Samlede bøffer på dåse med ris: opskriftsmuligheder, ingredienser og madlavningstip
Samlede bøffer på dåse med ris: opskriftsmuligheder, ingredienser og madlavningstip
Anonim

Fiskeretter på dåse er en god løsning, hvis du skal lave noget, men friske produkter ikke var lige ved hånden. Enhver ivrig husmor har altid flere dåser med fisk på dåse i sine skraldespande. Små fiskefrikadeller på dåse kan være en fremragende ret til en fuld frokost eller middag. Desuden tager deres tilberedning ikke meget tid og kræver ingen specielle ingredienser.

Der er mange variationer af tilberedningen af denne ret, nogle er helt enkle, mens andre kan gøre krav på en stolt plads ved det festlige bord.

Den nemmeste opskrift på dåse koteletter

Oftest tilberedes dåsekoeletter med ris efter en simpel opskrift, som kun adskiller sig fra tilberedning af almindelige koteletter ved tilsætning af ris. På trods af den lette forberedelse, resultatetvil appellere til alle elskere af fiskefrikadeller og frikadeller.

Saury på dåse
Saury på dåse

For at tilberede koteletter fra dåse saury i henhold til opskriften nedenfor, skal du først forberede følgende ingredienser:

  1. Saury på dåse - 1 dåse.
  2. Kogt ris - 1 kop.
  3. Hønseæg - 1 stk.
  4. Løg - 1 stk (lille).
  5. Brødkrummer eller mel - 100 gram.
  6. S alt, peber og andre krydderier efter smag.
  7. vegetabilsk olie - til stegning.

Dåsemad skal først smides i en si eller et dørslag for at dræne overskydende væske. Derefter knuses fisken med en kødkværn eller blot æltes den med en gaffel (saury på dåse er ret blød og knuses nemt selv uden brug af kødkværn). Et glas forkogte ris tilsættes fisken, et finthakket løghoved (du kan rulle løget gennem en kødhakker), et hønseæg køres i, drysses med s alt og peber efter smag. Det skal huskes, at dåsefisk allerede indeholder en vis mængde s alt, det vil sige, at hakket fisk kun skal s altes lidt, eller du kan overhovedet undvære s alt. Når alle ingredienserne er kombineret, blandes det hakkede kød grundigt, der dannes små cirkler af det. Formede koteletter af dåse saury med ris rulles på alle sider i brødkrummer eller mel (afhængigt af dine egne præferencer).

Vegetabilsk olie til stegning hældes i en varm stegepande og koteletter lægges ud. De skal steges på alle sider, indtil en lækker gyldenbrun vises. Denne ret bør ikke tilberedes for meget, da sarte risfrikadeller på dåse ikke indeholder ingredienser, der kræver langvarig tilberedning.

fiskefrikadeller
fiskefrikadeller

Sauce fra creme fraiche eller hvidløg vil være en fremragende tilføjelse til sådanne koteletter. Og som tilbehør vil de blive kombineret med ris eller kartoffelmos.

Økonomisk opskrift på fiskekoteletter på dåse

Der er tidspunkter, hvor der kun er én dåse dåsemad, og du skal brødføde en stor familie eller virksomhed. For at lave mange koteletter ud af en lille mængde fisk, og ingen forbliver sultne, tilføjes kartofler til standardopskriften på dåse koteletter. Der kan enten bruges rå kartofler eller færdiglavet kartoffelmos.

Hvis der bruges rå kartofler (norm alt tilsættes 1-2 kartofler), så skal de først rives på et groft rivejern og presses gennem gaze for at udelukke overskydende væske.

Koteletter fra dåse saury
Koteletter fra dåse saury

Det er meget praktisk at bruge færdiglavet kartoffelmos, når du koger koteletter, det har en blød konsistens og, når det tilsættes til hakket kød, gør det nemt at forme koteletter. På denne måde falder de ikke fra hinanden, når de er stegt. Mængden af kartoffelmos, der bliver tilsat hakket kød, varierer alt efter, hvor mange færdiglavede koteletter du skal have. Hvis du kun har en dåse dåsefisk, kan du fodre en storkoteletter selskab.

Opskrift på lækre fiskekoteletter på dåse

Fra fisk på dåse kan du tilberede ikke kun en simpel hverdags-familiemiddag, men også en ganske interessant ret til det festlige bord. For at gøre dette skal du ud over fisk, ris, løg, kyllingeæg og brødkrummer bruge:

  • lidt smør eller ost (ca. 50 gram);
  • 1 fed hvidløg eller herbes de Provence;
  • grønt (persille, dild).

For at dåse koteletter med ris skal være så saftige og duftende som muligt, skal du blot putte et lille stykke revet ost eller smørfyld indeni. For at gøre dette blandes revet ost med en lille mængde hvidløg, rives på et fint rivejern eller presses gennem hvidløget. Du kan bruge andre aromatiske krydderier i stedet for hvidløg (f.eks. Provence eller italienske krydderurter, muskatnød), som vil give retten en unik smag og pikanthed.

Kotelet på dåse med fyld
Kotelet på dåse med fyld

Mange kan godt lide at bruge små stykker smør som fyld til koteletter, i så fald skal smørret fryses i forvejen, så det ikke siver ud, når koteletterne steges. Aromatiske krydderier er også placeret indeni sammen med smør.

Et lille trick vil hjælpe dig med at få et godt resultat: Hvis retten er fyldt, skal du, når du danner koteletter, først forme en lille kotelet og rulle den i brødkrummer, og først derefter pakke den ind med ekstra hakket kød og mereRul én gang i brødkrummer eller mel. Denne enkle handling vil ikke tillade fyldet at lække ud under stegning og vil hjælpe med at holde alt fyldet inde i koteletten. Alle andre egenskaber ved tilberedning af dåse fiskekoteletter i henhold til denne opskrift adskiller sig overhovedet ikke fra standardmetoden beskrevet ovenfor.

Opskrift på dåse koteletter bagt i ovnen

I dag forsøger mange mennesker at overvåge deres helbred og ikke spise stegt mad. Men dette er ikke en grund til at afvise dåse saury koteletter med ris. Denne ret kan tilberedes i ovnen.

Oprindeligt hakket fisk blandet med kogte ris, hakket løg, kyllingæg og krydderier bruges til at danne fiskefrikadeller. Rul dem herefter lidt i mel og læg dem på en bageplade med lille afstand fra hinanden (så de ikke klistrer sammen under bagningen). For at gøre bagte koteletter mere møre og saftige, kan du forsmøre dem med creme fraiche eller mayonnaise. I bunden af en bageplade eller pande, hvori der skal bages fiskefrikadeller, hældes lidt varmt vand (ca. 1 cm fra bunden). Dette forhindrer retten i at tørre ud og brænde.

Disse koteletter bages ved en temperatur på 200 grader og tages ud af ovnen, så snart de er lidt røde.

fiskefrikadeller
fiskefrikadeller

Kan jeg bruge andre dåsefisk til at lave koteletter

Saury på dåse er den mest populære til tilberedning af frikadeller. Det skyldes først og fremmest hendesmagsegenskaber: den har en delikat tekstur og er ret fedtet. Derfor er koteletter saftige og velsmagende.

Men det er acceptabelt at bruge andre typer dåsemad, for eksempel sardin, tun, lyserød laks, makrel. Hver af dem har sine egne fordele og ulemper. For eksempel er sardiner på dåse billige, men sardiner er ret tørre fisk og kan være bitre; tun på dåse har en god smag og en del nyttige stoffer, men samtidig er de ret dyre, og tunfrikadeller kan godt være lidt tørre.

Alle kan vælge fisk på dåse efter smag og budget og bruge præcis den slags, som de bedst kan lide. Samtidig er det værd at huske på, at hovedopskriften på saury- eller sardinkoteletter på dåse ligner opskrifter, der er tilberedt på basis af anden dåsefisk.

Fiskekoteletter med pynt
Fiskekoteletter med pynt

Hvilken garniture er bedst til fiskekoteletter på dåse

Fiskefrikadeller på dåse passer godt til det samme tilbehør som enhver fiskeret. Det vil sige, at kartofler kogt på nogen måde eller kogte ris vil være en fantastisk tilføjelse. Kartofler kan koges, bages, steges eller serveres som kartoffelmos. Hvis familien foretrækker ris frem for kartofler, så kan du servere stuvede ris med grøntsager eller almindelig kogt ris med smør.

Som en festlig anretning, vil dåse fiskefrikadeller perfekt komplementere enhver ret med stuvede grøntsager eller en salat med friske grøntsager og krydderurter.

god appetit!

Anbefalede: