Carbonara med bacon og fløde: opskrift
Carbonara med bacon og fløde: opskrift
Anonim

Hvor lyder navnet "Carbonara med bacon og fløde smukt"! Det bliver straks klart, at denne ret kommer fra det solrige Middelhav, eller rettere sagt, fra Italien. Det smager vel lige så godt?

carbonara med bacon og fløde
carbonara med bacon og fløde

Det er det virkelig. Pasta carbonara er faktisk en lækker, smuk og solid ret, der har vundet ære og respekt over hele verden. Det serveres i mange restauranter rundt om i verden. Uanset om du vil imponere dine venner, glæde din elskede eller gøre et varigt indtryk på dine kolleger, vil vores trinvise opskrift hjælpe dig med at lære, hvordan du tilbereder denne lækre ret.

Hvad er carbonara

I det russiske køkken er der ufatteligt mange opskrifter på kålsuppe, pandekager, frikadeller, kålruller og andre populære retter. Enhver husmor har sikkert en gennemprøvet madlavningsmetode i årevis og et par "hemmelige ingredienser". Med carbonara er tingene omtrent det samme. Hver region i Italien har sin egen specielle carbonara-pasta.

Bacon- og flødeopskriften er mere almindelig uden for denne rets historiske hjemland. Og italienerne for at lave denne retbrug guanciale eller pancetta. Derudover tilsætter de norm alt ikke fløde til carbonara, men laver sauce af pecorino romano ost.

Specialingredienser

Guanchinale er et specielt produkt med en lys, uforglemmelig smag. Den er tilberedt af svinekind, som er spæk med lag af kød. Kinden gnides generøst med en blanding af s alt, sukker og italienske krydderier, og lægges derefter til tørre i 3 uger. Finthakket guanciale skal tilsættes carbonara.

Pancetta er en slags bacon. Faktisk er dette også en tør-kuret bryst krydret med krydderier.

Alternativ til sjældne komponenter

pasta carbonara opskrift med bacon og fløde
pasta carbonara opskrift med bacon og fløde

Men fortæl mig, er det nemt at få disse herligheder i outbacken eller endda en storby uden for Italien? Derfor kom de på ideen om at erstatte guanciale og pancetta med mere velkendt bacon. Og i stedet for den sjældne pecorinoost sendes almindelig parmesan til retten. I dag kan vi sige, at denne metode til madlavning ikke er mindre populær end den klassiske. Pasta carbonara med bacon og fløde er jo også meget velsmagende.

Opskriftens funktioner

Bacon- og flødecarbonara er relativt let at tilberede, og det kræver ingen forberedelsestid eller særlige kulinariske færdigheder. Denne ret kan blive hoveddekorationen til en romantisk middag. Det giver også en god solid morgenmad eller frokost. Retten er selvforsynende, den kræver ikke snacks, salater og andre tilsætninger, selvom det ikke er overflødigt at skære sæsonens friske grøntsager.

Væsentlige produkter

I Italien tages de ingredienser, der er nødvendige til carbonara, ofte med øjet. Og for dem, der forbereder denne ret for første gang, er det bedre at overholde visse proportioner. De er noget som dette:

  • durumhvedepasta - 400 g;
  • bacon - 300 g;
  • rå æg - 3 stk.;
  • parmesan (revet) - 300-350 g;
  • creme - 300 ml;
  • hvidløg, babybasilikum, muskatnød, peberblanding, s alt efter smag;
  • olivenolie til stegning.
carbonara opskrift med bacon og fløde
carbonara opskrift med bacon og fløde

Nå, lad os nu finde ud af, hvordan carbonara tilberedes. Denne bacon- og flødeopskrift, komplet med illustrationer, hjælper dig med at få det rigtigt og hurtigt.

Tilberedningsproces

Retten består af pastapynt og sauce. Disse komponenter tilberedes separat fra hinanden og sættes sammen lige før servering.

Først og fremmest skal du sætte vandet i kog. Den skal være mindst halvanden liter, så bliver pastaen mere velsmagende. Mens det koger, hæld lidt olivenolie i vandet og s alt.

Fyld pastaen og kog uden låg, så længe som angivet på pakken.

Æg, fløde og det meste af parmesanen kombineres og piskes med et piskeris. Tilsæt muskatnød og krydderier, uden hvilken ægte carbonara-pasta simpelthen er utænkeligt.

Bacon- og flødeopskriften antyder, at disse to smagsvarianter vil dominere. Så lad os begynde at koge bacon. Den skal skæres i mindre stykker og steges i en dyb pande tilolivenolie indtil den er helt gennemsigtig. Til allersidst tilsættes basilikum, skåret i store stykker, til baconen.

Vores pasta vil være færdigkogt på dette tidspunkt. Hæld vandet fra og send pastaen til gryden med bacon. Det er tilbage at tilføje saucen af fløde og æg. Sluk straks for ilden og rør grydens indhold.

Det var det, vores pasta carbonara med bacon og fløde er klar. Du kan kalde alle til bords!

Servering

pasta carbonara med bacon og fløde
pasta carbonara med bacon og fløde

Husk, at vi ikke tilføjede al parmesanen til saucen? Med resten pynter vi retten inden servering, blot ved at sprede krummerne på overfladen. Unge grøntsager er også perfekte som dekoration, takket være hvilke vores carbonara med bacon og fløde bliver endnu mere appetitlig og velduftende.

Denne ret spises norm alt med almindeligt bestik - en gaffel og en kniv. Som en tilføjelse til retten kan du servere toast eller croutoner, cherrytomater, agurker, radiser. En krukke oliven vil ikke være overflødig på bordet - denne forret vil kun understrege rettens italienske karakter og komplementere dens smag.

Anbefalede: