Broccoli i ovnen: muligheder for saucer til bagning

Indholdsfortegnelse:

Broccoli i ovnen: muligheder for saucer til bagning
Broccoli i ovnen: muligheder for saucer til bagning
Anonim

Ernæringseksperter siger, at af alle typer kål er broccoli den mest sunde og "figurbesparende". Indtil videre har den ikke rigtig slået rod hos os, selvom køb af den ikke volder vanskeligheder. Det er bare det, at folk endnu ikke har lært, at "nyttigt" ikke nødvendigvis betyder "usmageligt". Men når folk for eksempel prøver broccoli tilberedt i ovnen, bliver denne ret deres favorit og vil ofte dukke op på bordet. Selv børn er villige til at spise denne ret!

broccoli i ovnen
broccoli i ovnen

Broccoli i cremefraiche

Først skal du forberede selve kålen. For at gøre dette skæres bunden af hovedet af (det falder straks fra hinanden i separate blomsterstande), bladene rives af, og mørkningen skæres af, hvis nogen. Du skal få 300 gram blomsterstande. Store skal deles i mindre, så det hele er bagt. Bageformen er smurt, broccoli lægges tæt ud i den - bagt i ovnen vil den falde lidt i volumen. To æg piskes i en skål, et glas creme fraiche hældes her og krydderier, s alt og revet ost (100 gram) hældes. Den blandede sauce lægges ud i blomsterstande, og bladet fjernes i et kvarters tid i en varmovn. Når gryden er brunet, dækkes den med folie og gemmes tilbage i samme tid. Måltidet er serveret!

Broccoli med ostesauce

Til denne ret koges omkring et kilo allerede sorteret kål først i s altet vand og efterlades i et dørslag til afdrypning. Parallelt hermed steges løget og bulgarsk sød peber. Når løget bliver gennemsigtigt, tilsættes et kvart kilo revet ost, krydderier og et glas fløde til gryderet. Kog saucen i flere minutter under konstant omrøring, hæld den over kålen, der er lagt ud på en bageplade, dæk med folie og bag broccolien i ovnen i cirka et kvarter. Fjern forsigtigt folien for ikke at skolde. Broccoli bagt i ovnen efter denne opskrift er lækker både kold og varm.

broccoli bagt i ovnen
broccoli bagt i ovnen

Hvidløgssauce til kål

Opskriften er besynderlig, idet det ikke er nødvendigt at koge blomsterstandene inden tilberedning, men de sættes heller ikke i ovnen med det samme. Broccoli, vasket og sorteret, hældes med olivenolie (et par skeer er nok til 2 mellemstore hoveder), drysses med peber, s alt og knust hvidløg. For ensartet fordeling blandes skålens indhold og efterlades i ti minutter til marinering. Derefter lægges kålen sammen med saucen på en bageplade og sættes i ovnen i 15 minutter. Når broccolien er klar i ovnen, lægges den i en salatskål eller på tallerkener, drysses med citron og spises med det samme - den smager bedre varmt.

broccoli i ovnen
broccoli i ovnen

Bacongryde

Du kan koge mere end én broccoli iovn, og suppler den med noget andet interessant. Til sådan en gryderet skal frisk kål igen koges og drænes. Hvis du har købt frossen, kan du springe dette trin over. Broccoli, baconskiver og porre, skåret i ringe, blandes i gryden, hvor retten skal laves. Gram til 600 kål er nok til 120 g bacon. 3 æg piskes i en skål med et stykke revet ost (parmesan anbefales, men variationer er mulige), hakket persille, stødt muskatnød, havs alt og en blanding af peberfrugter. Der hældes en halv liter mælk; saucen æltes og hældes på blomsterstandene med spæk. Broccoli tilberedt på denne måde i ovnen vil bruge en halv time, måske lidt mere - indtil den får en smuk og appetitlig farve. Gryden skal spises varm.

Hvis du allerede har styr på retten "broccoli i ovnen", kan du begynde at eksperimentere. Du kan parre den med enhver grøntsag. Særligt pikant er en ret bestående af tre typer kål: broccoli, blomkål, rosenkål eller kålrabi. Fuldstændige hovedretter kommer godt ud: kød, fisk eller kylling bagt med broccoli. Ja, og denne kål vil dekorere og berige smagsoplevelserne med en bagt grøntsagsblanding.

Anbefalede: