Pasta carbonara: opskrift med skinke og fløde. Grundlæggende madlavningstip

Indholdsfortegnelse:

Pasta carbonara: opskrift med skinke og fløde. Grundlæggende madlavningstip
Pasta carbonara: opskrift med skinke og fløde. Grundlæggende madlavningstip
Anonim

Italiensk køkken erobrede på en eller anden måde umærkeligt og diskret hele verden. Det skyldes nok, at hendes retter er alsidige. For at smage passer de til alle: fra en absolut fordringsløs person til en inkarneret gourmet. Takket være italiensk madlavning er pasta holdt op med at være en kedelig hverdag og har fået status som en respekteret ret. Især hvis carbonara-pasta er på bordet: opskriften med skinke og fløde garanterer, at aftensmaden bliver velsmagende og krydret.

pasta carbonara opskrift med skinke og fløde
pasta carbonara opskrift med skinke og fløde

Lækker carbonara

Oprindeligt blev retten tilberedt helt anderledes, end vi er vant til. For det første blev der brugt urøget og vels altet kindkød, lavet efter en speciel opskrift, til saucen. Det blev kaldt Guanchile. Ikke-kødspisere erstattede soltørrede tomater, zucchini ogandre grøntsager. For det andet indeholdt saucen til carbonara-pasta en fåres, vellagret ost: pecorino romano. Ud over, at det er ekstremt svært at finde det i de russiske vidder, har produktet en meget specifik smag, selv for italienere, der er vant til det. For det tredje var der ingen creme i den originale opskrift. Så konsistensen af retten var tykkere og sejere.

Men alle vil gerne spise dem. Derfor blev en "tilpasset" carbonara pasta opfundet. Opskriften på skinke og fløde er nem at lave, og ingredienserne er tilgængelige i alle lande. Og smagen er blevet mere behagelig og blød, uden lammesmag. I henhold til reglerne skal ostekomponenten være parmesan. Men faktisk kan du vælge din yndlingsmulighed fra hårde varianter.

hjemmelavet carbonara pasta opskrift
hjemmelavet carbonara pasta opskrift

Pasta carbonara: opskrift med skinke og fløde

Trinnene til tilberedning er enkle. Selv en nybegynder værtinde kan mestre dem:

  1. Et par fed hvidløg finthakket. Italienere anbefaler ikke at skubbe.
  2. Et kvart kilo skinke skæres meget småt - i tern eller strimler.
  3. Først steges hvidløget i kort tid – lige indtil duften viser sig. Dette skal gøres i olivenolie. Men du kan også bruge solsikke, kun uden smag.
  4. Skinke hældes derefter i og steges, indtil fedtet er smeltet.
  5. En pakke spaghetti koges parallelt. Tiden for denne proces er et minut mindre end det, der er markeret på pakken, så pastaen bliver "al dente".
  6. Forbered samtidig saucen til carbonara-pasta. i en skål4 æggeblommer blandes (proteiner fjernes), et halvt glas federe fløde, peber og 50 gram fintrevet ost. Ingen grund til at piske!
  7. Sovsen blandes med varm spaghetti - den skal "nå" lidt op på deres temperatur.

Skinke er lagt ud sidst. Denne skønhed drysses med persille eller basilikum og spises med det samme: når den er afkølet, vil den ikke længere være carbonara-pasta. Opskriften med skinke og fløde tillader i øvrigt brug af bacon, bacon, røget bryst og andre lækkerier. Den eneste betingelse er, at kødkomponenten ikke har en for lys smag, ellers vil den tilstoppe saucens toner. Hvis du er interesseret i den enkleste opskrift på pasta carbonara med skinke, kan du blot udelukke æg fra ingredienslisten. Kun de bringer norm alt sorg til uerfarne husmødre, krøller sammen i klumper. Selvom smagen selvfølgelig vil være lidt anderledes.

carbonara pasta sauce
carbonara pasta sauce

Privat version

Hver husmor har sin egen carbonara-pasta. En hjemmelavet opskrift kan indeholde en bred vifte af krydderier, udvalgt efter familiens præferencer. Men der er ofte yderligere ingredienser, som ikke er forudsat i den originale opskrift. En af de mest interessante ideer er svampe.

Skinke skæres på samme måde som den første opskrift. Den anden komponent tilberedes straks: en dåse champignon på dåse åbnes, dekanteres og presses lidt. I en bradepande tillades svampestrå først i meget kort tid. Så snart hun begynder at få en "tan", hældes skinke. Mens det hele steges, koges spaghetti. Øjeblikket kødetdet bliver lidt rødmosset, der hældes fløde i - en tredjedel liter pr. 200 gram skinke. Under omrøring fordamper de til en vis fortykkelse. Derefter tilsættes peber, s alt, men blommerne er ikke nødvendige. Det er bedre at krydre med italienske krydderurter. Den sidste touch er samlingen af retten. Pasta lægges ud i en rede, sauce hældes i midten, alt drysses generøst med revet ost.

Smagsharmoni

Det er vigtigt ikke kun at forberede retten, men også at servere den korrekt. Italienerne hælder ofte rå blomme direkte i tallerkenen. Sørg for at drysse med sort peber og friske krydderurter på toppen. Som en tilføjelse - en grøntsagssalat krydret ikke med creme fraiche, men med smør. Den bedste drink til retten er tør vin, rødvin.

nem skinke carbonara pasta opskrift
nem skinke carbonara pasta opskrift

Tips fra forfatterne til retten

For en vellykket implementering af opskriften er det værd at overveje nogle finesser. For det første stivner saucen ret hurtigt og er kun lækker varm. Og den tåler ikke opvarmning. Så carbonara pasta lægges ud på opvarmede tallerkener. For det andet skal de også varmes lidt op inden fløden sættes i saucen. Men ikke for meget, så blommerne ikke krøller. For det tredje, for at opnå en karakteristisk lys gul nuance af sovsen, adskilles blommerne fra proteinerne fire timer før tilberedning, tilsættes og dækkes med fødevarepolyethylen.

Anbefalede: