Hvor lækkert at bage blomkål i ovnen

Hvor lækkert at bage blomkål i ovnen
Hvor lækkert at bage blomkål i ovnen
Anonim
bag blomkål i ovnen
bag blomkål i ovnen

Grøntsager er ikke kun sunde, men også meget velsmagende. Diætmåltider tilberedt af dem er norm alt lavt i kalorier og giver kroppen de nødvendige fibre, vitaminer og mineraler. Hvis du følger din kosts energiværdi, skal du nok ikke stege den samme zucchini eller aubergine ved at drukne dem i vegetabilsk olie, og pommes frites (trods alt en grøntsag!) kan ikke kaldes den bedste ven. af at tabe sig. Lad os derfor tage et bedre kig i vores artikel om, hvordan man bager blomkål i ovnen. Denne ret er meget appetitlig og sund, fordi bagning ikke kræver en stor mængde vegetabilsk olie, hvilket betyder, at det giver dig mulighed for at tilberede en velsmagende vegetabilsk og uden at skade figuren. Du kan selv bage blomkål i ovnen, uden at tilsætte yderligere ingredienser, eller du kan tilføje lidt hård fedtfattig ost. Du får en appetitlig skorpe, og hvis du skal servere en ret til den stærke halvdel af din familie, så vær opmærksom på opskriften med hakket kød. Uanset hvad du vælger, vil det være lækkert.

Blomkål bagt med ost

Tag til madlavning:

  • et halvt kilo blomkål;
  • 100 gr. enhver ost med lavt fedtindhold;
  • et par spiseskefulde tyk creme fraiche;
  • 1 kyllingeæg;
  • dild, s alt og peber, solsikkeolie og lidt hakket hvidløg.
blomkål bagt med ost
blomkål bagt med ost

At bage blomkål i ovnen er meget nemt. Forbered grøntsagerne: vask, del blomsterstandene i små stykker, læg dem i en gryde med vand og sæt i brand. Det bliver lækkert, hvis du tilføjer en skive citron, når du laver mad. Vent til væsken koger, og efter 3 minutter kan blomkålen fjernes. Læg det i et ovnfast fad, olieret let, og begynd at forberede saucen. For ham, bland æg, creme fraiche, finthakket dild, krydderier med s alt og hvidløg. Bland godt og hæld over grøntsagerne. Drys parmesan på toppen og bag til de er gyldenbrune i 15 minutter. Efter den angivne tid er gået, er retten klar - den kan serveres både separat og som tilbehør, for eksempel til kød.

Bagt blomkål med hakket kød

Nogle gange er mænd så svære at få til at spise sunde grøntsager, at kød betragtes som den vigtigste føde for den stærke halvdel af menneskeheden. Prøv at gå til tricket og brug vores opskrift. Du vil se, din søn eller mand, eller begge sammen vil helt sikkert bede om mere. For en stor portion til alt hvad du skal bruge:

  • 300 gr. blomkål;
  • 150 gr. ris;
  • 300 gr. svinekød eller hakket oksekød eller en blanding af to typer kød;
  • 2 æg;
  • stort løg og 3 hoveder hakket hvidløg;
  • 1 lys peberfrugt, kan være rød eller orange;
  • 100 gr. creme fraiche og ost;
  • olie - du kan tage enhver grøntsag, s alt, krydderier efter smag, sort peber.
  • bagt blomkål med hakket kød
    bagt blomkål med hakket kød

Kog kålen til den er halvt færdig, og risene til den er færdig. Bland kornene med hakket kød, pisk 1 æg i, læg finthakket løg, drys med peber og s alt. Kødmassen skal æltes godt. Kombiner derefter ost og creme fraiche (eller fløde) og 1 æg i en separat skål, tilsæt også lidt s alt og peber. Og nu er det kun tilbage at bage blomkålen i ovnen. På en bageplade eller i en form, let olieret, læg hakket kød, blomkål og hakket peberfrugt ovenpå, og hæld derefter ost og creme fraiche sauce over. Dæk med et stykke folie og bag i en forvarmet ovn (temperaturen skal være omkring 180 grader) i ca. 20 minutter, fjern derefter folien og bring fadet klar i de næste 30 minutter. Vær sikker på, at sådan en gryde i din familie ikke vil efterlade nogen ligeglade.

Anbefalede: