Græskar-butternut: opskrifter, billeder, nyttige egenskaber
Græskar-butternut: opskrifter, billeder, nyttige egenskaber
Anonim

Græskar er en meget almindelig grøntsag. Mindre almindeligt er butternut græskar, som også tilhører familien af samme navn. På grund af smagen kaldes den også "nød". Denne sort har mærkbart færre frø end andre. Den store fordel ved sådan et græskar er, at det tilhører vintersorter og kan opbevares i lang tid. Vægten og størrelsen er mindre end norm alt. Skrællen er tæt, har en gul-orange farve. Indeni - frugtkødet med et olieagtigt udseende, frøene er i den brede del.

Nyttige egenskaber ved dette græskar

Hvor kom sådan en interessant grøntsag fra? Dette er en konsekvens af at krydse vilde afrikanske og muskatnød græskar. En meget almindelig sort rundt om i verden, men vi er lige begyndt at dukke op. Hvorfor begynder butternut græskar også at vinde popularitet i Rusland? Årsagen er enkel – nytten af en grøntsag, fordi den består af grove kostfibre, der forbedrer tarmfunktionen og renser den for de fleste nedbrydningsprodukter. Hvis du lider af forstoppelse, så spis denne grøntsag regelmæssigt, og den er god.justere din stol. Hvad kendetegner ellers butternut græskar? Nyttige egenskaber afhænger til en vis grad af dets lave kalorieindhold.

butternut græskar
butternut græskar

Takket være dette bruges det aktivt til at bevare formen og i færd med at tabe sig. Det lave glykæmiske indeks bidrager også i høj grad til dette. Med hypertension og fedme anbefales det også at spise græskarretter. Aminosyrer hjælper med at forbedre hjertets og hjernens aktivitet, kalium hjælper med at klare ødemer, beta-caroten normaliserer hele organismens funktion, Omega-3 fedtsyrer reducerer kolesterol i blodet, vitamin A forbedrer tilstanden af hår og hud, og er nødvendig for synet. Som du vil se om et øjeblik, er butternut squash, med næsten ubegrænsede sundhedsmæssige fordele, meget brugt i madlavning.

Brug butternut i madlavningen

Dette græskar kan spises råt, tilsættes salater, kan behandles termisk: bagt, kogt, stuvet, stegt, dampet og grillet. Dette er et alsidigt produkt, der passer godt sammen med mange andre, så det tilsættes tilbehør, forretter. Butternut græskar kan fungere som grundlag for usædvanlige og velsmagende saucer, det bruges til at forberede fyld til bagning og fyld af frugter.

butternut græskar opskrifter
butternut græskar opskrifter

Hun bliver selv proppet. I modsætning til mange "slægtninge" kan vores græskar spises med en tynd hud, der er rig på vitaminer. Butternut bliver nemt til suppe, kartoffelmos, pandekager, kage, kage, marmelade, krydret krydderi og hundrede andre retter. Der er kun få begrænsninger vedrhendes forbrug. Mennesker med individuel intolerance over for dette produkt, med øget surhedsgrad og patienter med diabetes skal være meget forsigtige og måske helt opgive det.

Græskarpulp med agurk og rødbeder

Det vigtigste i vores næste par retter vil være butternut squash. Opskrifter inkluderet.

Ingredienser til denne ret: rødbeder – én, græskar – én, agurk – én, både frisk og syltet, olivenolie – fire spiseskefulde, s altet smør, sojasovs – to spiseskefulde og friskkværnet peber.

Magning starter med at rense rødbederne. Derefter skærer vi fire cirkler af to millimeters tykkelse af og lader dem i en stegepande i s altet smør i et par minutter og sprøjte lidt vand. Skær græskarret i kvarte, kog i 15 minutter og fold det forsigtigt sammen i et dørslag. Fjern hele skrællen.

butternut græskar nyttige egenskaber
butternut græskar nyttige egenskaber

Skær frugtkødet i små tern, fordel på skrællen. Ovenfra lægger vi skiver af rødbeder skåret i strimler, derefter - tre cirkler af agurk. På samme tid, hvis agurken er frisk, skal du drysse den med vineddike for surhed. Smag til med sojasovs, peber, drys med olivenolie og server til retten er kølet af.

Sprød forret med to typer kål og græskar

Har du i øvrigt set, hvordan et butternut-græskar ser ud? Kan du genkende hendes billede? Nu laver vi en sprød snack af sådan en skønhed.

Vi skal bruge til fire personer: en fjerdedel hver - hvidkål og et lille græskar, kålrødhåret - en, sherryeddike - fire skeer, kan erstattes med saft fra to citroner, olivenolie - otte skeer, sojasauce - en ske, friskkværnet peber.

butternut græskar opskrift
butternut græskar opskrift

Om 15 minutter forbereder vi en rigtig lækker. Vi fjerner frøene fra græskarret, gnid forsigtigt frugtkødet på et rivejern. Hak hvidkålen fint med en kniv. Vi skærer det røde hoved i fire dele og adskiller 16 blade, hvis det er muligt - stærke, bådformet. Vi placerer alt dette på et fad, drys med citronsaft eller eddike, olivenolie, smag til med sauce og peber. Færdig, klar til servering.

Bag græskar med sesamfrø

I betragtning af mulighederne for at tilberede sådan en grøntsag som butternut græskar, bør bageopskrifter heller ikke glemmes. Nu vil vi fortælle en af dem.

Påkrævede ingredienser: et stort græskar, tre skeer honning, den samme mængde solsikkeolie, en ske appelsinjuice, to teskefulde granulær sennep, to skeer sesamfrø.

variant af butternut squash
variant af butternut squash

Forvarm ovnen til 200 grader. Vi renser græskaret og skærer i fire centimeter stykker, mens vi fjerner frøene. Kog i fire minutter i en gryde med vand. Grøntsagen skal blive blød udenpå, men beholde sin tæthed indeni. Dræn vandet fra, og tør græskarret tørt. Hæld solsikkeolie i formen og varm i fem minutter. Tilsæt derefter forsigtigt den hakkede butternut der og bland på alle sider. Bag indtil brun og blød, 35 minutter.dræn olien af. Bland appelsinjuice, honning og sennep, sesamfrø og fordel jævnt over græskarret. Bages i yderligere fem minutter.

Steg græskar-butternut

Denne variant af græskar - butternut - er ideel til stegning, hvilket vi vil gøre med stor glæde nu.

Vi skal bruge: 0,6 kg græskar, 20 gram smør, 15 gram sojasauce, 60 gram Poshekhonsky-ost.

butternut græskar foto
butternut græskar foto

Opskriften er ikke bare nem, enklere og nemmere, og du kan ikke forestille dig. Skær butternut i store tern og steg let på en pande i smør. Tilsæt herefter lidt vand, sojasovs, luk låget og lad det simre ved svag varme til græskarret bliver blødt. Anret på tallerkener, drys med revet ost og server varm. Meget velsmagende!

Cremet græskarsuppe med hvidløg, ingredienser

Butternut græskar bruges mere end aktivt til at lave forskellige supper, samt flødesupper, som ikke kun er meget velsmagende, men også sunde. Her vil vi endelig fortælle dig om en af disse retter.

græskar tærte
græskar tærte

Til dette har vi brug for: et løg, et halvt kilo græskar, en halv lille zucchini-squash, et hvidløgshoved bagt i folie, 150 ml 20 % fløde, tre kopper hønsebouillon, 50 gram revet hård ost, 25 gram flødeolier, sort peber, krydderurter, muskatnød og s alt - efter smag. Du kan bruge et grønt æble.

Flødesuppe til madlavning

Nu vil vi fortælle dig i detaljer, hvordan du laver mad i dettevariant græskar butternut. Opskriften på cremet hvidløgssuppe ligger foran dig. Vi skærer vores grøntsag i halve, skraber frøene ud af den, smører begge halvdele med olivenolie, drysser med peber og s alt.

bagt græskar
bagt græskar

Placer derefter den afskårne side opad på en bageplade. Bag i 30 minutter i ovnen ved en temperatur på 30 grader, vend derefter og bag indtil de er møre. Pak hvidløgshovedet ind i folie og steg ved samme temperatur i 15 minutter i ovnen. Vi renser frugtkødet fra græskaret med en ske, skræl hvidløget fra skindet. I smør, steg løg, fint revet, tilsæt finthakket zucchini og butternut pulp.

stegt græskar
stegt græskar

Smud i varm bouillon, tilsæt hvidløg til sidst. Vi sender denne blanding til en blender, hvor vi purerer den og hælder den tilbage i gryden. Peber, s alt, tilsæt basilikum og muskatnød. Vi opvarmer lidt fløde, hæld det i suppen, derefter revet ost der og bring det i kog. Retten er klar, tag den af komfuret, hæld på tallerkener og tilsæt grønt. God appetit!

Anbefalede: