Masago-kaviar - hvad er det?

Masago-kaviar - hvad er det?
Masago-kaviar - hvad er det?
Anonim

Alle sushielskere kender sikkert til tobiko - bløde, bittesmå farvestrålende æg, der knaser dejligt på tænderne. Denne flyvefiskkaviar serveres ofte som en ret alene, såvel som i form af sashimi eller som ingrediens i ruller. Men det produkt, der ofte omtales som "tobiko" på menuer på billige sushibarer eller kædesupermarkeder, er højst sandsynligt kapellan eller masagokaviar. Som regel kan folk, der ikke er relateret til tilberedning af sushi og ikke er fans af japansk køkken, ikke skelne en kaviar fra en anden, tobiko fra masago.

masago hvad er det
masago hvad er det

Masago - hvad er det

I enkle vendinger er dette kaviaren fra en af sorterne af lodde - kapellanfisk. I stort antal lever denne fisk ud for Islands kyst, dog findes den også ud for andre kyster, i arktiske og atlantiske farvande.

Kaplankaviar er s altet og forarbejdet på samme måde som traditionel tobiko, men til en lavere pris. Hvis du bor i en storby, kan du få det i store butikker, i skaldyrsafdelingen sammen med andre sushi-ingredienser.

Masago-kaviar er meget nærende og højt indhold af vitaminer, protein og højt indhold af omega-3 og omega-6(fedtsyrer). På trods af, at det indeholder en stor mængde kolesterol, vil en lille del af dette produkt kun gavne kroppen.

Tobiko og masago - hvad er det, og hvordan kan man skelne dem fra hinanden

Så, nu ved vi, at under de eksotiske navne gemmer sig kaviaren af små havfisk. Efter at have modtaget et svar på spørgsmålet: "Masago - hvad er det?", Ifølge logikkens lov opstår opgaven: "Hvordan skelnes masago fra tobiko?". Faktisk er det ikke så svært.

masago kaviar
masago kaviar

Flyvende fiskerogn (tobiko) adskiller sig i sin naturlige form fra det velkendte knaldorange produkt, den er næsten farveløs, har en mild sød smag og knaser karakteristisk på tænderne, når den spises. Til gengæld har masago (præstkaviar) en lys beige nuance og meget små, ikke-sprøde æg. På grund af den kedelige farve sælges begge varianter næsten altid i forskellige farver, oftest rød eller sort. Som regel bruges naturlige ingredienser som farvestoffer - blæksprutteblæk (for at opnå sort), ingefærjuice (for en lysere orange nuance) og så videre. Separat er det værd at nævne produktet kendt i japanske butikker og restauranter som wasabiko - dette er den samme kaviar, men farvet grøn med wasabi-pulver. Både tobiko og masago gennemgår denne behandling. Hvilken, specifikt, type kaviar wasabi farvet, kan forstås både i udseende (størrelsen af æggene), og i nærvær eller fravær af en karakteristisk knas, mens du spiser. Det siger sig selvkaviar med wasabi vil have en meget pikant smag.

masagosauce
masagosauce

Masago- og tobiko-retter

Begge varianter af kaviar bruges til fremstilling af sushi-gunkan som et selvstændigt fyld, såvel som til at dekorere ruller. På grund af sin finere konsistens bruges masago også i mange asiatiske retter – æggekage, salater, saucer og så videre, mens brugen af tobiko er noget begrænset. Ofte kombineres disse produkter i forskellige retter, da deres struktur og smag komplementerer hinanden perfekt.

En af de mest berømte opskrifter er masago-krydret sauce, som tilberedes forskelligt på forskellige restauranter. For at lave den derhjemme, bruges følgende ingredienser: 1/4 tsk japansk mayonnaise ("Kyupi"), 1 tsk kaviar, 1/2 tsk kimchi eller sriracha sauce.

Opsummering af ovenstående information, som tjener som svar på spørgsmålet: "Masago - hvad er det?", Det ville være nyttigt at specificere - dette er loddekaviar, der traditionelt bruges i det japanske køkken.

Anbefalede: