Hvad skal du gøre, hvis du overs altede borsjtj eller suppe: finesser og metoder til at neutralisere overskydende s alt

Indholdsfortegnelse:

Hvad skal du gøre, hvis du overs altede borsjtj eller suppe: finesser og metoder til at neutralisere overskydende s alt
Hvad skal du gøre, hvis du overs altede borsjtj eller suppe: finesser og metoder til at neutralisere overskydende s alt
Anonim

Enhver husmor ønsker, at hendes køkken altid skal være rent, og duften af lækker mad svævede i luften. Men uanset hvor god en kvinde er til at lave mad, laver vi alle nogle gange fejl. En forkert beregnet dosering i opskriften, eller en hånd, der ved et uheld rystede over gryden, kan få overskydende s alt til at ende i retten. For at forhindre fordærvelse af mad er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis du har s altet borsjtj eller suppe.

Sådan beregnes mængden af s alt

Den normale andel anses for at være en teskefuld s alt pr. liter bouillon til fremtidig suppe. Det er bedst at tilføje det, når alle andre produkter, der bruges til madlavning, er kogte og klar til at spise. På trods af at den nøjagtige mængde af ingrediensen er beregnet, bedømmer hver person efter sin egen smag. For ikke at tage fejl, bør du prøve suppen førstefter afkøling, da du i en varm ret mærker mindre s alt end i en kold.

spildt s alt
spildt s alt

Det er også værd at begrænse antallet af prøver for ikke at vænne sig til smagen og ikke tilføje for meget. Umiddelbart virker det svært at gøre noget, hvis maden er overs altet, men det er heldigvis ikke tilfældet.

Sådan sparer du s alt bouillon

Hvis grøntsager, kød og andre ingredienser endnu ikke er tilsat gryden, vil det være lettere at rette op på situationen. I dette tilfælde kan du blande s altet bouillon med en anden, der endnu ikke har denne komponent. For at gøre dette skal du lave en anden gryde med bouillon og ikke tilsætte s alt til den. Ved at kombinere begge væsker vil du således fortynde dem og få en god base for suppen.

Situationen bliver mere kompliceret, hvis alle ingredienserne allerede er tilføjet. Så opstår spørgsmålet om, hvad du skal gøre, hvis du har overs altet borsjtj eller en anden suppe, der har stået på komfuret i lang tid og snart vil blive kogt. I en sådan situation kommer simple produkter, der nemt kan findes derhjemme, til hjælp for husmødre.

Fjern s alt med kartofler

Hvis aftensmaden er i fare for at blive forkælet, spørger du dig selv med det samme: Jeg overs altede suppen, hvordan fjerner man den, og hvad skal man gøre med en uønsket eftersmag? Faktisk kan en tilfældigt tilføjet ingrediens give dig mulighed for at gøre retten tykkere og mere lækker. Almindelige kartofler vil hjælpe dig med dette. Skær det i strimler eller tern og kom det i en gryde med s altet suppe til kogning.

Suppe med kartofler
Suppe med kartofler

Grøntsag vil ikke ødelægge smagen af den første, men tværtimod forbedre den og gøre den tykkere og mere tilfredsstillende. Hvishvis du foretrækker at efterlade mere bouillon, skal du blot tilføje store stykker kartofler, og når du er klar, fjern dem fra gryden.

Neutraliser s alt med ris

Denne kornblanding er tilgængelig i næsten alle køkkener og er virkelig en redningsmand, hvis maden er for s alt. Hvad du skal gøre med ris - du kan selv bestemme, alt efter hvilken suppe der var overs altet. Hvis det passer ind i opskriften og kombineres med andre fødevarer, kan du blot putte det i gryden ti minutter før aftensmaden er klar. For at fjerne s altet uden at tilføje unødvendige komponenter, er det værd at pakke nogle ris i gaze og dyppe det i bouillonen. Efter et stykke tid skal du bare fjerne det. Grynene vil absorbere overskydende s alt, og din husstand vil ikke engang gætte på, at middagen næsten var ødelagt.

Suppe med ris
Suppe med ris

Tilføj råt æg

Hvis suppen er næsten klar, og du forstår, at maden er for s alt, og du skal gøre noget hurtigt uden at spilde tid, kan du henvende dig til en uventet assistent. Æggehvide vil løse situationen. For at gøre dette skal du blot adskille det fra blommen, tilføje til skålen og blande kraftigt. Fjern fuldstændigt koaguleret protein med en ske.

Brug sukker

Hvad skal du gøre, hvis du overs altede borsch - en suppe, der kræver overholdelse af opskriften og rig bouillon? For at befri en sådan skål for overskydende s alt kan du tilføje en anden lige så velkendt ingrediens til den. Tag et stykke raffineret sukker, og læg det i en dyb ske, sænk det ned i en beholder med kogende suppe. Når terningen er blød og luftig, fjern den forsigtigt og prøv suppen.at smage. Hvis det stadig virker s alt for dig, gentag proceduren med et nyt stykke. Det er vigtigt hele tiden at smage på suppen, så du ikke ved et uheld skaber et nyt problem og ikke oversøder retten.

Sådan handler du, hvis retten allerede er klar

Hot er på komfuret og klar til servering. Men i sidste øjeblik tager du en prøve og indser, at suppen er forkælet. Før du fjerner det overs altede, hvilket ikke er værd at gøre, skal du prøve at rette op på situationen. Ingen grund til at blive ked af det og udsætte frokosten, indtil en ny ret er klar. Tilføj simple ingredienser for at komplementere suppens smag og neutraliser overskydende s alt.

Syrmefraiche og fløde er hyppige gæster ved middagsbordet. De passer godt til mange supper, og folk tilføjer dem ofte, selvom s altmængden var beregnet korrekt. For eksempel, hvis borsjtj er for s alt, ved du, hvad du skal gøre. Hvis du putter disse enkle ingredienser i rød borscht, smager den cremet og mild.

Tørret sort eller hvidt brød vil også gøre arbejdet perfekt. Hæld suppen i skåle og tilsæt en lille mængde croutoner til hver. Grønt har altid været en ekstra dekoration og en del af mange supper. Men dette er ikke dens eneste anvendelse. Hvis den færdige ret er for s alt, tilsæt flere grønne løg, dild, persille eller andet grønt, du kan lide.

En tallerken borscht med creme fraiche og løg
En tallerken borscht med creme fraiche og løg

I nogle supper tilsættes en anden, ikke mindre lys smag for at fjerne overskydende s alt. Står der kålsuppe på dit komfur, skal du bruge den velkendte syrlige frugt. En halv spiseskefuld citronsaft burde være nok, hvis du har forberedt en liter bouillon. Hvis du ikke har denne frugt i dit køleskab, men du har æblecidereddike eller vineddike, kan du også bruge det. I nogle tilfælde kan du også putte et par spiseskefulde tomatpure i fadet.

Suppe i en skål til datter
Suppe i en skål til datter

Nu ved du, hvad du skal gøre, hvis borsjtj eller enhver anden suppe, du skal servere, er for s alt. Dine kære vil altid være i stand til at spise med den lækreste mad, og du vil stolt bære titlen som en ideel værtinde.

Anbefalede: