Fløde-mayonnaise. Lav din egen sunde sauce
Fløde-mayonnaise. Lav din egen sunde sauce
Anonim

For nylig er reglerne for sund kost blevet mere og mere vant til vores menuer. Denne livsstil er en smuk og nyttig mode. Og vi leder i stigende grad efter erstatninger for velkendte, men skadelige produkter. Mayonnaise er en af skønhedens og sundhedens fjender. Den er meget fed og høj i kalorier, indeholder kosttilskud. Ved du, hvordan man laver cremefraiche-mayonnaise? Det er enkelt, hurtigt og lavet af 100 % naturlige produkter.

Mayonnaise er en af skønhedens og sundhedens største fjender. Er det muligt at nægte det uden at miste smagen af din yndlingsret? Lad os lave hjemmelavet cremefraiche mayonnaise. Så vi kan være sikre på kvaliteten og sikkerheden af ingredienserne.

Opskrift på cremefraiche mayonnaise
Opskrift på cremefraiche mayonnaise

Surcreme sauce i stedet for mayonnaise er meget nemt og hurtigt. Og faktisk meget sikrere. Kun naturlige ingredienser og ingen æg - hovedkilden til kolesterol.

Komponenter af cremefraiche-mayonnaise

Ved tilberedning af saucen skal du kun tildelecirka 10 minutter. Ingredienser, du skal bruge:

  1. Creme fraiche - omkring hundrede gram. Hvor fedt skal det være? Efter eget skøn. Smagen vil ikke ændre sig fra valget, konsistensen vil være anderledes. For at få tyk creme fraiche, der ligner naturlig mayonnaise, er det bedre at tage en federe base - 20%. Hvis du vil have en sauce med mindre kalorier, så tag 15%. Der vil være en mindre tyk sammensætning, men dette er ikke afgørende for salater.
  2. Olivenolie, duftende, uraffineret - omkring 50 gram. Kan jeg tage en anden? Ja, men med oliven er det både velsmagende og sundt. Det bruges ofte i kostkøkkenet, men den sædvanlige solsikke eller for eksempel græskar eller hørfrø er også ret velegnet - en populær kilde til omega-3 og omega-6 fedt.
  3. Citronsaft - spiseskefuld. Kan erstattes med blød æblecidereddike i samme mængde eller citronsaft opnået fra citronsyrekrystaller i følgende forhold: 1 teskefuld pulver pr. 50 gram vand.
  4. Klar sennep - en teske.
  5. Klip s alt.
  6. Klip sort peber.

madlavning

Skåle og andet udstyr, der skal bruges til arbejdet, vil det mest almindelige gøre: en lille dyb tallerken, ske, piskeris, husholdningsfilm.

Rækkefølgen af processen består af følgende trin. Bland dressingprodukterne i en skål - vegetabilsk olie, citronsaft og sennep, tilsæt hovedingrediensen - creme fraiche. Bland alt grundigt. Tilsæt s alt og peber. Cremefraiche mayonnaise er klar. Du kan trygt bruge det til det tilsigtede formål.

Hvis du tog mindre fed cremefraiche ogsaucen viste sig at være vandig, dæk den med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i femten til tyve minutter, så den kan tykne lidt.

Creme fraiche i stedet for mayonnaise
Creme fraiche i stedet for mayonnaise

En anden populær mulighed

En lige så enkel, men lidt eksotisk opskrift på cremefraiche-mayonnaise. Den består af:

  • creme fraiche - 100 g;
  • olivenolie - 50 g;
  • citronsaft – spiseskefuld;
  • sennep - teske;
  • s alt og peber - en knivspids hver;
  • kværnet gurkemeje - knivspids;
  • honning - spiseskefuld;
  • en teskefuld æblecidereddike;
  • lidt tørret malet asafoetida, et populært orientalsk krydderi, der har en meget interessant aroma, der minder om en løg-hvidløgsblanding, og i kombination med gurkemeje får det en smag, der er meget svær at sætte ord på.
Mayonnaise hjemmelavet creme fraiche
Mayonnaise hjemmelavet creme fraiche

Forberedelse af saucen

For at krydringen får den ønskede smag og konsistens, skal du følge handlingsrækkefølgen:

  1. Bland creme fraiche let med citronsaft. Lad stå i et par minutter, så hovedkomponenten reagerer med syren.
  2. Tilsæt s alt og krydderier, ryst godt.
  3. Hæld olien i en tynd stråle, og rør konstant cremefraiche-mayonnaisen med et piskeris, indtil den er glat, tæt og let fortykket. Du vil se på udseendet af saucen, når den er færdig.
  4. Dæk mayonnaisen med husholdningsfilm og stil den på køl i 10-15 minutter, så er saucen klar. Kan tilsættes salat.
Salat med cremefraiche mayonnaise
Salat med cremefraiche mayonnaise

Energiværdi

I modsætning til mayonnaise er creme fraiche et naturligt fermenteret mælkeprodukt. Det er nyttigt til det koordinerede arbejde af kroppen som helhed og mave-tarmkanalen i særdeleshed. Cremefraiche-mayonnaise er et kostprodukt, der har en energiværdi 3-4 gange mindre end en almindelig sauce. Når alt kommer til alt er kalorieindholdet i selv 20 % fed creme fraiche 206 kcal pr. 100 gram (kun 41 kcal i en spiseske), og 15 % - 157 kcal pr. 100 gram (31 kcal pr. spiseskefuld).

Surcreme sauce er den bedste erstatning for mayonnaise, som har en identisk smag og udseende. Hos ham vil både "Mimosa" og "Sild under en pels" ikke miste deres sædvanlige smag. Mest sandsynligt vil ingen selv bemærke udskiftningen. Og hvis de føler det, kan de kun rose det, idet de bemærker den knapt mærkbare originale smag af en velkendt ret.

Anbefalede: