Rød borsjtj med rødbeder: opskrift med foto
Rød borsjtj med rødbeder: opskrift med foto
Anonim

Borsch er en speciel suppe, hvis obligatoriske komponent er rødbeder. Fødestedet for denne smukke første bane er højst sandsynligt Kievan Rus. I øjeblikket tilberedes denne ret i Ukraine og nabolande, herunder Rusland. Hver stat har sine egne finesser af madlavning. På det store område af vores land tilberedes borscht på ekstremt forskellige måder. Her er nogle gode røde suppeopskrifter, der bruges i Rusland.

Opskrift på borscht med rødbeder og kål

Kål er en næsten uundværlig komponent i rød suppe. Det er sjældent at finde borsch på menuen uden denne ingrediens. Kål giver rødsuppen en rig, let sødlig smag.

Trin-for-trin opskrift på borsjtj med rødbeder og kål:

  1. Kom 300-500 gr. i en 5 l gryde. udbenet svinekød og 3 rå rødbeder uden skind. Fyld med filtreret vand. Fjern skummet, når det koger.
  2. Kød med rødbeder vil koge i 1 time. Der er tid til at forberede grøntsagerne. Skræl 3-5 mellemstore kartofler. Hak kålen tyndt. Klar oghak 1 stort løg og 1 gulerod. Steg løg og gulerødder i olie, tilsæt en teskefuld tomatpure eller 1 - 2 friske tomater til stegen. Lad det simre i 3 minutter mere.
  3. Før du putter grøntsagerne i vandet, skal du hakke kartoflerne i mellemstore tern. Dyp kål, kartofler, steg i kogende vand. Put s alt. Når det koger, koges suppen i 20 minutter.
  4. Kom dernæst finthakket dild og persille i suppen (det er praktisk at fryse dem ned fra sommer). Glem ikke at lægge finthakkede 3 fed hvidløg, 1 - 2 laurbærblade, samt svinefedt lige inden du slukker for retten. Efter 5 minutter fjernes laurbærbladet fra suppen, så der ikke kommer bitterhed ud i retten. Smag på mængden af s alt.
  5. ægte borsjtj
    ægte borsjtj

Denne opskrift på borsjtj med rødbeder er meget god. Det passer til enhver smag. Sådan en opskrift på borscht med rødbeder ligner vores russiske kålsuppe, kun der er flere ingredienser i den røde suppe. Overvej en anden opskrift på sådan en lækker førsteret.

Tyk borscht-opskrift

Næste opskrift på rødbedeborsjtj er med et foto, der viser, at suppen skal være meget tyk.

tyk borsjtj
tyk borsjtj

Denne suppe mætter kroppen som en anden ret, især da den serveres med rugbrød og creme fraiche.

Ingredienser til borsjtj med rødbeder (tyk rød suppe): 300 gr. oksekød med ben, 4 mellemstore kartofler, et halvt lille kålhoved, gulerødder, 2 løg, 1 - 2 rødbeder, 2 spsk. skeer tomatpure eller 2 friske tomater, 3 fed hvidløg, persille ogdild, rasp. olie, 1 - 2 laurbærblade, 5 ærter allehånde, s alt, malede krydderier efter smag.

Processen med at lave tyk borscht:

  1. Kog 5 liter vand. Dyp kødet i kogende vand i ét stort stykke. Kog i 60 minutter, mens du skumme fra tid til anden.
  2. Rene grøntsager.
  3. Fjern det færdige kød fra fadet, det blev tilberedt i, læg det på brættet og skær det i mindre stykker, støtte med en gaffel.
  4. I bouillonen lægges skivede kartofler, tyndt skåret kål, kød. Kom s alt, laurbærblad, allehånde.
  5. I olien opvarmet i en stor stegepande, sænk finthakket løg og hakkede krydderier. Slib gulerødder på et rivejern. Lad hende gå til stævnen. Mens grøntsagerne steger, riv rødbederne, kom dem i gryden med grøntsagerne og hold på bålet lidt længere.
  6. Kom tomatpure eller tomater i en skål med grøntsager, som først skrælles og hakkes fint. Lad grøntsagerne simre i ca. 5 minutter.
  7. Hvis kartoflerne og kålen er kogt, indtil de er bløde, så skal du prøve bouillonen for mængden af s alt. Tilsæt s alt om nødvendigt.
  8. Kom stegen i gryden. Tilsæt finthakket hvidløg. Sluk for ilden efter 5 minutter. Retten er klar!

Server retten med creme fraiche og gerne friske krydderurter. Denne borsjtj spises med rugbrød.

Denne opskrift på rød borsjtj med rødbeder er især værdsat af dem, der kan lide at spise et solidt måltid.

Vitaminborscht

Måltider viser sig ofte at være mere sunde, vitaminrige, hvis deres komponenter efterlades rå, ikke stærkt forarbejdede.temperatur. Her er en opskrift på borsjtj med friske rødbeder. Råspisere elsker det altid.

rå rødbedesuppe
rå rødbedesuppe

Ingredienser til opskriften på borsjtj med rå rødbeder: rødbeder (evt. med toppe), gulerødder, 1 appelsin, 100 gr. zucchini, et halvt lille kålhoved, et halvt løg eller grønt løg, 2 - 3 fed hvidløg, lidt grønt, 1 spsk. spsk linolie, sort peber, 2 spsk. skeer citronsaft, s alt.

Processen med fremstilling af borsjtj af rå rødbeder:

  1. Riv rå rødbeder og gulerødder til koreanske gulerødder.
  2. Pres appelsinjuice.
  3. Forbered derefter bouillonen med en blender: halvdelen af de revne grøntsager, appelsin- og citronsaft, hvidløg, peber. Tilsæt den nødvendige mængde vand til massen.
  4. Kål hakkes fint, mos med en crush.
  5. Skær zucchinien i tern. Tilsæt hakket løg og krydderurter.
  6. Dyp alle ingredienserne i en gryde og hæld bouillonen over.

Tilføj vegetabilsk olie som ønsket.

Borscht med donuts
Borscht med donuts

Ovenstående opskrift på borsch med frisk kål og rødbeder er velegnet til beboere i de nordlige regioner, som lider af mangel på vitaminer om vinteren. Det er i denne type suppe, at der er mange grøntsager, som er gavnlige for den menneskelige krop.

Rød suppe uden kål

Hvordan laver man borscht med rødbeder? Der er mange opskrifter. Ægte borsjtj laves altid med rødbeder og norm alt med kål og kartofler. Næsten altid klædt med creme fraiche. Men russiske mennesker elsker at eksperimentere. Suppen beskrevet nedenforKål kaldes borscht, fordi de putter rødbeder i sådan en første ret, som giver bouillonen en smuk rød farve.

borscht med knuste grøntsager
borscht med knuste grøntsager

Trin-for-trin opskrift på borsjtj uden kål:

  1. Sæt kyllingen i kog. Kog rødbederne i en anden skål.
  2. Til kødet, kogt i ca. 20 minutter, læg kartoflerne, delt i halvdele.
  3. Fjern de færdige kartofler og mos med en knusning. Kom derefter puréen tilbage i gryden.
  4. Tilføj skrællede og revne rødbeder, brunede løg og svampe.
  5. S alt retten, kom en halv teskefuld sukker, kværnet sort peber.
  6. Kort før retten er klar, puttes presset hvidløg i bouillonen. Lad borschten brygge lidt.

Denne suppe er velegnet til dem, der ikke rigtig kan lide kål.

Borscht med svampe og bønner

Blandt den brede vifte af roe-supper er der borscht med svampe. Naturligvis giver svampe suppen med rødbeder en særlig unik smag.

klassisk borsjtj
klassisk borsjtj

Processen med at lave borscht med svampe og hårde bønner:

  1. Sæt kødet i kog i gryden.
  2. I mellemtiden skrælles 1 rødbede og gulerod. Skær rødbederne i tynde stave, gulerødder i cirkler. Kom hakkede grøntsager i en lille gryde, hæld kødbouillon over og lad det simre i ovnen i cirka en time.
  3. Læg forudblødte tørre svampe (6-7 stykker) og 3 spsk. skeer bønner. Når svampene og bønnerne er halvt kogte, tilsættes 1 hakket kartoffel og kål til bouillonen.
  4. Lidtlæg senere løg, peberfrugt, selleri, persillerod.
  5. Kombiner rødbeder og gulerødder fra ovnen med kød og smag suppen til med hvidløg (2-3 fed) og bacon (50 gr.). Sluk ilden. Lad retten stå i 10 minutter.

Ved servering tilsættes cremefraiche og en masse grønt på tallerkenerne. Den særlige smag og aroma af denne suppe vil blive husket i lang tid.

Kold borscht

Borscht er ikke kun varm, men også en speciel ret, der spises kold.

Ingredienser til at lave kold suppe: 1 stor rødbede, 200 gr. kogt kød eller kogt pølse, 4 æg, 2 - 3 friske agurker, grønne løg, dild, persille, creme fraiche, citronsyre, s alt, sukker.

Tilberedningsproces:

  1. Grønt hak fint og ælt med s alt i en skål. Skær agurker, kød og æg i små tern, bland med krydderurter og stil på køl i en halv time.
  2. Skræl rødbederne, kog indtil de er møre, hak på et groft rivejern og kom tilbage i bouillonen.
  3. Tilføj citronsyre (et par korn), s alt, sukker (en halv teskefuld) til bouillonen.
  4. Cool og kombiner med resten af produkterne.

Serveres med creme fraiche.

Kold borsjtj er især dejlig at spise i sommervarmen. Han er som en krumme. Om vinteren kan denne ret serveres med syltede agurker.

Hvad er klassisk borscht

Rodebedesuppe tilberedes norm alt med kød. Kødbouillon giver borscht en lys smag af det første kursus. Obligatoriske ingredienser er kål og kartofler. Cremefraiche bruges som dressing.

klassisk borsjtj
klassisk borsjtj

I gamle dage i Rusland var borsjtj en suppe lavet af bjørneklo, en spiselig, men lidt giftig plante.

Ural Borscht

I Ural foretrækker de rig borsjtj med masser af kød. Oksekød foretrækkes og bedre med ben. Knoglemarven giver suppen dens rigdom og smag. Uralbjergene slutter ikke med det område, hvor borsjtj er en hyppig ret på bordet. I Sibirien tilberedes den samme røde suppe, som i forskellige huse kan variere meget med hensyn til ingredienssættet. Nogle gange tilsættes eddike.

Borscht i Ukraine

I Ukraine elsker de at spise velsmagende og tilfredsstillende mad. Derfor tilberedes borscht med bacon, hvidløg og ofte med dumplings eller ører lavet af dej med æg.

borscht med dumplings
borscht med dumplings

De koger også borscht med dumplings. Dumplings med vegetabilsk olie og hvidløg er almindelige, som serveres separat med rød suppe.

litauisk borsjtsj

Rodebedesuppe er også almindelig i Litauen.

smuk borsjtj
smuk borsjtj

Den tilberedes ofte med porcini-svampe. Spidskommen bruges som krydderi. Suppeingredienser er nogle gange æbler, majroer.

Opskrifterne på borsjtj med rødbeder kan være så varierede. Rød suppe kan være kold og varm, kød eller grøntsag samt svampe. Kulinariske eksperter tilbereder suppe med rødbeder og eksperimenterer med forskellige ingredienser. De kan tilberede den første ret med eller uden kål, med eller uden kartofler. Hver af retterne er gode på sin egen måde, hvis kokken har smag og lægger sin sjæl i kunsten.

Anbefalede: