Den bedste ost: oversigt, funktioner, sammensætning og egenskaber
Den bedste ost: oversigt, funktioner, sammensætning og egenskaber
Anonim

Ost er et produkt, der har en masse nyttige egenskaber. Det er meget udbredt inden for sund ernæring såvel som i madlavning. I øjeblikket, ifølge organisationen Roskachestvo, leverer mere end 30 producenter deres produkter til markedet, hvis ost har det maksimale antal nyttige egenskaber. Lad os yderligere overveje listen over de mærker, hvorunder den bedste ost fremstilles, samt nogle tegn, som gør det muligt at identificere et værdigt produkt.

Generelle oplysninger

Når vi taler om ost, skal det bemærkes, at produktet i sin naturlige form udelukkende er fremstillet af mælk - et biologisk produkt, der har en gavnlig effekt på hele menneskekroppen.

Generelt er ost en vare til masseforbrug. For at opretholde en normal tilstand af kroppen er det nok at indtage 70-120 g af dette mejeriprodukt hver dag, og 50 g er nok til børn. Når vi taler om kalorier, skal det bemærkes, at denne indikator direkte afhænger affedtindholdet i produktet. I gennemsnit er dette tal 330-370 kcal pr. 100 g ost.

Hvilken ost smelter godt
Hvilken ost smelter godt

sammensætning af naturprodukt

Den bedste ost bør kun indeholde naturlige ingredienser. Det er derfor, når du vælger et produkt i en butik, skal du bestemt studere dataene om det præsenteret på pakken. Kvalitetsost bør ikke indeholde andre ingredienser end naturlig mælk, mælkesyrebakterier og specielle koagulationsenzymer.

Ud over de anførte komponenter tillader GOST indtastning af sådanne elementer som kaliumnitratkvaliteter, annattoekstrakt, ikke-jodiseret bords alt af første eller højeste kvalitet, dehydreret calciumchlorid og B-caroten, som har tendens til at opløse i vand.

Når vi taler om de særlige forhold ved sammensætningen af smelteost, skal det bemærkes, at strukturen af dette produkt som regel omfatter en betydelig mængde af ikke-naturlige komponenter, herunder smagsstoffer, smagsforstærkere og farvestoffer. For at skabe det højeste kvalitetsprodukt af denne type, kan der kun bruges hård ost af høj kvalitet. Sammen med det kan en god ost af denne type indeholde fløde, smør og mælkepulver. I et sødt produkt - sukker, honning, forskellige sirupper, samt kakao og kaffe.

Produktværdi

Den bedste ost har altid en høj værdi. Det udtrykkes i nærvær af en masse nyttige komponenter i dens sammensætning såvel som mineraler. I strukturen af et korrekt forberedt naturproduktnødvendigvis er der et helt kompleks af vitaminer (A, B, D) såvel som patotheinsyre. Derudover indeholder det en øget andel af proteiner og aminosyrer (leucin, lysin, valin, phenylalanin).

Hvad angår de mineralske stoffer, der er til stede i produktet, indeholder den bedste ost næsten hele komplekset af kemiske elementer, blandt hvilke calcium, fosfor, kalium og magnesium er særligt udbredte. På grund af deres tilstedeværelse spises ost ofte for at forhindre forekomsten af så forfærdelige sygdomme som tuberkulose og kræft.

Den bedste pizzaost
Den bedste pizzaost

Sådan vælger du et produkt i butikken

Særlig opmærksomhed bør rettes mod funktionerne i de eksterne data for højkvalitetsost.

Når du står nær disken, bør du foretrække produktet, der præsenteres i vakuumemballage. Den skal være fri for revner og enhver anden synlig skade.

Farven på produktet skal være så ensartet og normal som muligt - dets falmede farve indikerer produktets lave kvalitet, hvilket kommer til udtryk ved visse defekter i modningsprocessen. Farvens ujævnhed indikerer kun, at lavkvalitets eller unaturlige råmaterialer blev brugt til dens fremstilling. Øjnene skal være ensartede og ikke for små - tilstedeværelsen af denne faktor indikerer, at fermenteringsprocessen ikke fandt sted som foreskrevet af teknologien.

Bedste ost
Bedste ost

Et andet tegn på en ordentlig og naturlig ost er dens behagelige aroma. I tilfælde af at produktet lugter svampe eller ammoniak, kan dette evtkun at tale om, at forfaldsprocesserne allerede er begyndt at forekomme i den. Hvis produktet ikke lugter, er dette også langt fra dets bedste egenskab.

Når du vælger den bedste ost, kan du også fokusere på producentens status: hvis produktet er efterspurgt på markedet, så er det højst sandsynligt udstyret med de bedste kvaliteter. Overvej yderligere listen over de mest populære ostemærker, der produceres i Rusland.

"Bren d'Amour" fra "Volga Cheese"

Når du vælger en højkvalitets og meget velsmagende ost, bør du bestemt være opmærksom på produktet, der præsenteres af Volga Cheeses-firmaet - Bren d'Amour. De fleste forbrugere bemærker det som en ost af høj kvalitet, der udelukkende er lavet af naturlige ingredienser.

Ost "Bren d'Amour" er skabt efter en unik fransk teknologi, som kombineret med Volgograd produktionsforhold giver et ekstraordinært resultat. Det færdige produkt har en vidunderlig aroma, s alt smag, smagt til med en vis skarphed og skarphed - denne funktion kan lide af rigtige gourmeter.

Bren d'Amour er den bedste ost til suppe. Det smelter smukt og giver den færdige ret en ekstraordinær smag. Desuden bruges det i moderne restauranter aktivt til fremstilling af pasta, gryderetter, tærter og serveres også som en snack. Produktet er ideelt til konsum i sin rene form. Gourmeter bemærker, at Bren d'Amour ost på grund af sin specielle smag er fantastisk til brug i kombination med mørkøl.

Den bedste ost
Den bedste ost

"Camembert" fra firmaet "Lefkadia"

Praksis viser, at et lille firma "Lefkadia" producerer den bedste camembert i hele Rusland, som er udstyret med unikke smagskvaliteter - en blød og meget tæt nøddeagtig smag. Når det er færdigt, har produktet en tynd muggen skorpe.

Produceret "Camembert" fra "Lefkadia" efter den traditionelle franske opskrift. Desuden overvåges alle processer til fremstilling af denne ost også af franskmændene, som ved meget om at lave ost af denne sort.

"Camembert" er et produkt, der er meget elsket af russere. Den har en behagelig smag, på grund af hvilken den ofte bruges i sin rene form under fester. Den passer godt til hvidt brød, samt frisk rødvin. "Camembert" kan også serveres bagt, med timian (eller rosmarin), honning og balsamicoeddike.

De bedste oste fra russiske producenter
De bedste oste fra russiske producenter

"Hallumi" fra "Po-Riga farmer"

Denne ost, hvis opskrift bruges aktivt i det store Kreta, produceres også af nogle russiske virksomheder. Som praksis viser, blev gennemførelsen af en sådan forpligtelse bedst udført af producenten "Po-Rizhsky Farmer", som er beliggende i den lille bygd Anosino.

"Hallumi" af "Riga Farmer" gentager perfekt alle kvaliteterne ved det klassiske produkt produceret på Kreta: det har en meget tæt struktur, ogogså knirker på tænderne. Produktet, der sælges under det pågældende mærke, har en behagelig myntesmag.

Med hensyn til andre egenskaber ved dette produkt, skal det bemærkes, at "Hallumi" fra "Riga Farmer" ikke smelter ved opvarmning, hvilket gør den ideel til stegning. Den indtages bedst med en grøn salat og i retter kombineret med olivenolie og ristet brød. Desuden passer "Hallumi" godt til hvidvinsvarianter, der har en rig smag.

Bedste smeltede ost
Bedste smeltede ost

"Mozzarella Unagrande" ("Umalat")

Hvilken ost smelter godt? Et fremragende produkt med sådanne egenskaber er "Mozzarella Unagrande" fra firmaet "Umalat". Producenten præsenterer dette produkt i form af ensartede bolde med en elastisk og ret tæt tekstur. Denne ost er meget saftig, hvilket især er tydeligt, når den skæres - kuglerne begynder straks at sive af s altlage.

"Mozzarella Unagrande" er den bedste pizzaost. Den er kendetegnet ved en s alt eftersmag, som ikke er for udt alt, samt et lavt fedtindhold. Dette produkt indeholder en høj grad af calcium og protein, som er afgørende for den menneskelige krop.

"Mozzarella Unagrande" fra firmaet "Umalat" er den bedste forarbejdede ost, som bruges aktivt af moderne restauranter. Det tilsættes toast, smøres på sandwich og bruges også til at lave lækre gryderetter og tærter.

Den bedste ostemasse
Den bedste ostemasse

Arla Natura ostemasse

Som statistik viser, er den bedste ostemasse det produkt, der produceres af Arla Natura. Den er baseret på naturlige ingredienser med forskellige smagsvarianter.

Produktet skal indtages i sin rene form, fordelt på brød. Desuden er det en fremragende tilføjelse til processen med at forberede pizza, varme sandwich samt supper og salater. Mange gourmeter anbefaler denne ost til at lave rundstykker og nogle andre japanske retter. Den har en cremet tekstur og højt fedtindhold.

Anbefalede: