Hvor lækkert at bage grøntsager i ovnen?

Hvor lækkert at bage grøntsager i ovnen?
Hvor lækkert at bage grøntsager i ovnen?
Anonim

Som tilbehør eller endda en selvstændig ret kan du blot bage grøntsager i ovnen. Samtidig skal du være forsigtig ved at kombinere en række forskellige ingredienser. Du kan fx servere kartofler, bønner, ærter eller rosenkål til fisk, men aldrig rødbeder. Denne grøntsag vil blive mest vellykket kombineret med kød (svinekød, kylling, oksekød). Før du bager grøntsager i ovnen, skal du tænke på, at de alle har forskellige tilberedningshastigheder. Derfor anbefales det, at ingredienser, der kræver længere varmebehandling, bliver halvt kogt, før de sendes i ovnen.

stege grøntsager i ovnen
stege grøntsager i ovnen

Grøntsager bagt med ost

Nødvendige ingredienser: blomkål (1,5 kg), 200 g parmesanost, løg, kartofler (500 g), krydderier, olivenolie, s alt.

Opskrift

Det er meget nemt at bage grøntsager i ovnen. Denne ret er perfekt til en vegetarisk kost. Vask alle grøntsager godt i vand. Skræl kartoflerne, skær i skiver ogkoges i lets altet vand til de er næsten kogte. Smør en bradepande med vegetabilsk olie. Løg skåret i ringe. I bunden af fadet lægges kartoflerne, derefter kålbuketter og løg. S alt det hele, krydr med krydderier og drys rigeligt med revet parmesan. Sæt grøntsagerne i ovnen i tredive minutter. Temperaturen er 180 grader. Nu er det ikke svært for dig at bage grøntsager i ovnen. God appetit!

Grillede grøntsager

Påkrævede produkter: zucchini, en aubergine, løg, to tomater, tre spiseskefulde olivenolie, 2 fed hvidløg, provencalske urter, s alt og kværnet peber.

bagte grøntsager i ovnen foto
bagte grøntsager i ovnen foto

Opskrift

Præl og hak hvidløget fint. Bland det med s alt, krydderier og olivenolie. Gem et par spiseskefulde af dressingen til senere, og brug resten til marinaden. Det anbefales at tage større tomater og løg, og mindre zucchini og auberginer. Vask grøntsagerne, dup dem tørre og skær dem i 8 mm tykke skiver. Kom dem over i en gryde med dressing og bland godt. Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk risten med pergament og læg de tilberedte grøntsager på den. Bagetiden tager cirka femten minutter. I processen med madlavning skal de få en gylden skorpe. De bagte grøntsager i ovnen, hvis billeder er præsenteret ovenfor, skal blive blødere, men ikke blive til grød. Anret aubergine, zucchini, tomater og løg på en tårnformet tallerken, pynt med krydderurter og hæld den resterende sauce over. Efter samme princip kan du tilberede hele bagte grøntsager i ovnen. PåPå dette tidspunkt bør deres tid i ovnen øges.

ristede hele grøntsager i ovnen
ristede hele grøntsager i ovnen

Grøntsager bagt i ovnen med vin

Ingredienser: 200 g tomater, 500 g aubergine, to store søde peberfrugter, løg, basilikumblade, hvidløg, 250 ml tør hvidvin, peber, olivenolie og s alt.

Opskrift

Udblød auberginer i tern i s altet vand. Vask resten af grøntsagerne grundigt. Skær peberfrugten i strimler, og tomaterne og løgene i ringe. Læg tomaterne på en smurt bageplade. Arranger derefter forsigtigt peberfrugter, aubergineterninger, løg, hakket hvidløg og basilikum. Smag retten til med s alt og krydderier. Bag grøntsager i tyve minutter. Tilsæt derefter vin og kog i samme tid. God appetit!

Anbefalede: