Royal ear: hvordan laver man mad?
Royal ear: hvordan laver man mad?
Anonim

I vores artikel vil vi tale om, hvordan den kongelige fiskesuppe tilberedes. Hvis nogen ikke har prøvet det, så er dette en helt speciel ret. Og med et almindeligt øre går det ikke til nogen sammenligning. Navnet "kongelig øre" taler for sig selv. Der er mange opskrifter på denne ret. Lad os tage et kig på nogle af dem.

Kongelig fiskesuppe med laks

Sådan et øre kan helbrede en sygdom og give styrke, da det er meget nærende og sundt.

kongeligt øre
kongeligt øre

Ingredienser:

  1. Frisk laksefilet - 320 gram.
  2. Tre tomater.
  3. En laksebøf.
  4. Unge kartofler - 4 stk.
  5. Én pære.
  6. En gulerod.
  7. Olivenolie - et par spiseskefulde.
  8. Kværnet peber.
  9. Smør – 30 gram.
  10. Peberkorn - fem stykker.
  11. Frisk persille.
  12. Laurbærblad.
  13. S alt.
  14. Vodka - 50 gram.
  15. Citron.
  16. Frisk dild.

Tilberedning af kongelig fiskesuppe

Tomater skal skrælles og skæres i tern og derefter steges i smør. Separat påsauter grofthakkede løg og gulerødder i en anden gryde.

Dernæst skal tomaterne fyldes med vand, så fisken og kartoflerne stadig kan få plads. Tilsæt derefter gulerødder og løg. Bland ingredienserne forsigtigt. Når vandet koger, kan du tilføje kartoflerne i tern.

Fiskene skal skæres i stykker, mens knoglerne fjernes.

kongeligt øre
kongeligt øre

Når vandet begynder at koge igen, skal du lægge fisk og s alt, tilsætte laurbærblad og peber. Kog derefter under omrøring, indtil kartoflerne er helt kogte (de må ikke koge bløde).

Grønt skal hakkes fint og tilsættes øret. Rør forsigtigt igen og sluk for varmen. Sørg for at tilføje vodka til øret, og luk derefter gryden med et låg og lad retten trække. Royal fiskesuppe serveres på bordet med en skive citron og brunt brød.

Hvad slags øre er det?

Dobbelt- og tredobbelt fiskesuppe, fiskesuppe på landet og fisker, fiskesuppe fra Kosak og Rostov – der er uendelige muligheder for at tilberede denne ældgamle folkeret. Hun blev begunstiget ikke kun af almindelige bønder, men også af konger. Naturligvis var råvarerne, der blev brugt til madlavningen, forskellige mellem almuen og det kongelige hof. Ikke underligt, at retten kaldes "kongelig øre". Under aristokratiske måltider blev de første retter serveret ikke med simpelt brød, men med specielle kager og forskellige snacks tilberedt specielt til fisk. Det er løg- og hvidløgsruller, fisketærter, forskellige sandwich og kanapéer. Det ægte kongeøre blev kogt i en dobbelt bouillon af fjerkræ og fisk. Retten var klædt med krydrede tinkturer, hvidvin,brandy og vodka. Der blev serveret tynde pandekager fyldt med hakket kød eller fisk for øret. For at give suppen en særlig gennemsigtighed blev der tilsat kyllingeproteiner. På den ene side er det kongelige øre en gourmetret. Og på den anden side - en simpel ret, blottet for enhver snedig og kompleksitet. Hvis du ønsker det, kan du sagtens lave sådan en kongelig ret selv. Her er lige de ingredienser, du skal bruge passende.

Kongelig fiskesuppe: gammel opskrift

Denne opskrift er tættest på den gamle version. På nuværende tidspunkt vil denne forberedelse virke ret kompliceret, men resultatet er det værd.

kongeligt øre
kongeligt øre

Du bør aldrig bruge laurbærblade til at lave hønsebouillon, da det i høj grad maskerer den sande lugt af fuglen. I mellemtiden tilberedes dobbelt eller tredobbelt bouillon præcist, så lugten af kylling vil dæmpe fiskearomaen.

Ingredienser:

  1. Halv kylling.
  2. Lille gedde.
  3. Fiskeskift – 850 g
  4. Lille sandart.
  5. Vodka - 50 ml.
  6. En gulerod.
  7. Én pære.
  8. Smør – 65 g.
  9. Kartofler - 5 stykker
  10. To kyllingeegern.
  11. Et glas mel.
  12. Purløg af hvidløg.
  13. Mælk - 350 g
  14. vegetabilsk olie - 35 ml.
  15. Hønseæg - 2 stk.
  16. S alt og krydderier.
  17. Sukker - 20 g.
  18. Grøn.

Magning efter en gammel opskrift

Halvdelen af en kyllingeskrog skal vaskes og koges, deles i flere dele. Krydderier skal tilsættes til bouillonen. Den færdige kylling skal skilles ad, og knogler og skind kasseres. Kød kan bruges til at fylde pandekager med. Vi mangler kun bouillonen, den skal filtreres. Små fisk skal lægges i osteklæde og sænkes ned i hønsebouillon. Du skal lave mad på langsomste bål, indtil fisken er kogt blød, hvorefter den også kan smides ud. Slagtekroppe af gedder og gedde skal renses og renses, deles i portioner. Hoveder, finner og haler kasseres. Kog fiskestykkerne i bouillonen og fjern benene, når de er færdige.

royal ear gammel opskrift
royal ear gammel opskrift

Nu kan du forberede en speciel blanding for at gøre suppen klar. For at gøre dette skal hundrede gram af bouillonen afkøles og derefter blandes med piskede proteiner, indtil det er glat. En mættet opløsning (tredobbelt bouillon) klares med en proteinmasse, hvorefter vi filtrerer den, fjerner hvide tråde og flager.

Skær kartoflerne i store tern og kom den tilberedte bouillon i. Hak løg og gulerødder i tynde strimler og svits dem i smør (smør) til de er gyldenbrune. Alt dette tilsættes suppen. Når kartoflerne er klar, skal du hælde et lille (glas) vodka i øret. Så det kongelige øre er klar (billedet er givet i artiklen). Hun skal brygge lidt, og så kan du servere retten til bordet.

I mellemtiden kan du koge tynde pandekager til suppe. For at gøre dette skal du ælte dejen fra to æg, hvedemel og mælk, s alt, sukker. Pandekager fyldes separat med hakket kylling og fisk. Løg tilsættes kyllingen, og hvidløg og løg tilsættes fisken. Klare pandekager lægges i en gryde og bages i ovnen. Wuhuserveret i dybe skåle med hakket grønt, og pandekager lægges på en separat tallerken.

Størøre: opskrift

Kongelig størsuppe tilberedes med tilsætning af tør vin (hvid) eller tør champagne.

royal øre foto
royal øre foto

Ingredienser:

  1. Størbøffer - 5 stk.
  2. Halv kylling.
  3. Selleri- og persillerødder.
  4. Løg - 1-2 stykker
  5. Gulerod - 1 stk.
  6. Kartofler - 4-5 stykker.
  7. Krydderier at vælge imellem, s alt.
  8. Hvidvin (tør) - 55 g.

Tilberedning af størsuppe

Skær kyllingen i stykker og fjern skindet. Vi koger en let bouillon med rødder og krydderier. Den kan sigtes, hvis det ønskes. Kogt kød kan bruges til enhver anden ret. Størbøffer skal koges i hønsebouillon og derefter deles i små stykker. Tilføj derefter kartofler, gulerødder til øret. Efter femten minutter skal der tilsættes vin til suppen. På dette tidspunkt skal ilden slukkes og øret brygge. Suppen serveres med krydderurter og brødcroutoner.

Ukha gemt i

Denne opskrift adskiller sig fra de tidligere ved, at suppen er meget tyk på grund af mel stegt i smør. Til madlavning kan du tage absolut enhver fisk.

Ingredienser:

  1. Et kilogram fisk.
  2. Hvidvin (tør).
  3. Mel - 2 spsk. l.
  4. østerssvampe eller champignoner - 100 g
  5. Et vagtelæg.
  6. Sellerirod.
  7. Smør.
  8. muskatnød.
  9. S alt, krydderier, basilikum.

Fiskrens og hak groft, hæld koldt vand og kog derefter i cirka ti minutter.

kongeøre fra stør
kongeøre fra stør

Smelt smørret i en stegepande og steg melet. Tilsæt derefter svampe, mel, krydderurter, muskatnød til suppen. Bring det i kog og tilsæt vin. Server fiskesuppen i en dyb tallerken med krydderurter og citronspiral.

I stedet for efterord

Ukha er en vidunderlig national russisk ret, der har vundet verdensomspændende berømmelse og popularitet. Moderne fiskesupper er selvfølgelig meget forenklet i forhold til kongelig fiskesuppe, primært hvad angår ingredienssættet. Det er usandsynligt, at nogen vil tilberede et så luksuriøst måltid som en daglig ret, men som en festlig mulighed kan du prøve sådan en udsøgt skål af adelige. Forkæl dine kære med kongelig fiskesuppe ved at tilberede den efter en af vores opskrifter, og få en masse komplimenter på din adresse. Denne ret vil overraske alle derhjemme.

Anbefalede: