Salater med lavt kalorieindhold i kosten

Salater med lavt kalorieindhold i kosten
Salater med lavt kalorieindhold i kosten
Anonim

Salater med lavt kalorieindhold er meget gode som en tilføjelse til diætmenuen. Til dato er der mange opskrifter til deres forberedelse, og blandt dem er der altid dem, der ikke vil tilføje ekstra pund og ikke få dig til at sulte. Derudover er de fleste af disse fødevarer rige på vitaminer, mineraler og andre gavnlige stoffer.

Grundlaget for sådanne retter er magert kød, forskellige grøntsager, fisk og skaldyr, oste, urter og frugter. Samtidig er deres kalorieindhold reduceret på grund af grøntsager og urter, de kan kombineres med kogt korn, kartofler, pasta, kylling og andre. Det er generelt accepteret, at salater med lavt kalorieindhold ikke bør indeholde mere end fem ingredienser ud over dressingen, som består af oliven- eller vegetabilsk olie, yoghurt eller fedtfattig creme fraiche. Derudover er det forbudt at bruge mayonnaise, røget kød og fede oste i retter.

salater med lavt kalorieindhold
salater med lavt kalorieindhold

Lad os se på de produkter, som salater med lavt kalorieindhold er lavet af (opskrifterne er ret forskellige).

1. Blomkål medæg.

Ingredienser: et halvt kilo blomkål, fire æg, to spiseskefulde citronsaft, grønne løg, fedtfattig creme fraiche til dressing, s alt og peber.

Kål sorteres i blomsterstande og koges i s altet vand, derefter afkøles og drysses med citronsaft. Æg koges, pilles og hakkes sammen med løg. Alle komponenter er blandet, s altet, peberet og krydret med creme fraiche.

lavkalorie salatopskrifter
lavkalorie salatopskrifter

2. Kaloriefattige salater: vegetabilsk vitamin.

Ingredienser: halvtreds gram kogte majskerner, tredive gram valnødder, en tomat, en agurk, et bundt koriander, et rødløg, to spiseskefulde eddike, et par radiser, salat.

Agurk, tomat, løg, radise skæres i små stykker, majs steges uden tilsætning af olie. Hak nødderne, tilsæt hakket koriander, grøntsager, salat, bland godt og smag til med eddike. Det anbefales at bruge sådanne kaloriefattige salater frisklavede, så de ikke mister vitaminer og næringsstoffer.

Kaloriefattige salater
Kaloriefattige salater

3. Majssalat med perlebyg.

Ingredienser: fire kopper færdig byg, en kop majskerner, en kop hakket løg, et hundrede gram rød og grøn peberfrugt, skal af en halv citron, to spiseskefulde citronsaft, et halvt glas balsamicoeddike, tre spiseskefulde vegetabilsk olie, halvanden spiseskefuld hakket dild, en halv skefuld s alt.

Skåret sød peber, tilsæt majs, løg, byg. citronskal, citronsaft,eddike, dild, s alt og olie blandes og piskes med et piskeris. Salat hældes med dressing, blandes og stilles et stykke tid på et koldt sted.

Salat med tomater

Ingredienser: 50 gram løg, 600 gram tomater, 200 gram yoghurt, 1 agurk, 10 gram koriander og dild, s alt, peber.

Løg skæres i halve ringe, s altede og peber, lad dem marinere et stykke tid. Hak tomaterne groft, tilsæt agurker, matsoni, hakket grønt og løg, revet på et groft rivejern. Alt er rørt.

Således er salater med lavt kalorieindhold i dag en uundværlig ret, når man sammensætter en diætmenu. De forskellige greens inkluderet i deres sammensætning hjælper med at forbedre fordøjelsen, styrke immuniteten og regulere funktionen af indre organer.

Anbefalede: