Hvordan laver man riseddike til sushi derhjemme?
Hvordan laver man riseddike til sushi derhjemme?
Anonim

Denne ingrediens er meget sjælden på butikshylderne. Alt sammen fordi det er dyrt. Ikke desto mindre er det svært at forestille sig processen med at lave sushi uden en sådan ingrediens. Ved du forresten, hvordan man laver riseddike til sushi derhjemme? Hvis ikke, vil du finde ud af det nu.

Riseddike og dens anvendelser

I en storby med mange supermarkeder er det nemt at finde sådan eddike. Derudover er der i megabyer altid specialiserede butikker. Men hvad med dem, der bor i en lille by, hvor riseddike med rette anses for at være et knapt produkt? Du skal tænke over, hvor du finder den. Samtidig er spørgsmålet som følger: "Hvordan laver man riseddike til sushi derhjemme, og er det muligt at erstatte det med noget?" Der vil ikke være nogen problemer med dette, desuden vil vi fortælle dig, hvordan du gør udskiftningen af den originale version af eddike umærkelig, selvom du kogte det derhjemme eller erstattede det med noget andet. Smagen vil selvfølgelig variere lidt, men stadig…

Sådan laver du riseddike til sushi
Sådan laver du riseddike til sushi

Hvad er riseddike

Dette produkt er meget udbredt i madlavning, især internation alt. Af de asiatiske eddiker er dette den mest almindelige variant i det europæiske køkken. Teknologien til fremstillingen er kompleks og tidskrævende, men ikke desto mindre kan den tilberedes derhjemme.

Af alle de forskellige, er den nemmeste opskrift at reproducere derhjemme hvid riseddike. Det er kendetegnet ved en mild sødlig smag, som gør det muligt at bruge produktet ikke kun i sushi, men også til dressing af salater. Det passer bedre med ris end den samme røde eller sorte riseddike.

riseddike opskrift på sushi
riseddike opskrift på sushi

De finesser ved madlavning derhjemme og funktionerne ved riseddike

Med hensyn til sin popularitet sammenlignes hvid riseddike med den franske hvidvinseddike, der er så tilbedt af mange, og overgår den endda i subtilitet og ømhed.

Hvid riseddike kan i øvrigt erstattes med vin eller æblecidereddike. De bruges som et alternativ. Brugen af et sådant produkt medfører dog muligheden for at ændre smagen af retten, hvorfor det anbefales at fortynde eddiken med vand. Derfor opstår spørgsmålet så ofte: "Hvordan laver man riseddike til sushi?"

Sådan laver du riseddike til sushi
Sådan laver du riseddike til sushi

Købte optioner og deres funktioner

Det er værd at bemærke, at nogle producenter har produkter af lav kvalitet på grund af fortyndingen af almindelig vin eller æblecidereddike, der tilsætter sukker. Sådanne manipulationer resulterer imodtage LIQUID simulerende riseddike. Men er brugen af et sådant produkt de uberettigede ofre værd i form af kulinariske kunst? Derfor er det bedst altid at læse sammensætningen trykt på flaskeetiketten.

Bemærk venligst, at nogle opskrifter med riseddike som dressingingrediens også indeholder granuleret sukker. Når du tilbereder riseddike til sushi derhjemme, kan denne ingrediens udelades, fordi riseddike i sig selv allerede er sød, og overskydende sukker kan give den en klumpet smag, hvilket vil påvirke smagen af sushi negativt. Hvis du foretrækker sødere muligheder, kan du tilføje sukker, kun i en minimal mængde.

Sådan laver du riseddike til sushi
Sådan laver du riseddike til sushi

Riseddike til sushi derhjemme

Ingredienser, du skal bruge:

  • rundkornet ris - 1 spsk;
  • kyllingeprotein - 1 stk.;
  • vand - 4 spsk.;
  • sukker 300 g;
  • tørgær – ¼ s. t.

En trin-for-trin guide til fremstilling af riseddike til sushi derhjemme er som følger:

  1. Rundkornet ris vaskes og hældes med koldt vand. Det er bedre at lade det stå i 4 timer ved stuetemperatur og derefter sætte det i køleskabet og lade det stå til morgen.
  2. Når tiden er gået, filtreres kornet gennem gaze uden at klemme. For yderligere tilberedning af riseddike er riskorn i sig selv ikke påkrævet. Derudover vil vi kun arbejde med risinfusion.
  3. 300 gram granuleret sukker tilsættes risinfusionenog rør, indtil det er helt opløst.
  4. Den resulterende sirup koges i 20 minutter ved at placere skålen i et vandbad.
  5. Klar rissirup afkøles til 38 oC. Det er ved denne temperatur, at det er godt at opløse tørgær i væsken (angivet på pakken).
  6. Nedkølet, som tidligere nævnt, hældes siruppen i en steril glasbeholder med en volumen på 2-3 liter. Så hvordan forbereder man riseddike til sushi næste gang?
  7. Tilføj 1,4 tsk tørgær (i henhold til opskriften).
  8. Skålen dækkes med gaze og efterlades til at modne ved stuetemperatur på et skyggefuldt sted i syv dage.
  9. Efter en uge hældes riseddikepræparatet i en anden steril glasbeholder, og pas på ikke at ryste den. Sedimentet er tilbage.
  10. Skålen dækkes med gaze og efterlades i endnu en måned under samme forhold som første gang.
  11. Efter 30 dage drænes riseddike, hvilket efterlader sedimentet i krukken.
  12. Før aftapning til langtidsopbevaring koges riseddike.
  13. Under kogningsprocessen tilsættes 1 æggehvide til væsken for at fjerne uklarheden af eddiken.
  14. Derefter filtreres eddiken og hældes i sterile beholdere, gerne flasker med tætte låg.

Det er hele teknologien til fremstilling af riseddike. Den er klar og kan bruges til at krydre ris til sushi og rundstykker, salater. Nu ved du, hvordan man laver riseddike til sushi - go for it!

Sådan laver du riseddike til sushi
Sådan laver du riseddike til sushi

Erstatningsmuligheder

Spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at erstatte riseddike, møder vi ofte. Derfor vil disse muligheder være nyttige, hvis emnet om at erstatte riseddike med andre produkter stadig er relevant for dig. Du kan erstatte det:

  1. Fire spiseskefulde drueeddike blandet med en teskefuld s alt og tre teskefulde sukker. Alt dette skal sættes i brand og koges, indtil sukkeret er opløst. Det er ikke tilrådeligt at bringe blandingen i kog. Afkøl efter tilberedning.
  2. En spiseskefuld æblecidereddike med en teskefuld sukker og en halv teskefuld s alt. Til alt dette tilsættes halvanden spiseskefuld kogende vand. Blandingen røres, indtil sukkeret er opløst, og tilsættes derefter som dressing til retten.
  3. Citronsaft tilsat sukker.
  4. Almindelig 6 % hvidvin, æblecidereddike (50 ml) blandet med sojasauce (50 ml) og 20 gram sukker.
Fremstilling af riseddike til sushi
Fremstilling af riseddike til sushi

Opsummering af tilberedningen af riseddike

Her er mulighederne for at lave eddike, som kan erstatte ris, derhjemme og uden nogen specifikke ingredienser.

Nogle kulinariske eksperter frygter, at et sådant alternativ kan ødelægge smagen af sushi. Men hvis du gør alt rigtigt, skal du ikke overdrive det med s alt og sukker, så vil du ikke bemærke forskellen mellem den købte udkastmulighed og hjemmelavet eddike.

Som du kan se, er denne proces ikke så hurtig, men hvis du stadig vilklare tilberedningen af riseddike derhjemme, så er du velkommen til at komme i gang. Vi er sikre på, at du vil lykkes.

Anbefalede: