Festligt bord: opskrifter på enkle og lækre ferieretter
Festligt bord: opskrifter på enkle og lækre ferieretter
Anonim

På tærsklen til fejringen tænker næsten enhver person på, hvilke retter de skal lave på festbordet. De skal have origin alt udseende og smag. I dag er det de færreste, der kan blive overrasket over Olivier-salat eller almindelige frikadeller, så festmenuen bør være moderne, usædvanlig og relativt billig.

Snack til en banket

Dette er en meget enkel canapeopskrift til festbordet, retten er en variation af den berømte italienske Caprese-salat. Den største forskel er, at det ligner små kanapeer, der ser flotte ud og er nemme at tage fra tallerkener. For at forberede 20 af disse spyd skal du tage 20 cherrytomater og 150 g mozzarellaost.

I henhold til opskriften på at lave kanapéer skal du også tage 20 små blade basilikum til det festlige bord. For at tilberede den originale sauce skal du bruge 100 g pinjekerner, 100 g parmesanost, basilikum, 1 fed hvidløg, 50 g koriander og 150 ml olivenolie.

Sådan laver man kanapeer

Skålen er meget enkel, på dendet tager ikke så lang tid at lave mad. Ost skal skæres i små tern, cirka 2 x 2 centimeter. Kirsebær skal skæres i halve.

Nu skal du tage et spyd og stikke den øverste halvdel af tomaten på den, snor et blad basilikum, derefter ost, og til allersidst lægge den nederste del af cherrytomaten på. Således er alle ingredienserne kombineret. Du kan se resultatet på næste billede.

Canape caprese
Canape caprese

Når alle spyddene er klargjort, bør du begynde at forberede saucen. For at gøre dette skal du putte pinjekerner, parmesan, et par basilikumblade, korianderblade, hvidløg og olivenolie i blenderskålen. Kværn alle produkter indtil glatte.

Læg kanapeen på et smukt fad, hæld den tilberedte sauce ovenpå. Retten er klar til servering. Bemærk! Det er bedst at samle spyd umiddelbart før fejringen, da produkterne hurtigt kan blive forvitrede, og tomaterne begynder at slippe saft ud.

Sandwich med tun på dåse

Sandwich med tun
Sandwich med tun

En meget original opskrift på sandwich, sandsynligvis har ingen af dine gæster prøvet dette endnu. Ifølge opskriften på sandwich på festbordet skal du tage: et brød sort brød (du kan Borodino), tun i olie - 2 dåser, smør (til at smøre på brød), 150 g mayonnaise, en citron og ca. 70 g tomatpure. Du kan bruge tomater, grønne løg eller salat som pynt.

Sådan laver man en snack

For at få lækre sandwich på festbordet efter opskriften, skal dufølg trin for trin instruktioner:

Forberedelse af fyld
Forberedelse af fyld
  1. Fjern tunen fra dåsen, og tør den let med køkkenrulle (for at fjerne overskydende fedt). Kværn det lidt og kom det i en skål, tilsæt mayonnaise og tomatpure der. Dræb alt i en blender eller kværn med en gaffel. Du bør få en homogen masse.
  2. Skær brødet i 10 stykker, skær hvert stykke diagon alt - du skal få smukke trekanter.
  3. Rist brødet på en tør pande for en dejlig sprød skorpe.
  4. Smør alle stykker med lidt smør.
  5. Smør tunpasta på brød.
  6. Færdiglavede sandwich dekoreres med citron, tomater, salat og grønne løg.

For et krydret fyld kan du tilføje en lille mængde citronsaft.

Salat på festbordet

Festmenuer skal være af høj kvalitet og nærende, så gæsterne ikke går sultne hjem. Denne salat er præcis, hvad du har brug for. Den bruger en lang række forskellige ingredienser, herunder stegt svinenakke. Utrolig velsmagende, nærende og smuk salat.

Festlig salat
Festlig salat

For at tilberede en lækker salat på festbordet skal du tage tre agurker, et par peberfrugter, en salatblanding - 300 g, et granatæble, en pakke fetaost, 500 g svinenakke og valnødder. Her er ikke kun kød marineret, men også grøntsager, du skal tilføje et par spiseskefulde æblecidereddike, sukker og vand til marinaden til grøntsager.

Kødmarineret i rosmarin, timian, hvidløg og vegetabilsk olie. En blanding af mayonnaise og yoghurt bruges som salatdressing. Disse produkter bør tages i lige store mængder af 200 gram. Du kan også tilføje lidt citronsaft til dressingen.

Tilberedningsproces

Salaten tager lang tid at tilberede, så du skal forberede alle ingredienserne til den på forhånd. Følg de trinvise instruktioner:

  1. I en lille gryde, bland vand, sukker og eddike, bring blandingen i kog, kog lidt. Stil til side og lad væsken køle af til stuetemperatur.
  2. Bulgarsk peber skåret i strimler, og agurker i halve ringe eller også i strimler, der er ingen strenge kriterier i opskriften med hensyn til udskæringens form. Læg grøntsagerne i den afkølede væske i en gryde. Lad dem stå der i 1 time. Ryd granatæblet.
  3. Skær kødet i tilstrækkeligt store stykker (som på billedet nedenfor), mariner i krydderier med vegetabilsk olie. Steg nakken i en grillpande eller i en almindelig pande med tyk bund. Sæt derefter kødet i ovnen og bring det til fuld beredskab. Norm alt er cirka 20 minutter nok til dette, når ovnen er opvarmet til 200 grader.
  4. Sådan steger du nakken
    Sådan steger du nakken
  5. I en skål blandes naturyoghurt med mayonnaise og citronsaft. Du kan eventuelt tilføje et fed hakket hvidløg.
  6. Pluk salatblade med hænderne, kom dem i en skål og rør med 2/3 af mayonnaisen og yoghurtsovsen.
  7. Kom salaten på et fad, top med grøntsager og ost i ternFeta.
  8. Skær kødet i tern eller strimler, læg det helt øverst i salaten, drys med granatæble og hæld resten af salatdressingen over. Dette fuldender processen med at forberede en lækker salat til det festlige bord. Det er kun tilbage at pynte med grønt og servere.

Hvis det ønskes, kan retten suppleres med en lille smule revet parmesan, som drysses ovenpå alle ingredienser.

Varm ret på festbordet

Denne ret vil helt sikkert glæde hele den mandlige del af banketten. Den bruger svinekød, som er tilberedt i en original og ret krydret marinade. Kødet er utrolig mørt og velsmagende, sørg for at prøve denne ret.

Stuvet skulder
Stuvet skulder

Til et festligt bord på 10 personer skal du tage 2 kg svinekød, 200 g sojasovs, 200 g krydret abkhasisk adjika, 100 g honning og en citron. Fra krydderier skal du bruge koriander, rød og sort kværnet peber, paprika. Som du kan se, bruges minimumsantallet af ingredienser i dette tilfælde.

Tilberedning af hovedretten

Kødet skal skæres i store tern (som en grill), læg det i en kedel eller en anden lignende ret. Tilsæt alle ovenstående ingredienser, bland grundigt og lad det stå i køleskabet natten over. Bemærk! Kødet skal marineres længe nok, ellers når det ikke den ønskede blødhed og smag. Nattetid er minimumsmarineringstid.

Nu skal du forvarme ovnen til 180-200 grader, dække kedlen med et låg og sætte den til kogning. Kødskal varmebehandles i ovnen i to timer. Dette er den optimale tilberedningstid for denne ret. Hvis kødet er i ovnen i mere end denne gang, begynder det simpelthen at gå i opløsning til fibre, så får du ikke længere en varm kødret, men en gryderet.

Server retten i dybe skåle sammen med saucen. Ved servering kan du drysse med persille, dild eller koriander.

Klipning til festbordet

I dag er der mange forskellige produkter, der kan skæres til et festbord som en let snack. Det kan være osteplader, og i så fald skal du bruge flere typer ost: almindelig hård, camembert, feta, parmesan og roquefort.

Kødtallerkener kan bestå af hjemmelavede og købte pølser, kogt svinekød, skinke og balyk. Du kan kombinere ost og kødprodukter, det vil sige, tage flere typer af din yndlingsost og kombinere dem på én tallerken med kødprodukter, som på det følgende billede.

Festlig klipning
Festlig klipning

Vi bør ikke glemme forskellige grøntsagstallerkener, især når sæsonen tillader dig at sætte forskellige gaver fra markerne på bordet. Alt kan bruges her: tomater, agurker, peberfrugter, grønne løg, forskellige typer urter og grønt. Det er også svært at forestille sig et godt banketbord uden frugtudskæringer, i dette tilfælde anbefales det at bruge årstidens frugter. Det er ikke helt rationelt at servere jordbær på bordet om vinteren, men hvis den økonomiske situation tillader det, vil gæsterne blive glade.

Det særlige ved det festlige bord ersmukke præsentationer. Enhver ret, der serveres ved bordet, skal dekoreres med lyse grøntsager og urter. Så vil den festlige menu virke rig og original for alle gæster. Nu kender du interessante opskrifter til det festlige bord med kanapeer, salater og varme retter. Alle gæster vil blive glade!

Anbefalede: