Traditionelle russiske retter

Traditionelle russiske retter
Traditionelle russiske retter
Anonim

Russisk køkken er kendt over hele verden. I modsætning til andre nationale køkkener har russiske retter absorberet traditionerne hos mange folk, der bor på det tidligere Sovjetunionens store område. Derfor er russiske retter berømte for deres mange forskellige kulinariske opskrifter.

Siden oldtiden har en sådan varmebehandling som stegning, som dukkede op for relativt nylig, ikke været brugt i madlavning. Produkter blev tilberedt ikke på åben ild, men i en ovn. For det meste blev traditionelle russiske retter simret, stuvet eller kogt.

russiske retter
russiske retter

Udlændinge, der kommer til Rusland, betragter det som en regel at prøve primært russiske retter: pandekager, kalachi og kaviar.

Rusland er et kristent land, som uden tvivl har haft indflydelse på opskrifterne på mange retter. Det er trods alt langt fra nogen hemmelighed, at et stort antal dage på et år anses for at være faste. Herfra blev det russiske bord opdelt i magert og beskedent. Dette gjorde til gengæld retter fra fisk, svampe, grøntsager og bær populære i det russiske køkken.

Russiske supper er ikke mindre velsmagende. Den berømte borsjtj, som har omkring halvtreds opskrifter, kålsuppe, karakteristisk for den centralestriber af Rusland, pickle, okroshka, øre.

Grød er en anden yndlingsret, der er uundværlig i det russiske køkken. Den blev fremstillet af hirse, boghvede, hvede, havre og andre kornsorter, som blev brugt både i hel form og i knust.

I hverdagen blev rugmel hovedsageligt brugt til at bage brød, og kun på helligdage var det tilladt at bage kalachi, tærter lavet af hvidt hvedemel. Til fyldet blev der brugt kød, fisk, hytteost eller marmelade. Ikke en eneste fest var komplet uden et russisk brød, for sådan blev der udtrykt dyb respekt for de kære gæster.

traditionelle russiske retter
traditionelle russiske retter

Et andet karakteristisk træk ved det russiske køkken er tilberedning af grøntsager til vinteren ved syltning, urinering eller syltning.

Russiske retter og desserter blev ikke sparet på. Bærene blev kogt i honning, bagt i ovnen, og traditionel marmelade blev tilberedt af dem. Yndlingsdrikke - kvass, frugtdrik, sbiten, mjød.

I Rusland er de såkaldte rituelle russiske retter, som blev tilberedt på bestemte dage om året, af stor betydning. Disse omfatter pandekager, påskekager, kutya. Så der blev altid serveret pandekager ved bordet i fastelavnsugen. De blev personificeret med solen, som skulle smelte og drive vinterkulden væk. Kutya var forberedt til jul, helligtrekonger og blev også traditionelt betragtet som en mindeskål på dagene med begravelser eller mindehøjtideligheder for afdøde slægtninge. Påskeaften blev der lavet påskekager. Der var en overbevisning: Hvilken slags påskekager bliver det til, det samme vil hele næste år.

originale russiske retter
originale russiske retter

Der blev i det russiske køkken lagt stor vægt på smagen af færdigretter, så der blev brugt en del krydderier. Disse er spidskommen, løg, peberrod, mynte, hvidløg, peber, persille, dild, timian.

Overraskende nok har de fleste russiske retter en helbredende effekt. Så surkål styrker immunforsvaret, varme supper giver dig mulighed for at varme op efter vinterkulden, bagte retter har en gavnlig effekt på mave og lever, populære surmælksprodukter får tarmene til at fungere perfekt.

Det moderne russiske køkken har stort set bevaret sin ældgamle kogekunst, men det har samtidig bragt en masse nye eller lånte ting ind i de gode gamle traditioner. Derfor anses russiske retter i dag for at være blandt de lækreste i hele verden.

Anbefalede: