Sådan laver man suppe med dåsebønner og kylling

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver man suppe med dåsebønner og kylling
Sådan laver man suppe med dåsebønner og kylling
Anonim

Sandsynligvis er der mange, der kender et produkt som bønner. Det passer godt til mange grøntsager. Derfor tilsættes kogte bønner ofte til salater, tilbehør, supper osv. Men mange nægter at tilberede retter med en sådan komponent. Når alt kommer til alt, tager processen med at koge bønner meget tid. Hvis der ikke er tid, så kan du bruge dåsebønner. Dette produkt redder mange husmødre. Så hvordan laver du suppe med dåsebønner og kylling?

Klassisk opskrift

Bønner på dåse vil altid komme til undsætning, hvis du skal tilberede den første ret. For at gøre suppen lækker skal du forberede følgende ingredienser:

  • kylling - 0,5 kg;
  • bønner - 400 g;
  • kartofler - 3 knolde;
  • bue;
  • tomatpasta - op til 3 spsk. l.;
  • gulerod;
  • laurel;
  • peber;
  • s alt.

Du kan bruge næsten alle dele af en kyllingeskrog til at lave suppe. Det kan være ryg, lår, bryst og skinneben. Hvad angår bønner, bør røde bønner i dette tilfælde foretrækkes.

kartofler til suppe
kartofler til suppe

Så lad os komme i gang

Faktisk tilberedes suppe med røde bønner på dåse og kylling ikke længere end almindelige kyllingebouillonretter. Hele processen kan reduceres til følgende algoritme:

  1. Skyl kyllingekroppens dele og læg dem i en beholder. Hæld cirka to en halv liter vand her og læg laurbærblade. Placer beholderen på komfuret.
  2. Når vandet i beholderen koger, reduceres opvarmningstemperaturen. Kog hønsebouillonen i en halv time. Samtidig skal beholderens indhold koge let.
  3. Fjern kyllingen fra bouillonen, og lad kødet køle af et stykke tid. Kassér laurbærbladet.
  4. Skræl kartoflerne, vask dem, skær dem i tern, tilsæt til bouillonen.
  5. Præl løget, skær det i halve ringe. Sauter løget i vegetabilsk olie i 3 minutter. Det skal blive gennemsigtigt.
  6. Skræl og hak gulerødderne og tilsæt løget.
  7. Svits grøntsagerne et par minutter mere, og tilsæt derefter tomatpuréen og 2 spsk hønsebouillon. Glem ikke at tilføje lidt peber og s alt. Bland alt grundigt og tag det ud af komfuret.
  8. Når kartoflerne er kogt, tilsæt den stegte suppe til suppen. For at gøre dette, hæld halvdelen af bouillonen i en beholder med grøntsager, og hæld derefter det hele i en gryde.
  9. Åbn dåsebønnerne og fjern kødet fra benene. Tilføj disse ingredienser til din suppe.
  10. S alt og peber retten efter 5 minutter, men glem ikke, at du har tilføjet s alt til stegningen.
  11. Simre suppen i yderligere 5 minutter. I løbet af denne tid, skyl og hak friske krydderurter. Fjern suppen fra dåsebønner og kylling fra komfuret, tilsæt grønt og lad det stå tildækket i 15 minutter.

Det var det. Dit første måltid er klar. Det er tilbage at bringe det på bordet. For at gøre dette, hæld det i plader. Bønne- og kyllingesuppe på dåse bør indtages varm. Det smager meget bedre på denne måde.

kogt kylling
kogt kylling

Hvide bønnevariant

Hvis du ikke er fan af tomatpasta, eller du ikke er imponeret over den rødlige farve på den første ret, så skal du bruge en opskrift på hvide bønne- og kyllingesuppe på dåse. Hvad kræves for dets forberedelse? Sættet af produkter er næsten det samme:

  • kyllingekroppe - 700 g;
  • hvide bønner på dåse - 350-400 g;
  • løg - 110 g;
  • gulerødder - 140 g;
  • kartofler - 450 g;
  • vegetabilsk olie - 18 g;
  • laurel;
  • kværnet chili;
  • sort peber;
  • ikke-kloreret vand - 2 l;
  • s alt.

Som anmeldelserne viser, viser dåsebønnesuppe med kylling sig at være original, attraktiv i udseende og behagelig i smagen. Derudover behøver du ikke lægge bønnerne i blød i timevis for at lave dem.

dåsebønner
dåsebønner

Lad os begynde at lave mad

Som i den forrige opskrift tager tilberedningsprocessen lidt tid, og for at være mere præcis, ikke mere end 40 minutter. Nå, lad os komme i gang:

  1. Vask kyllingen grundigt, læg den i en beholder, fyld med vand og sæt den i kog på komfuret.
  2. Mens fjerkrækødet koger, forbereder du resten af ingredienserne. Skræl og hak kartofler. Det kan være stænger eller terninger – det er lige meget. Det vigtigste er at være en fryd for øjet.
  3. Efter 15 minutter efter kogning af vand tilsættes kartofler, laurbær, peber, stødt chili og s alt til bouillonen.
  4. hvid bønnesuppe
    hvid bønnesuppe
  5. Præl løget, hak det, som du vil, og send det til sauter i vegetabilsk olie. Sørg for, at produktet ikke bliver overkogt. Løget skal blive gyldent.
  6. Skræl og hak gulerødderne. Du kan bruge et almindeligt rivejern til dette. Når løget bliver gyldent tilsættes gulerødderne i gryden. Sauter grøntsagerne i yderligere 5 minutter.
  7. Når kyllingen og kartoflerne er klar, tilsættes de hvide bønner på dåse og derefter de sauterede grøntsager til skålen.
  8. Rør godt rundt og kog i yderligere 5 minutter.
  9. Image
    Image

Det var det. Hvad siger anmeldelserne om denne ret? Hjemmelavet dåse bønne- og kyllingesuppe vil appellere til mange. 100 g af sådan en ret indeholder trods alt omkring 60 kcal. På trods af dette er suppen fyldig.

Anbefalede: