Wienerschnitzel: opskrift med foto
Wienerschnitzel: opskrift med foto
Anonim

Hvert europæisk køkken har sin signaturret. I den italienske by Napoli er dette pizza, i tysk München - bayerske pølser, i hovedstaden i Østrig - Wienerschnitzel (billedet er præsenteret i artiklen). Du kan kun prøve denne populære europæiske ret i sin originale version i Wien. Det er dog slet ikke nødvendigt at tage på en så dyr gastronomisk rejse. Det er nok at bruge en af de schnitzelopskrifter, der præsenteres i vores artikel.

Skålens historie

Den første omtale af wienerschnitzel i en kogebog går tilbage til slutningen af det 19. århundrede. Ifølge en version kom denne ret, som er blevet traditionel i Wien, fra en kotelet populær i Øvre Italien. Men i Østrigs hovedstad blev schnitzel først tilberedt ved begyndelsen af XIV-XV århundreder. Og siden da er det blevet et "telefonkort" for Wien.

Den originale ret er en tynd kalveschnitzel, paneret med mel, æg og rasp. HvadHvad angår størrelsen, overstiger den meget ofte selve pladens diameter. Tykkelsen af denne schnitzel er 4 mm. Steg den i en stor mængde svinefedt eller smør, indtil den er gyldenbrun. Dette sikrer, at indersiden er jævnt tilberedt, og ydersiden er sprød.

Wiensk schnitzel er meget populær i Wien. Denne ret bliver ikke omgået af nogen turist. Du kan smage det i ethvert cateringsted i byen. Men ifølge turister kan du kun smage den bedste schnitzel i Wien på restauranten Figlmuller, hvis døre først blev åbnet for besøgende i 1905.

Klassisk wienerschnitzel

Klassisk wienerschnitzel
Klassisk wienerschnitzel

Traditionelt bruges okse- eller kalvekød til at tilberede denne ret. Det er af dette kød, ifølge erfarne kokke, at den lækreste wienerschnitzel opnås. Den klassiske opskrift på retten involverer følgende trin:

  • Oksekød skæres i 1-1,2 cm tykke stykker.
  • Et stykke pergament foldes på midten, og indersiden smøres med vegetabilsk olie.
  • Læg et stykke kød i midten og bank det med den flade side af en kulinarisk hammer, så tykkelsen af schnitzlen ikke er mere end 4 mm. Samtidig vil den øges flere gange i størrelse.
  • Lezon er tilberedt af 2 æg, mælk, s alt og peber i en dyb skål.
  • To andre flade tallerkener drysses med mel og brødkrummer.
  • Hæld vegetabilsk olie i gryden, tilsæt et stykke (20 g) smør.
  • Kødet dyppes først i en tallerken med mel ogpanoreret på begge sider. Derefter skal den over i en skål med is, og for tredje gang rulles i rasp.
  • Schnitzlen steges først i smeltet smør i 2 minutter på den ene side, og derefter den samme mængde på den anden. Det færdige fad lægges ud på et køkkenrulle, hvorefter det straks serveres.

Schnitzelopskrift med kartoffelsalat fra Miratorg

Wienerschnitzel opskrift fra Miratorg
Wienerschnitzel opskrift fra Miratorg

Et velkendt firma i Rusland har forberedt til elskere af denne traditionelle wienerret allerede skåret kalvebøffer, velegnet i tykkelse og andre parametre. Værtinderne skal kun slå kødet, rulle det i den rigtige panering og sende det på panden.

Trin for trin Miratorg wienerschnitzel med kartoffelsalat tilberedes i følgende rækkefølge:

  1. Schnitzler (3 stk.) dækkes med husholdningsfilm og slås af med en kagerulle på begge sider til en tykkelse på 3 mm.
  2. Dyp dem skiftevis først på en tallerken med mel og rul på begge sider, derefter i æg og rasp. Læg schnitzlerne på et fladt fad og stil dem på køl i 20 minutter. Dette vil være nok tid til, at paneringen kan sætte sig.
  3. Til salat nye kartofler (500 g) pensl, vask og kog i kogende vand i 15 minutter. Mens den stadig er varm, skær den i cirkler på 1,5 cm, drys med eddike og lad den køle af.
  4. Hak grønne løg, bladselleri, persille, dild.
  5. Kombiner afkølede kartofler med krydderurter, smag til med citronskal, s alt og peber, bland med mayonnaise. Send den færdige salat tilkøleskab i 5 minutter.
  6. Hæld 100 ml smeltet smør i en stegepande, varm op, kom schnitzlerne.
  7. Steg dem én efter én. Først 3 minutter på den ene side, hele tiden hæld olie på toppen, og derefter 2 minutter på den anden. Server med salat.

Wienerschnitzel fra svin

Wienerschnitzel af svin
Wienerschnitzel af svin

Tilberedningsprocessen for denne type kød er næsten den samme som den klassiske opskrift. Som et resultat vil du få en fremragende ret, der kan dekorere et festligt bord:

  • Til wienersvineschnitzel bruges lænden traditionelt, skåret på tværs af kornet i 1 cm tykke stykker. De skal s altes, peppes, pakkes ind i film og slås med en hammer på begge sider, så de bliver tynd, men uden huller.
  • Opskriften på svine-wienerschnitzel bruger en traditionel panering af tre ingredienser: mel, æg og kiks. Hvert stykke kød sænkes ned i dem på skift.
  • Wienerschnitzel steges på en pande med meget varm vegetabilsk olie. Det skal hældes til en højde på mindst 7 mm. Schnitzler skal steges ved middel varme, uden at dække panden med låg, på begge sider. Server varm.

wiensk kyllingschnitzel

Wienerschnitzel kylling
Wienerschnitzel kylling

Kyllingfilet er en lige så lækker ret:

  1. Den vaskede og tørrede filet skæres i tykkelsen langs og åbnes med en sommerfugl. Det viser sig en ret stor kyllingebøf. Den dækkes med en film og slås forsigtigt af for ikke at rive tilhuller.
  2. Den tilberedte filet stables med en skål. Hvidløg (3 fed) presses gennem pressen ovenfra, s alt, rød og sort peber tilsættes. Fileten blandes forsigtigt med krydderier og efterlades til marinering på bordet i 20 minutter.
  3. Chicken Wiener Schnitzel er paneret og stegt på traditionel vis. Det bør ikke koges mere end 2-3 minutter i en stor mængde vegetabilsk olie, næsten friturestegt.

Tyrkey Schnitzel

Tyrkiet wienerschnitzel
Tyrkiet wienerschnitzel

Mør, saftig, gyldenpaneret schnitzel fra diætfjerkrækød kan tilberedes efter følgende opskrift:

  • Kalkunbryst skæres over kornet og slås gennem posen.
  • Hvert forberedt stykke rulles i mel på begge sider. Det overskydende rystes af på en tallerken.
  • Dernæst dypper kalkunen i et sammenpisket æg med lidt vand.
  • Umiddelbart efter sæsonen skal kødstykket paneres i majsmel med paprika, s alt og peber.
  • Men wienerschnitzel er stegt på samme måde som de tidligere opskrifter i en stor mængde olie.

Hvordan tilbereder man okseleverschnitzel?

Okseleverschnitzel
Okseleverschnitzel

Ikke mindre velsmagende schnitzel fås fra indmad. Det skal forberedes i følgende rækkefølge:

  1. Et stykke lever (800 g) til at rense for film og årer, skåret i bøffer 1 cm tykke.
  2. Forbered en panering af æg, ketchup (6 spiseskefulde) og krydderier. Hæld mel og rasp i to andre flade tallerkener.baby.
  3. Rul leveren i mel, dyp i æg-tomatblandingen og fix paneringen i krummerne.
  4. Steg okseleverschnitzel først på den ene side, vend derefter om, reducer varmen, læg låg på og bring til klar.

Magningsfunktioner og anbefalinger

Og til sidst vil vi præsentere dig for tips fra erfarne kokke, der vil hjælpe dig med at tilberede en virkelig velsmagende og appetitligt udseende wienerschnitzel:

  • Kød til denne ret bør kun skæres på tværs af kornet. Derefter skæres der om nødvendigt en tyk bøf yderligere langs stykket og åbnes med en sommerfugl.
  • I stedet for færdiglavede knuste brødkrummer er det bedre at bruge friske rasp.
  • Det anbefales at stege et let pisket og paneret stykke kød ved en temperatur på 160 ° C, i en stor mængde fedt - mindst halvdelen af dets højde.
  • Under tilberedningen skal schnitzlen hældes med smeltet smør.

Anbefalede: