Hvordan laver man misosuppe?

Hvordan laver man misosuppe?
Hvordan laver man misosuppe?
Anonim

Japansk køkken, der længe har været en hemmelighed for resten af verden, har støt vundet popularitet i de seneste år. Dette er ikke overraskende, da hendes retter er eksotiske nok til at tiltrække opmærksomhed, men ikke for svære at tilberede. Mange ingredienser, der tidligere kun var tilgængelige for japanerne, er nu tilgængelige i almindelige supermarkeder.

Misosuppe
Misosuppe

For eksempel kan en speciel sojamisopasta, som bruges til at lave den lækre miso-suppe af samme navn, godt findes på hylden i en europæisk købmand. Det er bestemt værd at prøve denne ret - fem minutter at forberede og en utrolig smag som resultat. Så hvordan tilbereder man misosuppe?

Klassisk opskrift

Det viste produktforhold er for to portioner. For at tilberede japansk miso-suppe skal du bruge fem hundrede milliliter vand, et par spiseskefulde misopasta, en skefuld fiskesauce, et par shiitake-svampe, halvtreds gram risnudler, halvtreds gram tofusojaost og frisk grønt. løg. Denne opskrift er også velegnet til vegetarer, men du kan bruge helt andre ingredienser. Dette er misosuppe - du kan putte tang, grøntsager, ris, æg, skaldyr, kylling eller laks i den. Uanset hvad, vil det være lækkert. Lad os begynde at lave mad. Kog indgryde med vand, skru ned for varmen, tilsæt misopastaen og rør grundigt, så det er helt opløst i bouillonen. Hvis du vil tilføje fiskesauce, skal du gøre det på dette tidspunkt. Japanerne bruger også en speciel dashi bouillon i stedet, men den er meget svær at købe i Europa, så det er sagtens muligt at prøve at erstatte den med andre.

Sådan tilberedes misosuppe
Sådan tilberedes misosuppe

Send svampene, skåret i små skiver, og nudler i gryden. Kog i et par minutter uden at tilføje ild. Hæld den færdige miso-suppe i skåle eller tallerkener, hvori der allerede er tilberedt sojaost i tern og friske løg. For at få den fulde smag af denne klassiske japanske ret, kan du bruge en keramisk ske i stedet for en almindelig. En rigtig japaner kunne dog bare drikke bouillonen og fange maden med spisepinde.

"europæisk" misosuppe

Japansk misosuppe
Japansk misosuppe

Denne version af retten er velegnet selv til dem, der er meget på vagt over for kulinariske eksperimenter. Næsten alle dets komponenter er almindelige produkter, der bruges dagligt i velkendte retter. Men denne suppe har også japanske noter. Kort sagt er denne opskrift perfekt til konservative.

Du skal bruge hundrede gram kyllingefilet, tyve milliliter riseddike, tyve gram gulerødder, tre hundrede milliliter svampebouillon, fyrre gram misopasta, halvtreds gram svampe, firs gram risnudler, lidt frisk løg og koriander, en chilipeber. Skær kyllingefileten i halve, lad den ene halvdel og den anden ståskåret i strimler. Mariner i eddike. Skær gulerødderne i tynde strimler, og skær svampene i skiver. Varm bouillonen op og kog risnudlerne heri. Steg den resterende hele halvdel af fileten og skær den i tynde skiver. Tilsæt gulerødder, svampe, marinerede kyllingestrimler, misopasta til suppen og rør rundt. Skær den stegte kylling, chili og friske krydderurter i serveringsskåle, hæld suppen over og server.

Anbefalede: