Grillet halloumi ost
Grillet halloumi ost
Anonim

Cypern er ikke kun berømt for sin vidunderlige gamle historie, historiske monumenter og unikke kultur. Ikke mindre interessant for kulinariske specialister fra hele verden er Cyperns køkken. Det har en lige så gammel historie og mange lækre retter og produkter. Blandt dem er halloumi ost, patenteret og anerkendt som national stolthed og et af landets symboler. Forresten blev produktets ægthed registreret for ganske nylig, i 1999. Ikke desto mindre gør dette ikke opskriften mindre gammel, som kom til os fra årtusinders dyb.

halloumi ost
halloumi ost

cypriotisk haloumi-ost

Den tilberedes næsten over alt på øen. Og i industriel skala og i små landsbyer til hjemmeforbrug. Og i hver landsby er der sandsynligvis en mester - en kender af gamle opskrifter og traditioner. Vi kan sige, at Cyperns køkken (mere præcist, mange af dets retter) er baseret på en af hjørnestenene - den berømte ost.

Cypriotisk køkken
Cypriotisk køkken

Gammal gruppe af oste

Produkt af national stolthed tilhører s altlagegruppen, en af de mestgammel i verden. Halloumi ost tilberedes af gede- og fåremælk (tilsat små doser ko). Hver håndværksmæssig osteproducent bruger et bestemt forhold mellem typer mælk og mængden af s alt, som et resultat af, at det i forskellige områder af landet kan variere lidt i smag. Men dette påvirker ikke dens højeste kvalitet. Det er sundt og velsmagende, har en snehvid nuance, blandet med mynteblade. Den har en lagdelt tæt struktur. Opbevares i s altlage (s altet valle, hvori det blev tilberedt). Halloumi ost udtørrer ikke og bliver hård, men samtidig bliver den ikke mættet med lage og bliver ikke unødvendigt blød. Hovedtræk er tilsætningen af mynteblade, knust og tørret. Den har en karakteristisk behagelig aroma og smager cremet med krydrede noter og s alt.

grillet ost
grillet ost

Hvordan spiser de?

Der er flere måder at tilberede retter fra dette fermenterede mælkeprodukt på på Cypern. Nå, for det første kan du spise det råt, skåret i stykker med fornøjelse. For det andet er det salater med grøntsager. Halloumi ost tilsættes traditionelt til dem. Og vigtigst af alt kan det bages på grillen, behandles termisk. Sådan serveres denne ost i cypriotiske taverner, og de lokale bruger den til måltidet. Lad os prøve at lave mad?

Grillet ost

Halumi er sådan set fra naturens side tiltænkt sådan en opskrift, da den er meget saftig, tørrer lidt ud og er stegt, griber om sig med en gylden skorpe og ikke smelter alt. Samtidig forbliver osten saftig indeni. Generelt ser det godt udkogt kebab (kun ost), når kødet indeni er saftigt, men ikke råt, og er grebet ovenpå af skorpens rudiness.

Cypriotisk halloumi ost
Cypriotisk halloumi ost

Magningsopskrift

Haloumi ost er ildfast, så perfekt til grillning. Selvom hvad arbejde er en fornøjelse! Og smagen er specifik, som humorens klassiker plejede at sige. Ristning af halloumi er nok en af de bedste måder at lave en læskende saftig forret eller let aftensmad på. Og på en picnic med deltagelse af dette fermenterede mælkeprodukt kan du have det sjovt.

Vi skal bruge: et halvt kilo af det cypriotiske mirakel (hvis virksomheden er stor, så kan du overmande et kilo), frisk lavash eller en baguette, grøntsager. Det er alle ingredienserne til en solid snack.

  1. Først skal du varme grillen ordentligt op ved hjælp af kul. Varmen skal være fremragende, og kullene må ikke brænde, for ikke at brænde retten. Men den koger hurtigt, så den passende temperatur er nødvendig.
  2. Ost fra Cypern skæres i praktiske stykker (betydelige og ret tykke - op til 1 cm i tykkelse). Du kan tegne en analogi med koteletter med hensyn til størrelse. Og vi har brug for tykkelsen, så indersiden af den stegte halloumi forbliver saftig.
  3. Læg stykkerne på grillen og steg på begge sider i et par minutter hver. Så snart den karakteristiske "rødme" vises, vender vi den om, så produktet ikke brænder. Ideelt set sker hele processen meget, meget hurtigt: en, to - og en lækker ret er klar!

Nå, under en god og saftig ost kan du servere friske agurker, tomater, krydderurter eller kombinere det hele til en salat. Eller klpå samme grill, bag også grøntsager på grillen - alt duer. Som en tilføjelse - en frisk baguette eller pitabrød. En god og passende bonus til et måltid i naturen eller derhjemme er en flaske vin og en hyggelig snak. God appetit til jer alle!

Anbefalede: