Sådan dekoreres en kage med mastiks: praktiske instruktioner

Sådan dekoreres en kage med mastiks: praktiske instruktioner
Sådan dekoreres en kage med mastiks: praktiske instruktioner
Anonim

Sandsynligvis kan enhver person lide, når hans mad ikke kun er velsmagende, men også attraktiv. Dette gælder for festlige retter og desserter, især kager. En af måderne at dekorere dem på er brugen af konfektemastik, som er baseret på almindeligt pulveriseret sukker med tilsætning af en lang række uventede ingredienser som marcipan, gelatine, protein, stivelse og skumfidus. Der er mange opskrifter til dets tilberedning, som hver især er ret enkle. Men hvordan dekorerer man en kage med mastiks? Der er trods alt dem blandt os, der allerede har hørt, at det er ret svært. Lad os finde ud af det. Først, bare rolig. Ikke alle er i stand til den første tid at klare det, som konditorer og andre tager specialkurser på. Hvis du ikke er helt sikker på dig selv og dine kulinariske evner, så øv dig først i, hvordan du pynter kagen med fondant, på små og meget små kiks. På denne måde vil du fylde din hånd.

Sådan pynter du en kage med mastiks
Sådan pynter du en kage med mastiks

For det andet, studere opskrifterne til fremstilling af mastiks. Der er hundredvis af dem - fra enkle til udsmykkede. Hver art kan i øvrigt godt opbevares i køleskabet i op til to uger, og i fryseren endda op til fire. Bare læg din mastiks i en plastikpose og bekymre dig ikke om dens sikkerhed i et stykke tid. Men lad det ikke stå i luften i lang tid: det vil tørre ud. Det er også værd at huske, at når du laver mad, har du brug for lidt mere pulveriseret sukker end angivet i opskriften. Den skal være så lille som muligt. For det tredje, når mastikken er klar, lav kiks til kagen. Når de er bagt, dækkes overfladen med smørcreme, ganache eller marcipan. Sidstnævnte skal stå i køleskabet i nogen tid for at køle grundigt af. Nu kan du pynte kagen med fondant.

Pynt kagen med smørcreme
Pynt kagen med smørcreme

Mål dine kiks. Tag mastikken ud af køleskabet først. Begynd at rulle ved at drysse din kagerulle og bord med stivelse, så emnet får form som en fremtidig kage. Hvis det ikke giver efter, så sæt det i mikroovnen i et par sekunder - så bliver det plastisk igen.. Den optimale tykkelse af emnet er 5-6 millimeter.

Efter rulning overføres mastiksen til selve kagen, først dække den med en film, som skal ligge oven på emnet efter overførsel. Dette gøres for senere at udjævne ujævnhederne med en speciel spatel.

Såafslutter hoveddelen af processen kaldet "hvordan man dekorerer en kage med fondant." Men der er andre småting. For at give emnet en glans kan du f.eks. dække det med en blanding af vodka og honning (50 til 50).

Sådan pynter du en kage
Sådan pynter du en kage

Hvordan pynter man kagen helt? Brug figurer fra mastik. Husk blot, at de skal forberedes i forvejen, og at de fastgøres med æggehvide kort før desserten serveres. De får farve ved hjælp af farvede farvestoffer, som fortyndes med vand. Nu ved du, hvordan du pynter kagen med fondant. Held og lykke og god appetit!

Anbefalede: