Sammensætning, opskrifter og kalorietærte med kartofler
Sammensætning, opskrifter og kalorietærte med kartofler
Anonim

Der er ingen mennesker, der aldrig har smagt stegt bagværk i deres liv. Det er kendt, at alle elsker at spise lækkert, og tærter, især med kartofler eller andet fyld, er ikke kun en god snack, men også en fuldgyldig eftermiddagssnack eller aftensmad.

Kaloriestegt tærte

Kvinder, der nøje overvåger deres figur, bør kende energiværdien af hvert måltid, de spiser. For eksempel er kalorieindholdet i en kartoffeltærte 300 kcal pr. 100 gram produkt, hvilket er ret meget, især for dem, der ønsker at tabe sig og følge den rette ernæring. Denne energiværdi er gennemsnitlig for denne ret, og endnu højere for stegte elskere. Kalorietærten med stegte kartofler er den højeste og er 342 kcal.

Energiværdien kan variere afhængigt af den opskrift, der blev brugt til at tilberede retten. Ved beregning af kalorieindholdet tages der ikke kun hensyn til tærtens fyld, men også dejen, som indeholder mel, æg, sukker, gær og andre ingredienser, som ogsådanner indikatorer for energiværdi.

Metoden til varmebehandling (stegt, bagt) er også vigtig. Når alt kommer til alt ved alle, at stegt mad, mættet med vegetabilsk fedt, indeholder flere kalorier end bagt.

kalorietærte med kartofler
kalorietærte med kartofler

Kaloriebagt tærte

I modsætning til stegt har bagt en lavere energiværdi, hvilket skyldes et markant mindre forbrug af vegetabilsk olie, når man tilbereder en bagt tærte med kartofler. Kalorieindholdet i denne ret er 300 kcal pr. 100 gram produkt.

Men dette tal kan variere afhængigt af, hvilken slags dej der blev brugt, hvad kartoffelmosen blev krydret med, om der var tilsat yderligere ingrediens og mere.

For eksempel har dej med vand et lavere kalorieindhold end dej med mælk, og puré krydret med letmælk har en meget lavere energiværdi end krydret med smør eller fløde. Derfor varierer kalorieindholdet i en tærte med kartofler i forskellige grænser, som kan reduceres eller øges.

Kalorietærte med stegte kartofler
Kalorietærte med stegte kartofler

Kalorieindhold i 1 kartoffeltærte

For mange mennesker er kartoffelfrikadeller en yndlingsret, der findes til morgenmad, frokost og endda aftensmad. Men hvad hvis du er på diæt og holder øje med din figur? Det er slet ikke skræmmende. Hvis du kender energiværdien af 1 tærte, så er det muligt at beregne kalorieindholdet i hele kosten som helhed og fjerne evt.produkt for ikke at overskride den daglige kaloriemængde og give dig mulighed for at spise din yndlingsret. Eller du kan bevæge dig mere, og spiste kalorier forsvinder hurtigt.

Kalorieindholdet i 1 kartoffeltærte tilberedt i ovnen er 176 kcal, hvilket i princippet ikke er ret meget. Men stegt - mere end 207 kcal. Her kan indikatorer også ændre sig afhængigt af brugen af et bestemt produkt, dressingmetoder, tilføjelse af yderligere ingredienser og så videre.

bagt tærte med kartofler kalorier
bagt tærte med kartofler kalorier

Tærte med kartofler og svampe: kalorier

Tærter med kartofler er en traditionel ret, men tærter med kartoffel- og svampefyld er ikke langt tilbage. De kan også koges stegte eller bagte, hvilket vil blive påvirket af energiværdien. I gennemsnit har en tærte med kartofler og svampe et gennemsnitligt kalorieindhold på 242 kcal, hvilket også varierer afhængigt af tilberedningsmetoden. Bagte tærter af denne type har en lavere energiværdi end stegte.

Derudover påvirker svampe, det vil sige deres varmebehandling, kalorierne, da de både kan bruges rå og kogte eller stegte. Fra valget af en af metoderne ændres kalorieindholdet i selve tærten også. Hovedkomponenten i denne ret, selve dejen er et bageriprodukt og indeholder derfor en masse kalorier, som kan justeres ved at udskifte nogle produkter eller reducere deres mængde.

Kalorieindhold i 1 tærte med kartofler
Kalorieindhold i 1 tærte med kartofler

Hvilken tærte er bedre: stegt eller bagt?

Tilikke mange mennesker vil være i stand til at besvare dette spørgsmål, da nogle ikke engang har tænkt over det. Mere tilbøjelige til dette valg er kvinder, der ser deres figur, som ofte skulle vælge mellem den første og den anden mulighed.

Hvis vi deler begge tærter med deres energiværdi, så vil den bagte tærte, som indeholder færre kalorier, uden tvivl vinde her, for ved stegning bruges en stor mængde vegetabilsk olie, som har en høj energiværdi.

Men hvis du tænker i den retning, at produktets kalorieindhold direkte afhænger af de ingredienser, der bruges i deres tilberedning, så kan indikatorer som energiværdi være ens, så kalorieindholdet i en tærte med stegte kartofler vil være omtrent lig med en bagt.

Måder at reducere kalorieindholdet i stegte og bagte tærter

Nu er der forskellige metoder, der hjælper med at reducere kalorieindholdet i enhver ret, hvilket er meget bekvemt for folk, der overholder korrekt ernæring og diæter.

tærte med kartofler og svampe kalorier
tærte med kartofler og svampe kalorier

De vigtigste metoder, der kan reducere kalorieindholdet i en tærte med kartofler:

  1. Brug af lavenergi-fødevarer.
  2. Stegte tærter erstattes bedst med bagte.
  3. Brug fedtfattige dressinger til kartoffelmos, såsom skummetmælk, cremefraiche med lavt fedtindhold og andre kaloriefattige ingredienser.
  4. Når du tilføjer et ekstra produkt til fyldet, skal du tage dem, der har en lavenergiværdi, såsom kål, kogte svampe, løg og andre ingredienser.
  5. Køb eller lav din egen dej uden kalorier, og den bedste og mest egnede mulighed ville være dej på vandet. Men du bør afvise puff-, smør- og mælkedej, da disse produkter har en høj energiværdi, hvilket øger kalorieindholdet i en tærte med kartofler markant.

Opskrift på de mest diætiske tærter

Til dejen skal du bruge mel, tørgær, mælk og vegetabilsk olie (det er bedre at tage olivenolie). Hæld 5 gram hurtig gær i 600 gram mel under omrøring, hæld halvandet glas mælk og 100 ml olie. Tilsæt 2 tsk til den resulterende dej. s alt og 1 tsk. sukker, lad det derefter hæve i 0,5-1 time.

Til fyldet skal du koge kartoflerne og mose dem i vand, men sørg for at det ikke er for flydende. Hvis det ønskes, kan du tilføje stegte løg og s alte fyldet efter smag.

Når dejen og kartoflerne er klar, skal du forme tærter og bage i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.

Den resulterende ret indeholder 130 kcal pr. 100 gram, hvilket giver dig mulighed for at spise sådanne tærter selv under en diæt.

Anbefalede: