Nyttig information for husmødre at bemærke: hvordan man laver boghvede grød

Nyttig information for husmødre at bemærke: hvordan man laver boghvede grød
Nyttig information for husmødre at bemærke: hvordan man laver boghvede grød
Anonim

Boghvedegrød er et meget nyttigt produkt. Det hører til kategorien diæt og bruges i vid udstrækning ikke kun i den generelle menu, men også til forskellige sygdomme i mave-tarmkanalen og det endokrine system som en terapeutisk diæt. Det er overflødigt at sige, at kulinariske eksperter kender en række forskellige måder at tilberede det på!

Mælkegrød

hvordan man laver boghvede grød
hvordan man laver boghvede grød

For dem, der spekulerer på, hvordan man laver boghvedegrød, tilbyder vi en fantastisk mulighed - med mælk. For at gøre det sjældent har du brug for mere væske, og for tykt, mindre. Sorter grynene og skyl godt. I en gryde, hvor mælk allerede er hældt og koger (2,5 liter pr. 2 kopper korn), læg s alt (mindre end en teskefuld), tilsæt boghvede, rør. Lad det koge igen, reducer varmen og kog under omrøring, indtil det er mørt. Tilsæt eventuelt mælk. Inden servering puttes et par spiseskefulde sukker og smør i støbejernet. Der er en varm ret. En anden måde at tilberede boghvedegrød med mælk på er denne. Gryn koges separat i vand indtilblød og smuldrende. Derefter hældes den færdige med kogt mælk, smagt til med sukker eller honning og smør. Med denne metode til behandling af retten indtages 2 liter mælk til 2½ kopper korn.

Boghvede med spidskål i ovnen

boghvedegrød i ovnen
boghvedegrød i ovnen

Og hvordan tilbereder man for eksempel boghvedegrød med vegetabilske tilsætningsstoffer - med kålrot? Denne gamle russiske opskrift var ekstremt populær blandt folket i det 19. århundrede og bruges nu ofte i restaurantmenuer med en national smag. Til 500 gr. grøntsager skal bruge 200 gr. korn. Skålen skrælles, gnides på et rivejern (stort), kommes i en stegepande og steges i smør. Det skal s altes lidt og røres fra tid til anden. Boghvede skal sorteres fra, vaskes og blandes med kålrot. Kom blandingen over i en gryde, tilsæt halvanden liter mælk og kog indtil den er tyknet. Sådan boghvede grød i ovnen vil "nå". For at gøre dette fjernes gryden fra varmen, lidt s alt, sukker og smør lægges i den. Maden dækkes med låg og sendes til en godt opvarmet ovn i 1,5-2 timer. Rør grøden rundt inden servering.

Boghvede i potte

boghvedegrød i en gryde
boghvedegrød i en gryde

Elskere af noget "sådant" kan behage boghvedegrød i en gryde. Det er tilberedt i ovnen i portionerede lerbeholdere, det viser sig "dunet", dvs. meget blød, smuldrende, bogstaveligt t alt smeltende i munden. Dette er også en gammel opskrift, inkluderet i den gyldne fond for slavisk madlavning. Til 2 kopper korn skal du bruge 2 æg, 4 kopper (dvs. liter) mælk, s alt efter smag og 100 gr. smør. Gryntilberedt, derefter blandet med rå æg og tørret i ovnen. Derefter overføres boghveden til en gryde, hældes med mælk, s altes, blandes og sættes på medium varme. Fra tid til anden skal den tjekkes, så den ikke brænder på. I den færdige grød kommes sukker, honning eller marmelade efter ønske og mælk tilsættes, hvis du ønsker mere væske. Det viser sig lækker, duftende boghvede, som fra en russisk ovn.

Boghvede med kartoffelmos ("Vitebskaya")

boghvede
boghvede

Usædvanlig, original opskrift på, hvordan man tilbereder boghvedegrød fra det hviderussiske køkken, vi tror, du også vil kunne lide det. Til denne ret skal du bruge: et glas boghvede, 7-8 kartofler, lidt s alt, 3 spiseskefulde smør og halvandet glas mælk. Kartofler koges, æltes i kartoffelmos, blandes med opvarmet mælk. Derefter sorteres og vaskes korn, s alt tilsættes det, massen lægges ud i portionsgryder og sættes i ovnen på en lille ild i 35-40 minutter. Olie tilsættes til den færdige ret. Inden servering kan du drysse med hakkede krydderurter.

Anbefalede: