt på spidsen af en kniv og 1 tsk sukker.
  • Det er tid til æggene. Kør i 2-3 stykker.
  • Rør grundigt.
  • Dyp pattyen godt i mel og læg den i varm solsikkeolie.
  • Steg i en pande.

Server varm med creme fraiche.

bedste mad til karnevalsfest
bedste mad til karnevalsfest

Dybstegt ost

Meget velsmagende, menFantastisk højt kalorieindhold måltid. Men når alt kommer til alt, Maslenitsa, er der ikke noget g alt med det. Du skal bruge 0,5 liter smør til panering, 2 rå æg og et stykke ost. Derudover skal du bruge brødkrummer, oregano og s alt.

Magning er enkel. Det er nok at skære osten i tern, pisk æggene lidt, tilsæt s alt. Hæld oreganoen på et fad, gør det samme med brødkrummerne. Dyp først ost i oregano, og dyp derefter i æg. Nu i kiks, igen i et æg og igen i kiks. Steg osten ved svag varme og server med det samme.

Ostekager med hytteost

Hvad er Maslenitsa uden duftende boller?! Og hvad skal værtinden gøre, hvis hun ikke har tid? Du kan lave lækre cheesecakes ved at bruge meget lidt tid på det. Dejen er gæragtig, men det er ikke svært at forberede den. Forbered dejen:

  • Opvarm et glas mælk, indtil det er varmt.
  • Tilsæt lidt sukker og 30 g frisk gær.
  • Tilsæt 0,5 kop mel, og lad det stå i 30 minutter.
  • Derefter tilsættes to sammenpisket æg og tre glas mel til dejen.

Bland nu og sæt dejen på varmen i yderligere 30 minutter. Derefter skal du ælte dejen godt i 15 minutter. Del dejen i 12 dele og rul hver til en kage. Til fyldet males 0,5 kg hytteost, 1 æggeblomme og 3 spsk sukker. Læg en skefuld af fyldet på hver kage. Bag i 20 minutter ved 180 grader, pensl med mælk blandet med smør.

pandekager til karnevalsopskrifter for hele ugen
pandekager til karnevalsopskrifter for hele ugen

Men hvad med klassikerne

Enhver af disse retter kandekorere bordet, men vil ikke erstatte pandekager til Maslenitsa. Opskrifter for hele ugen skal vælges gennemprøvede, hvilket vi vil gøre i dag. Så lad os først og fremmest prøve at lave tynde pandekager. Lacy, med sprøde kanter, de kan lide af voksne og børn. Ingredienser:

  • 1 liter mælk;
  • 4 æg;
  • 450 g mel;
  • 2 spiseskefulde sukker;
  • 1,5 spiseskefulde smør;
  • 0,3 teskefulde s alt;
  • smør til at smøre de færdige pandekager med.

Du skal forberede dejen. For at gøre dette skal du bryde æggene i en kop, tilsætte s alt og sukker. Tilsæt derefter en tredjedel af mælken og hæld alt melet ud. Dejen bliver som flydende creme fraiche. Det er tilbage at tilføje alle de andre ingredienser. I dette tilfælde vil der ikke være nogen klumper.

kefirpandekager

Hvis din mælk er sur, så skal du ikke blive ked af det. Når alt kommer til alt, er du allerede ved at forberede de bedste pandekageopskrifter. Hvad man skal lave mad til Maslenitsa, bestemmer hver husmor for sig selv. Men opskriften på kefirpandekager vil bestemt ikke være overflødig. Du skal bruge 2 kopper sur mælk, 2 æg og 2 kopper mel, 3 spiseskefulde vegetabilsk olie.

Start madlavningen ved at sigte mel i en stor skål. Tilsæt en halv teskefuld s alt, en spiseskefuld sukker og mælk med æg til det. Vent 30 minutter. Derefter fortyndes en teskefuld sodavand med varmt vand og tilsættes til dejen. Bages i en varm stegepande.

hvad man skal lave mad til karneval de bedste pandekageopskrifter
hvad man skal lave mad til karneval de bedste pandekageopskrifter

I stedet for en konklusion

Maslenitsa er en traditionel russisk forårsferie. Efter en lang vinter besøger alle hinanden og glæder sig over de første solstråler. Selvfølgelig skal værtinden forberede sig på gæsternes ankomst. Til dette tilberedes traditionelle retter af mejeriprodukter. I dag har vi kun overvejet en lille del af, hvad der kan forberedes til Maslenitsa. Baseret på disse opskrifter kan du finde på et dusin flere retter, der vil overraske og glæde gæster.

Anbefalede: