Opskrift på jordbærsyltetøj: Simpel klassiker

Opskrift på jordbærsyltetøj: Simpel klassiker
Opskrift på jordbærsyltetøj: Simpel klassiker
Anonim

Hvem kan ikke lide toast med lækker marmelade, han er på diæt eller har kontraindikationer for at spise slik. Desværre, på trods af at industrielle virksomheder tilbyder mange forskellige muligheder, kan de ikke konkurrere i kvalitet med hjemmelavede præparater. Opskriften på jordbærsyltetøj er meget enkel, selvom den har et stort antal måder at tilberede på. Du skal bare vælge den, der passer til din smag.

opskrift på jordbærsyltetøj
opskrift på jordbærsyltetøj

Opskrift på chokoladejordbærsyltetøj

For at lave sådan en delikatesse har du brug for et minimum af ingredienser:

  • kg bær (modne, uden blade);
  • den samme mængde granuleret sukker;
  • citronsyre (en halv teskefuld til det hele);
  • chokolade (enhver smag, kun en bar med standardvægt).

Vaskede bær skal lægges på bunden af en stor gryde, drysset med sand. Og rengør bare til morgen på et koldt sted. I løbet af denne tid vil de give juice, hvorefter de vilsygner hen og bliver til jordbærsyltetøj. Opskriften er enkel, idet den ikke kræver komplekse manipulationer. Derudover kan bær også bruges knuste, og ikke bare store og hele. Om morgenen skal panden dækkes med et låg og sættes på en langsom og svag ild. Lad bærrene simre i 20-25 minutter, så de ikke koger. Efter den tildelte tid skal du blot tilføje en citron, røre og afkøle alt. Først derefter forstyrre revet eller brækket i små stykker chokolade. Denne opskrift på jordbærsyltetøj giver dig mulighed for at tilføje andre ingredienser. For eksempel er der også ribs eller tyttebær til allersidst. Dette vil tilføje en speciel pikanthed.

opskrift på jordbærsyltetøj
opskrift på jordbærsyltetøj

Opskrift på jordbærsyltetøj: en klassiker i enkelhed

En liter marmelade kræver ikke for mange ingredienser. Og frem for alt bærrene selv. Enhver moden vil duge. Rynket eller hel, stor eller lille – det er lige meget. Kun et kilo. Og samme mængde sukker. I stedet for citronsyre kan du bruge et sundt alternativ – faktisk selve citronen. Efter at have besluttet, hvordan man laver jordbærsyltetøj, skal du forberede en tykvægget gryde. Jo dybere den er, jo højere er garantien for, at blandingen ikke løber væk under tilberedningen. Læg alt undtagen citronen i bunden af skålen, husk omhyggeligt og lad det være. Så snart jordbærene giver saft, kan du begynde at lave mad. Ved svag varme, under tæt låg. Kun omkring halvanden time. Derefter tilsættes citronsaft eller finthakket frugtkød. Din marmelade er klar. Du kan spise den med det samme, eller du kan rulle den sammen i krukker til vinteren. Jo mindre lydstyrken er, jo mere sandsynligt er den åbenvarer ikke længe og vil blive spist. Rullende banker, du kan ikke bekymre dig om holdbarheden. Citronsaft fungerer som et naturligt konserveringsmiddel.

hvordan man laver jordbærsyltetøj
hvordan man laver jordbærsyltetøj

Den klassiske jordbærsyltetøjsopskrift har et twist. Konsistensen af det færdige produkt skal være som en butik. Det er nemt at tjekke. Bare læg lidt marmelade på din tallerken, mens du laver mad. Hvis det enkelt skilles ad uden derefter at forbinde tilbage (som syltetøj eller et andet flydende produkt), så er alt klar, og komfuret kan slukkes. Hvis ikke, så bliver du nødt til at svede lidt mere ved brænderen med en slev klar. Hold et dejligt teselskab med lækker hjemmelavet marmelade.

Anbefalede: