Salater med solsikke- og græskarkerner: opskrifter
Salater med solsikke- og græskarkerner: opskrifter
Anonim

Frø er et meget nyttigt produkt og et rigtigt lager af vitaminer. De er trods alt 25% protein. Der er forskellige mineraler, der er vigtige for et korrekt fedtstofskifte, og procentdelen af calcium er højere her end i mejeriprodukter. Frø normaliserer kolesterolmetabolismen og forbedrer reproduktionsorganernes funktion, og de er også meget velsmagende i forskellige retter. Salat med solsikke- eller græskarkerner bliver en rigtig dekoration af det festlige bord.

Solsikkefrø
Solsikkefrø

Salat med ost, frø og tomater

Meget nem sommersalatopskrift. Skønheden ved det ligger i dens lette forberedelse. Det eneste du skal gøre er at hakke og blande alle ingredienserne. For at tilberede en salat med frø til 2 personer skal du tage:

  • 300 g cherrytomat, men du kan også bruge almindelige.
  • Du bør også tage 200 g ost (du kan erstatte den med fetaost).
  • 100 g afskallede frø.

Til tankning skal du forberede:

  • 50 ml vegetabilsk olie;
  • 50 g rucola;
  • juice af ½ appelsin.

Tilberedning af salaten

Vask tomaterneog skær i halve. Ost skal skæres i små tern, deres størrelse skal være omkring 1 cm. Frø skal steges i en tør, varm stegepande. Kom disse tre ingredienser i en dyb skål.

Lad os nu begynde at forberede dressingen. Kom olie og rucola i en blenderskål, pres også saft fra en halv appelsin. Kværn alt til en homogen konsistens. Hvis massen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere appelsinjuice.

Hæld dressing i en skål med tomater, frø og ost, bland alt grundigt. Hæld salaten på serveringsfade og pynt med krydderurter.

Salat med solsikkekerner
Salat med solsikkekerner

Salat med græskarkerner og gedeost

Denne salat spises oftest af folk om efteråret, når græskarsæsonen begynder. Retten er perfekt til alle, der er på diæt eller ikke spiser rigtigt. Salat er den perfekte mulighed for en let morgenmad, der vil give dig energi.

Til madlavning skal du tage: salat, rucola eller enhver anden grøntsalat, du har ved hånden. Forbered også et græskar (ca. 200 g), græskarkerner, et par vindruer og gedeost (100 g vil være nok). Til krydderier kan man bruge hvad man vil, men i dette tilfælde blev der tilsat timian, fennikel og rosmarin. Dressingen her er olivenolie.

Tilberedningsmetode:

  1. Det første trin er at behandle græskarret. Det skal rengøres og derefter skæres i små stykker, lægges i en dyb skål og tilsættes alle ovenstående krydderiereller du kan bruge en hvilken som helst anden urt, du kan lide. Krydr grøntsagerne med s alt og dryp med lidt olie. Stil til side i en halv time.
  2. I mellemtiden kan du tage det grønne op og lægge det på bunden af tallerkenen. Skær druer i halve, hæld grønt på.
  3. Skær nu gedeosten, stykkerne skal have omtrent samme størrelse som græskarret. Ost lægges også på en tallerken.
  4. Nu kan du begynde at stege græskarret. Det er bedst at foretage varmebehandling i en grillpande, men hvis du ikke har det, så kan du bruge en almindelig. Lad være med at overkoge grøntsagerne, den skal være blød udenpå, men let sprød indeni.
  5. Fordel græskarret på alle produkter, og drys generøst med græskarkerner på toppen.
  6. Drys fadet med lidt olivenolie.

Vær opmærksom! Græskar skal syltes i et stort antal af alle slags krydderurter, så bliver det virkelig velsmagende og velduftende.

Salat med græskarkerner og gedeost
Salat med græskarkerner og gedeost

Salatopskrift med solsikkefrø og kyllingefilet

Hvis de tidligere salatopskrifter var nemme og velegnede til vegetarer, vil der i dette tilfælde blive brugt mayonnaise, kylling og andre nærende fødevarer. For at forberede fire portioner, tag 600 g kyllingefilet, skær den i små stykker, læg den i en dyb skål, drys generøst med tørret basilikum, s alt og peber. Dryp med lidt oliven- eller vegetabilsk olie.

Det er også nødvendigt at tage 300 g sellerirod,rengør den, skyl og riv den på et groft rivejern. Ideelt set skal du bruge et koreansk gulerods rivejern. Kom derefter sellerien i en skål.

Skær kyllingefilet
Skær kyllingefilet

Kom 50 g grønt salat og 100 g hakkede syltede svampe i samme beholder. Mens alle komponenterne i salaten med frø blev tilberedt, var kyllingefileten allerede marineret lidt, nu kan den steges på en pande, indtil den er kogt. Efter at have lagt det i en skål med resten af produkterne.

Tilsæt 150-200 g mayonnaise, 50 g skrællede frø og bland det hele grundigt. Kom salaten på portionstallerkener, drys rigeligt med revet parmesan og frø på toppen. Tag et par cherrytomater, skær dem i halve og læg dem rundt om tallerkenens kanter. Kan dekoreres med grønt.

Afslutningsvis

Alle disse opskrifter er ret enkle og af de tilgængelige ingredienser, så alle kan tilberede dem. Bemærk venligst, at frø er et specielt produkt, der kan tilsættes en lang række salater, og de vil kun forbedre smagen af retten. Samtidig bliver det straks origin alt og interessant.

Anbefalede: