Sådan piskes en æggehvide med et minimum af indsats: nogle praktiske tips

Sådan piskes en æggehvide med et minimum af indsats: nogle praktiske tips
Sådan piskes en æggehvide med et minimum af indsats: nogle praktiske tips
Anonim

At piske et protein til et stift skum er påkrævet i mange kulinariske opskrifter, men selve processen beskrives yderst sjældent. Men nogle gange er det ikke så nemt at lave en rigtig god marengs. Den første ting, du skal være opmærksom på, er friskheden af æggene og deres temperatur. Mærkeligt nok kan det være meget svært at piske hviden af et frisk æg, fordi det har en tættere struktur. Hvis det bliver i et par dage, så vil det være meget nemmere at gøre. Derudover skal temperaturen på både mad og retter være tilstrækkelig lav. Skålen, hvori processen skal foregå, og selve æggene, anbefales at afkøle, inden hviderne piskes.

pisk æggehvide
pisk æggehvide

Erfarne kokke anbefaler også på det kraftigste at bruge helt rene og tørre redskaber, da den mindste dråbe vand eller fedt kan ødelægge alt. Der skal bruges en glasskål, og røremaskinen skal have 2 dyser (det bliver svært at slå proteinet med en). Påadskille æggeblommerne, bør du handle meget forsigtigt, da at få æggeblommen svarer til en dråbe fedt (massen vil ikke skumme). Det er bedre at ofre noget af proteinet ved at tilføje det til blommen end omvendt.

hvordan piskes æggehvider
hvordan piskes æggehvider

Tænd ikke mixeren med det samme ved maksimal hastighed. Du bør starte med minimum og derefter gradvist øge det til maksimum. Sødestoffer (sukker eller pulver) skal hældes i en allerede let pisket masse, for hvis proteinet i starten er sødt, vil det ikke piske. Ganske ofte bruges konserveringsmidler til at fremskynde processen og opnå et mere stabilt skum. I industriel skala er dette norm alt citronsyre eller eddike, og derhjemme citronsaft. Det er dog vigtigt ikke at overdrive det, så cremen ikke er sur.

Ved at piske protein med sukker korrekt, kan du lave en kage med marengs, marengs eller bare lave en proteincreme, for eksempel til tubuli. Norm alt tages 2 spiseskefulde sukker (eller pulver) og et par dråber citronsaft for 1 protein.

For at tilberede marengs eller marengskage skal du piske proteinet, indtil massen holder op med at falde ud af beholderen, når den vendes (det vil sige til et meget stærkt skum). Derefter lægges den forsigtigt (ved hjælp af en ske eller en konditorpose med en speciel dyse) ud på pergament og bages i en ikke særlig varm ovn i ca. 20 minutter. Døren må under ingen omstændigheder åbnes. Til kagen lægges massen ud i en form og bages lidt længere.

hvordan man slår protein med sukker
hvordan man slår protein med sukker

Færdiglavede marengs kan kombineres i par med oliefløde, de pynter også en kage, is eller anden dessert. Hvis marengs bruges som dekoration, gøres den ofte farverig ved at tilsætte farvestoffer på det tidspunkt, hvor skummet allerede er opnået (efter pulveriseret sukker).

At piske en æggehvide til en kiks eller anden dej er lidt nemmere, fordi du ikke har brug for så stabilt et skum. Men alligevel er det tilrådeligt ikke at ignorere ovenstående anbefalinger. Det er også værd at huske på, at piskede proteiner kan sætte sig ret nemt, så du skal kombinere dem med andre ingredienser (blomme, smør, mel osv.) meget forsigtigt uden at bruge en mixer, men forsigtigt blande massen med en ske fra bottom up.

Desværre er det ikke alle husmødre, der ved, hvordan man laver proteincreme. Men det er ham, der indeholder et minimum af kalorier, så ved at bruge det kan du tilberede diætdesserter.

Anbefalede: