Desserter i restauranter: navne, beskrivelse og præsentation
Desserter i restauranter: navne, beskrivelse og præsentation
Anonim

En sød ret serveret efter hovedretten er en dessert. Som regel betragtes det som sødt, men der er også usødede desserter lavet af forskellige frugter eller nødder. De tilberedes i forskellige lande i verden og serveres i absolut alle restauranter. Dagens dessert på en restaurant skal have en fænomenal formel, et elegant display og en perfekt buket. De mest fantastiske og ikke-standard retter, der forbløffer restaurantgæster, er skabt af ægte konditorer og kulinariske guruer.

Udvalgte desserter i verden

Banoffi (England) - tærte lavet af bananer, fløde og i nogle tilfælde chokolade eller kaffe.

Tarta de Santiago (Spanien) - Santiago-karamelkage. Det særlige kendetegn ved denne uovertrufne kage er aftrykket af Santiago-korset på dens overflade.

Dessert Dragon skæg (Kina), "Dragon's moustache (skæg)"
Dessert Dragon skæg (Kina), "Dragon's moustache (skæg)"

Dragon Beard (Kina) - en snehvid kokon er lavet af sukkertråde og omslutter elegant en blanding af sesam, melasse og jordnødder.

Brigadeiro (Brasilien) –fra koncentreret mælk, smør og chokolade.

Vafler (Belgien) - lette med en sprød skorpe og en let gylden nuance. Deres kendetegn er sprøde kanter og en øm midte. Passer godt med is, fløde, frugt, honning og smeltet chokolade.

Gulab Jamun (Indien) - en rund tærte gennemblødt i sukkersirup. Det ligner en kiks, men er faktisk indisk paneerost rullet til kugler.

Dadar Gulunge (Indonesien) - En grønlig pandekage lavet af pandanusblade, der rulles ud og derefter fyldes med kokossukker.

Gelato (Italien) - utrolig lækker håndlavet is.

Sacher (Østrig) - kagen blev opfundet i 1832 af østrigeren Franz Sacher. Den er dekoreret med en trekantet chokolademedalje, og opskriften kendes stadig kun på Sacher Hotel i Wien.

Crème brûlée (Frankrig) - en dejlig cremet creme er gemt under et lag hård sprød karamel.

Cookie (Sydafrika) - Lækre stegte minikager gennemblødt i kølig sukkersirup.

Valmuefrørulle (Polen) - mør blød masse, sprød skorpe og en stor mængde valmue-mandelfyld med rosiner.

Mochi (Japan) - lavet af klistrede ris, der er stødt til en pasta.

Picaroni (Peru) - mini sød kartoffel, anis og zucchinikager.

Image
Image

Princess (Sverige) - en elegant kage lavet på basis af en kiks, med luftig creme.

Skyr (Island) - noget som blød ost, har en megetcremet smag, indeholder praktisk t alt ikke fedt, men den har meget protein. Serveres med bær.

Um Ali (Egypten) - kornbudding gennemvædet i mælk eller fløde, garneret med nødder og rosiner. Tilberedt af butterdej.

Svartskov (Tyskland) – chokoladekage med 3 kager.

Trendy og overvældende tredje kurser

"Brain takeaway" - serveret på The Mad Cook restaurant i Moskva. En af geniet Maxim Volkovs skøre opfindelser. Selv navnet afspejler ganske klart essensen og konfigurationen af godbidden. Retten placeres i et glaskranie, og for at smage det skal du plukke det med en lang dessertske. Kagen ligner en koldlavet cheesecake.

dessert "chokoladekugle"
dessert "chokoladekugle"

Globe of chokolade - en kugle fra den kulinariske specialist Alastair McLean. Dette er en syv-tommer bold, designet til 4 personer. Den er fyldt med vaniljeis og skal dryppes over den varme chokoladesauce fra karaffeln, inden den spises (den øverste halvkugle smelter). Denne ret slår rigtig meget i restauranten, og i dag laver kokken mindst 20 bolde pr. nat.

Architectural - fra arkitekten Dinara Kasko fra Kharkov. Hun arbejder som bager og har formået at kombinere to luksuriøse specialiteter. Ved fremstillingen formår hun at kombinere mundrette kager med forskellige former og bygningsstrukturer. Kendere bemærker den fremragende balance og skønhed ved uvirkelige delikatesser.

Es Kampur - en kold godbid - en usædvanlig is. Den er skabt afknust is, som hældes over med en lækker sød sirup, og så tilsættes jackfruit eller andre besynderlige frugter til det hele.

Shakotis - utrolig appetitlig, litauisk kage-shakotis er næsten republikkens emblem, og de fleste rejsende foretrækker det direkte som en souvenir eller en gave fra Litauen for at bringe glæde til deres slægtninge og kammerater. Denne unikke litauiske dessert er i sandhed unik i alle henseender, og vigtigst af alt, fordi denne søde godbid er tilberedt på åben ild, som et resultat af hvilken smagen kommer frem lys og uforlignelig. For at lave shakotis blandes mel, æg og perlesukker, koges med en pind, drejes over åben ild og hældes over blandingen.

Crazy Ice har længe været en metode til at fryse mad til astronauter i flydende nitrogen, kun et par særligt modige og talentfulde kokke har fundet en løsning til de seneste stadier af det molekylære køkken og præsenteret noget lignende for gæsterne. Nu tilberedes flødeskum og majsstænger ved hjælp af denne teknologi. Nitrogen i sig selv er sterilt og fuldstændig ugiftigt, og is, der bruger det, er helt sikkert at spise.

Orientalske luner

Vagasi (Japan) - traditionelle japanske delikatesser, der tilberedes i hånden. De siger, at kun disse desserter holder varmen fra hænderne og en partikel af deres skaberes sjæl. De er kun tilberedt af naturlige ingredienser - dette er en kombination af eksklusive smage, udsøgte konfigurationer, farverige farver og aromaer.

Dessert grøndysenteri (grøn dysenteri)
Dessert grøndysenteri (grøn dysenteri)

Grøn dysenteri - i Taipei (Taiwans hovedstad) kan du støde på en ret besynderlig institution kaldet "Progressive bathroom", uden undtagelse, alle retter serveres i kopper i form af et toilet og dessert i en restaurant i formen af affaldsprodukter passer meget organisk ind i institutionskonceptet. Faktisk er komponenterne i disse retter helt standard. Denne ret er baseret på is med kiwisauce eller en version med "blod" malet med jordbærsirup.

Interessante sommerdesserter i hovedstadens restauranter

En ubegrænset inspirationskilde for konditorstjerner kommer med sommerens begyndelse. Alligevel giver "improviserede ressourcer" i form af urteblade, blomster og bær effekten "som fra billedet." Derudover er de så velduftende og appetitlige, at andre ingredienser simpelthen ikke er nødvendige for at vække appetitten. Hovedstadsrestauranter tilbyder enkle og forfriskende desserter i restauranter i sommeren 2018:

Cherry Cake er en meget flot, mælkeagtig, delikat og høj kage serveret hos Donna Margarita på 1905 Street

Dessert "kirsebærkage"
Dessert "kirsebærkage"
  • "Cafeteria Pushkin" (Tverskoy f., hus 26/5) - "Crimson grace". Dette er en vaniljesvampkage, saftig hindbærgelé og vaniljecrememousse. Frugtagtig godbid - let og mør.
  • Norditaliensk syredessert Panna cotta lavet af fløde, sukker, gelatine og vanilje serveres på Klevo-restauranten på Petrovka.
  • Lækkert pandekagebrød med æbler og hytteost i"Matryoshka" på Kutuzovsky Prospekt.
  • Bær-frugttatar med Sabayon-sauce kan smages på Prichal-restauranten på Ilyinsky.
  • Ostefabrikken på Badaevsky-fabrikken tilbyder besøgende en blåbær-cheesecake. Her er virkelig fantastiske desserter med frisk frugt, bær og chokoladeis.
  • violet Panna cotta med jordbærsorbet på Turandot-cafeen på Tverskoy Boulevard.

Isslik

De er opdelt i:

  • Halv is-lavet uden at piske mousse eller cremecreme (seje souffléer, parfaits, mousse-kager, is).
  • Pisket er lavet af mælk og vanillecreme eller ikke-mejeriprodukter - chokolade, frugter (sorbet, gelato, sorbet).

De mest almindelige kolde desserter og is slik er wiener-espresso, sande (iskugler smukt dekoreret med frugt, sirup, chokolade, bær), bananfoster, glace, mælkedrikke, cocktails, frappe med is, is-kage. Forfatterens is på restauranter kan laves af kvas, rødbeder og gedeost, i form af slik, kager og portrætter af kendte personer.

Kold dessert "Sorbet"
Kold dessert "Sorbet"

Sorbet. Denne kolde dessert på restauranter serveres ofte mellem måltiderne, da dens lyse frugtsmag er meget kølende. Den er lavet af frugtpuré. Granuleret sukker har stor indflydelse på denne rets tekstur, derfor er det vigtigt at indstille den rigtige mængde korrekt.

Bi øjeblikket er de mest populære desserter yoghurtparfaits, som er de sundeste. Deres produktion tager ikke meget tid og er bogstaveligt t alt åben for alle. Til klassisk produktion er der brug for rig yoghurt. Kom en række frugter eller mysli i et stort glas, derefter et lag tæt kold yoghurt. Lag kan gentages så mange gange du vil. Retten skal laves specifikt inden brug, så müslien og frugterne ikke når at hænge fast i yoghurtmassen.

Delicious No Bake Strawberry Cheesecake Opskrift

Korzhik er lavet af tørre kiks med lavt fedtindhold - kiks og smør. Påfyldningsproceduren er som følger:

  • blødgør Philadelphia-osten (ikke fedtfattig) med en røremaskine;
  • tilsæt flødeskum, vanilje og citronsaft;
  • sæt i fryseren i 3 minutter;
  • i dette tidsrum kan du lave jordbærsovs eller blot male de blødgjorte bær med sukker.
Image
Image

Server med bær, frugtskiver, søde saucer eller med en kop espresso eller te. Strawberry no-bake cheesecake holder sig godt i køleskabet i flere uger. Det er tilladt at bruge gelatine i fremstillingen. En blød godbid kommer ud med en silkeblød og jævn tekstur, en behagelig cremet eftersmag, en let lugt af vanilje og citron.

Sukkerfri

Aprikosmandelkage - Denne fantastiske vegetariske dessert er lavet sød med agavejuice og kokossukker. Naturligt sødemiddel - kokos granuleret sukker harrig karamelduft.

Panna Cotta er en mælkedessert med vaniljesmag og bærsauce. Italiensk Piemonte betragtes som sit hjemland, og den bogstavelige oversættelse af denne godbid lyder som "kogt fløde". Det er mærkeligt, at denne ret tidligere blev lavet uden sukker, og der blev brugt kogte fiskeben i stedet for gelatine.

Milfeuille er en dessert af sprød butterdej og blød fløde med bær i midten. Dette er en variation af Napoleonskagen.

Usædvanlig servering

Ofte konkurrerer kulinariske eksperter i kunsten at dekorere og servere deres egne retter. Nogle ønsker at imponere gæster med en usædvanlig servering af desserter på restauranter, andre med en usædvanlig smag, og andre bruger det generelle videnskabelige aspekt. Enhver kok har sin egen stil, som han er styret af, eller forfatterens vision om eksisterende teknikker:

  • Tiramisu fra Müsli-restauranten - der lægges en avis på bordet, derefter en havehandske og først derefter direkte et fad i en blå scoop.
  • Den største milkshake - pynt med bær, påfør konfekturepulver, indsæt slik, kiks og endda hele kagestykker. Alt i alt, jo mere jo sjovere - et fejlfrit manuskript.
  • Cuba-Libre - perfekt forfriskende i varmen, opløftende og forfriskende. Cocktail med rom, cola, isterninger og limesaft.
  • Cherpumple - Denne mystiske ret blev for nylig opfundet af en nordamerikansk humoristisk sangerinde, der kombinerede kirsebær, æble og græskar i en kage. Dette 3 i 1-produkt har været populært hos den søde tand i over tre år.

Opmærksomhed

Den mest usædvanlige servering findes på Chicagos Alinea-restaurant. Kokken, som Grant Aschanz opfandt ekstraordinære innovationer af, såsom duge og spisepinde, som gæsten vil kunne få en snack efter at have smagt hovedretten. Derudover er alle institutionens retter uden undtagelse tilberedt med omhyggelig nøjagtighed. Når du bestiller denne dessert, bør du forberede dig på en rigtig forestilling.

Den mest usædvanlige dessertservering på Chicagos Alinea Restaurant
Den mest usædvanlige dessertservering på Chicagos Alinea Restaurant

Direkte på bordpladen tegner tjeneren besynderlige tegninger af rødlig dyb pink og gullig dessertsauce efterfulgt af fortykket sød ølmousse. Handlingen fuldendes ved at knuse store chokoladekugler, som er fyldt med tørrede søde kager, is, boller, slik og andre overraskelser.

Klassiske slik med et nyt twist

Det kræver meget mod at lave forskellige fortolkninger af en allerede kendt og længe elsket klassisk dessert, som f.eks. Kyiv Cake, og nogle gange tør kulinariske guruer at eksperimentere.

Klassiske desserter med en usædvanlig lyd
Klassiske desserter med en usædvanlig lyd

Således blev chokolade- og kastanjeversionerne af kagen født. Traditionelle delikatesser, der er blevet tilbedt i årevis og århundreder i den seneste vision fra erfarne kulinariske eksperter:

  • Tærte "Æble" - på trods af al enkelheden er den stadig blandt de mere berømte positioner i dessertrestaurantens menu. I en institution i Moskva demonstrerede de detselv denne meget populære godbid kan laves med fantasi og serveres kreativt. En tærte bagt i en lergryde serveres på Kusochki-cafeen på Shabolovka. I dets tilberedning bruges mikroskopiske æbler i forårets "paradis".
  • "Tiramisu" i "Hemingway" - cafeen skiller sig ud for sin unikke servering af både nøgleretter og desserter. Tiramisu serveres her i form af en urtepotte.
  • "Medovik" - en speciel variation af denne dessert kan prøves i cafeen på Staraya Baumanka "Florentiysky Gorod". Denne dessert i en europæisk køkkenrestaurant har fået en chance for individualitet. På dette tidspunkt ligner det en rund chokoladekiks med et bjerg af ægte honning og honningkage.
  • Brasserie Most er et farverigt gastronomisk sted på hovedstadens kort, hvor atmosfæren i Frankrig svæver. Fra desserterne i den nye sunde morgenmadsmenu kan du vælge en rig frugtsalat, og derudover en god appelsinsuppe med grapefrugt og velduftende mynte, som vil give kroppen en fremragende tilførsel af C-vitamin.
  • Hong Kong vafler - denne kinesiske godbid kan smages på WAFBUSTERS. En nysgerrig ret med sin egen usædvanlige konfiguration og tilberedningsmetode.
  • Røget mælk - tilbyder "The Garden" på Yakimanka. De skabte en blød lækkerbisken - en landlig dessert med røget mælk, mandler og honning.
  • Kakigori – I det panoramiske Hong Kong blændes besøgende af den ekstraordinære dessert kakigori, en is med mango-smag, som er let som snefald lavet i en specielbil.
  • Chokoladesky er en let sag, som findes på menuen i hovedstadens Remy Kitchen Bakery-restaurant. Fantastisk kulsyrechokolade er lavet i vakuum ved hjælp af en hemmelig teknologi.
Image
Image

Kun de lækreste desserter (på restauranter) blev præsenteret i denne artikel. Deres valg er enormt, og listen er uendelig. Tredje retter er ikke kun lækre, men også sunde. En korrekt serveret og dygtigt tilberedt delikatesse vil gøre ethvert bord unikt.

Anbefalede: