Hvor nyttig er majs til børn?

Hvor nyttig er majs til børn?
Hvor nyttig er majs til børn?
Anonim

Majs er en af de ældste afgrøder. Hun er omkring 12.000 år gammel. Denne kornafgrøde modtog anerkendelse takket være den spanske navigatør Christopher Columbus. I Rusland blev den første afgrøde først høstet i det 17. århundrede. I de dage var kornet væsentligt anderledes end nutidens majs, dens kolber var kun 4 cm lange.

Siden da er vores landsmænd blevet forelsket i dette produkt, og det adskiller sig ikke kun i dets behagelige smag, men også i dets nyttige egenskaber.

majs til børn
majs til børn

Derfra fås mel og korn, majs på dåse er også meget velsmagende. Majs er især nyttigt til børn, fordi det ikke indeholder gluten. Hos babyer normaliserer majsgrød fordøjelsen og hjælper med naturligt at rense tarmene.

Hvad gør majs så speciel?

Sød, saftig, duftende - hvem ville nægte sådan en delikatesse? Derudover er en vigtig faktor, at det ikke ophober nogen skadelige kemikalier. Økologiskmajs betragtes som et rent produkt. Det vil kun gavne børn og kommende mødre. Majsgrød og boghvede anbefales som første mad til babyer.

kogt majs til baby
kogt majs til baby

Der er en værdifuld komposition i hendes kolbe. For eksempel vitamin B4, som er ansvarlig for vores cellulære sundhed. Dette vitale element sænker kolesterolniveauet, er ansvarlig for stofskiftet og nervesystemets funktion. Kornet er også rig på et helt kompleks af vitamin A, E, H og sporstoffer (magnesium, jod, calcium, natrium, jod, kalium). Som det viser sig, er majs ret nyttigt for menneskekroppen. Denne kornkultur vil hjælpe børn med at udvikle sig ordentligt og fuldt ud.

Selv efter varmebehandling mister produktet ikke næringsstoffer. Hovedtræk ved dette unikke fænomen er, at kornens skaller ikke ødelægges under madlavningen. Jeg må sige, at dette produkt er ret højt i kalorier, i princippet som alle korn. I 100 gr. korn indeholder 300 kcal. Det er meget nærende og anbefales derfor til dem, der er aktivt involveret i sport.

sukkermajs
sukkermajs

Et barn har brug for kogt majs, fordi det er meget tilfredsstillende og sundt, og en voksende krop har brug for en masse næringsstoffer. Selv børnelæger råder unge mødre til at sørge for at inkludere grød fra majsgryn i babyens menu.

Som det viste sig, hjælper mejerimajs med at fjerne skadelige toksiner og affaldsstoffer fra kroppen. Det er også blevet bevist, at korn kan fuldstændigt normalisere metaboliske processer. Nyttige egenskaber af produktet på kolben vil væreopbevares i lang tid, hvis du har købt korn, der har været opbevaret et mørkt sted og ikke i solen.

majskorn
majskorn

Når du vælger kolber, skal du være opmærksom på bladene: i et kvalitetsprodukt skal de sidde tæt. Køb ikke en meget hård eller for gul afgrøde (medmindre det er en specifik sort). Dette tyder på, at hun har været overmoden eller forældet i lang tid. Du kan købe frosne korn eller blandinger. Det rigtige valg af majs vil give ubestridelige fordele.

Børn kan koge det, tilføje det til salater og koge mosede supper. Hvis du eller din baby lider af forstoppelse, så vil kogte majskerner hjælpe dig. De er rige på fibre og pektiner, alle disse stoffer har en gavnlig effekt på tarmene og genopretter mikrofloraen, så laktobaciller kan udvikle sig.

Anbefalede: