Nyttig tjørn. Opskrift

Indholdsfortegnelse:

Nyttig tjørn. Opskrift
Nyttig tjørn. Opskrift
Anonim

Mange kender til fordelene ved tjørn og bruger disse egenskaber til at forbedre kroppens tilstand. Både frugterne og bladene og blomsterne fra denne plante forbruges. Tinkturer fremstillet af tjørn er gode for det kardiovaskulære system. De reducerer blodtrykket, normaliserer hjerterytmen og beroliger. Men du kan bruge dem til forebyggelse som en tonic. Her er sådan en vidunderlig tjørn. Opskriften på denne plante skal være skånsom for at bevare alle de gavnlige egenskaber.

Opskrift på madlavning med tjørn
Opskrift på madlavning med tjørn

Tincture

Først og fremmest bør du overveje plantens gavnlige egenskaber. Det er meget nemt at forberede en helbredende tinktur af tjørn. Opskriften er gennemtestet og er meget effektiv. Til madlavning skal du tage tørre blomster af planten i en mængde på 25 gram og hælde dem med 500 milliliter vodka af høj kvalitet. Vi sætter tinkturen på et mørkt køligt sted og venter i tre uger. Derefter skal det tages 30 dråber 30 minutter før måltider. Optagelsesforløbet er en måned.

Compote

Lad os nu lave tjørnekompot. Opskriften indeholder ikke mange ingredienser, men drikkenviser sig meget velsmagende. Du skal bruge en liter vand, 500 gram sukker og lidt citronsyre. Vi tager tjørnfrugter og vasker dem godt.

Opskrift på tjørn tinktur
Opskrift på tjørn tinktur

Skær derefter i halve og fjern frøene. Vi lægger dem i forberedte krukker. For at forberede siruppen skal du tilføje sukker og citronsyre til vandet. Opvarm denne blanding, indtil alle ingredienser er opløst. Hæld tjørnesirup over. Opskriften er enkel. Det er også nødvendigt at varme glassene uden at dække dem med låg. Du kan derefter lukke den tættere.

Hawthorn-kaffe

Mærkeligt nok kan disse frugter bruges til at lave en fantastisk kaffedrik. For at gøre dette skal du bruge et kilo jordtjørn og 300 gram malet cikorie. Tjørnfrugter skal vaskes godt. Hæld kogende vand over dem i 3 minutter. Vi dræner vandet og tørrer tjørnen godt. Dette kan gøres ved at udsætte det for solen eller stille det i ovnen.

Opskrift på tjørnkompot
Opskrift på tjørnkompot

Den første mulighed er længere. Derefter males bærrene med en kaffekværn. Bland tjørn med malet cikorie. Vi bruger denne blanding i stedet for kaffe. Det er meget nyttigt, fordi tjørn er til stede i det. Opskriften er enkel, og den resulterende drik er endda helende.

Forfriskende drink

Denne drik kan erstatte din morgenappelsinjuice. Det styrker perfekt og forbedrer tonen. Til madlavning skal du tage et glas honning, 3 liter vand, en citron og et kilo tjørnfrugt. Vi sorterer bærrene fra og vasker dem godt, især hvis de blev opbevaret til nogletid. Kom dem over i en skål og fyld med vand. Sæt ild og bring i kog, kog i cirka 25 minutter. Dræn bouillonen, og tør frugterne gennem en sigte. Kog to liter vand separat og afkøl. Fortynd derefter puréen med kogt vand og insister lidt. Vi filtrerer den resulterende bouillon og tilsætter honning og citronsaft til den. Vi blander alt. Sådan kan du tilberede tjørn. Opskriften kan suppleres med mynte.

Anbefalede: