Morgenmad med lavt kalorieindhold: et opfattet behov
Morgenmad med lavt kalorieindhold: et opfattet behov
Anonim

Ofte har nogle mennesker, der holder øje med deres vægt, tilbøjelighed til fuldstændigt at nægte det første måltid med henvisning til det faktum, at de siger, at kroppen allerede er udhvilet og energisk efter søvn. Og helt forgæves. Ifølge mange ernæringseksperter er morgenmad, lavt kalorieindhold og små mængder, næsten altid nødvendigt af en person (nå, medmindre det er tilfældet med faste til ethvert formål - terapeutisk eller vægttab). Hvorfor det sker, lad os prøve at finde ud af det i denne artikel.

morgenmad med lavt kalorieindhold
morgenmad med lavt kalorieindhold

Teori

Lad os vende os til teorien om spørgsmålet. Selvom det er lavt kalorieindhold, er morgenmad vigtig af flere grunde. For det første har den mad, du spiste om morgenen, praktisk t alt ingen effekt på figuren (testet i praksis af mange). Men samtidig får du ved at bruge det et kraftfuldt energiboost hele dagen. For det andet kaloriefattig morgenmadhjælper med at starte fordøjelsen, den korrekte funktion af bugspytkirtlen og sikrer en højkvalitets fordøjelse af mad. Når alt kommer til alt, hvad sker der: hvis du ikke spiser om morgenen, så til frokost eller endnu værre - om aftenen spiser du fra hjertet. Din fordøjelseskanal ser ud til at sove næsten hele dagen, og så er der en kraftig frigivelse af galde og bugspytkirtelsaft under et storstilet aftensmåltid. Din mave har ikke tid til at fordøje, mad forbliver i tarmene i lang tid, danner toksiner og fremkalder alle mulige lidelser og dysbakterier. Et par år med sådan underernæring - og kroppen vil helt sikkert fortælle dig sin "fi" (mest sandsynligt vil dette ske tidligere). Og morgenmad, lavt i kalorier og lille i volumen (og derfor ikke er i stand til at føre til dannelsen af overskydende fedtceller, hvilket er så foruroligende for dem, der følger alle slags diæter), fjerner alle disse usunde faktorer. Og din mave og andre organer vil ikke blive overanstrengt af ujævnt fødeindtag.

morgenmad med lavt kalorieindhold
morgenmad med lavt kalorieindhold

Hvordan skal en morgenmad med lavt kalorieindhold se ud?

For det første er det værd at nævne med det samme, at det ikke skal bestå af sandwich med eksempelvis ost og røget pølse, som mange elsker så højt. Morgenmaden skal være komplet, ikke som en snack. Fastfood og alle former for halvfabrikata bør også udelukkes som fødevarer, der ikke på nogen måde fortjener vores opmærksomhed. Værd at prøve: En morgenmad med lavt kalorieindhold kan ikke kun være sund, men også lækker. Og hvis du er så bange for at få det bedre, så er det bedst at opgive sene middage,blive til middage, og i stedet drikke et glas kefir eller fermenteret bagt mælk. Men morgenmad er et must!

Øv

Lad os nu prøve at lave en kaloriefattig morgenmad med dig. Opskrifter kan være meget forskellige. Der er masser af anstændige første morgenmadsretter, der har næsten nul kalorier, hvilket bestemt ikke vil påvirke dine tal på nogen måde. De kan bestå af yoghurt, fedtfattige surmælksprodukter, havfisk, bær, frugter, grøntsager af alle striber, græskar, svampe. Al denne mad fordøjes ret hurtigt, men på den anden side vil du ikke føle dig sulten i lang tid.

lavkalorie morgenmadsopskrifter
lavkalorie morgenmadsopskrifter

Salater og smoothies

Alle slags salater og smoothies, både fra frugt og grønt, er meget velegnede til sådanne morgenmad. Norm alt er de krydret med enten vegetabilsk olie eller kefir eller fedtfattig yoghurt. Du kan tilsætte et par dråber citronsaft for at få en syrlig smag (her er det vigtigt ikke at overdrive og virkelig tilføje et par dråber). Her er nogle principper for at tilberede sådanne enkle og meget kaloriefattige retter:

  1. Alle ingredienser tages bedst efter årstiden. Den sidste høst mister vitaminer og kan dækkes med forskellige midler, der øger holdbarheden. En sæsonbestemt tilgang til at lave velsmagende og sunde salater, især med bær.
  2. Hårde grøntsager rives bedst, så de absorberes bedre. Det er mere nyttigt at krydre grøntsagssalater med olivenolie, tilsætte en dråbe citronsaft og tilsætte lidt s alt.
  3. Forelskere af flydende retter - smoothies: en blender er vores alt! I den kan du hakke næsten enhver masse af grøntsager eller frugter, krydre med urter og drikke denne lækre som morgenmad. I sådan en ret vil vi helt sikkert have et minimumsindhold af fedtstoffer og kalorier.
  4. morgenmad med lavt kalorieindhold med kalorier
    morgenmad med lavt kalorieindhold med kalorier

Morgenmad med lavt kalorieindhold med oplysninger om kalorier

Lad os tage et par eksempler som eksempler. Men du kan vise din fantasi med stor styrke og prøve noget nyt hver gang:

  1. Frugtsalat med yoghurt. Dens kalorieindhold pr. 100 gram er kun 65 kcal. Proteinindhold - 4 gram, fedt - mindre end et gram, kulhydrater - omkring 10 gram. For at forberede en salat til flere personer skal du tage et par æbler, to bananer, ti store jordbær (eller andre bær i sæsonen), et glas fedtfattig yoghurt uden smagsstoffer. For dem, der elsker slik: du kan tilføje en skefuld honning. Tilberedningen er enkel: skræl frugten og skær den fint. Bland alt, smag til med yoghurt. Det vigtigste er ikke at spise mere end én skål (for slankekure: 200 gram fad svarer til 130 kcal), da salaten viser sig meget velsmagende!
  2. Frugt- og bærsmoothie. Denne ret har generelt en minimal mængde kalorier på grund af det faktum, at kun frugt, juice og bær deltager i det (35 kcal pr. 100 gram), og fedt - 0 gram! Hæld et glas æblejuice i blenderen (det er selvfølgelig bedre at tilberede det selv), læg to store bløde æbler, tidligere skrællet og skåret i små stykker, 100 gram bærsæsonbestemt (jordbær, hindbær, blåbær, stikkelsbær, ribs). Vi tænder for blenderen og maler alt til tilstanden af en flydende opslæmning. Drik ikke mere end et glas til morgenmad!

Anbefalede: