Okseskank: opskrifter
Okseskank: opskrifter
Anonim

Prøv at tilberede en ingrediens som okseskank. Opskrifterne er originale, enkle og hurtige. Skankkød er sundt, mørt og meget velsmagende. Derfor kan retter med denne ingrediens indtages dagligt.

Braiseret okseskank på benet

Denne ret er bagt i ovnen. Overvej opskriften på to portioner. Du skal bruge disse ingredienser:

1. Okseskank på benet - 2 stykker

2. Skalotteløg - 1 stk.

3. Hvidt løg - 1 stk.

4. Hvidløg - 1 hoved.

5. Store gulerødder - 1 stk.

6. Selleri - 1 stilk.

7. Rødvin - 1 spsk.

8. Oksebouillon - 4 spsk.

9. Røde tomater - 0,5 kg.

10. Frisk rosmarin - 1 kvist.

11. Tørret basilikum - 1 tsk

12. Oregano - 1 tsk

13. S alt efter smag.

14. Mælk - 2 spsk.

15. Olivenolie.

For at forberede retten skal du skille kødet fra benet lidt. For at få en rund form skal du binde med en tråd. S alt kødet og pensl det rigeligt med olivenolie. Steg skanken på alle sider.

Hak gulerødder og to slags løg tilfældigt. Tilsæt grøntsager til skankene og sauter. Hvornårløget bliver blødt, og tilsæt derefter vin med bouillon (du kan erstatte det med vand). Lige nok væske til at dække det meste af kødet.

Tomater tørres gennem en sigte, tomatjuice skal hældes i beholderen, hvor skankene er. Dæk med låg og lad det simre i 30 minutter ved svag varme. Tilsæt derefter alle de krydderier og krydderurter, der er i opskriften. Svits kødet til det er færdigt. Den skal blive blød og mør.

okseskank
okseskank

Som regel koges okseskank i omkring to timer. Hvis væsken fordamper hurtigt, skal du tilsætte mere vin, vand eller bouillon. Den kan serveres med palenta (majsgrød) eller kogte kartofler.

Ubenfri skaftgryderet

Denne opskrift er enklere end den forrige, men den tager også meget tid. For at forberede retten skal du tage to okseskanke, skille dem fra benet, skylle godt og lægge på et køkkenrulle.

Steg kødet ved høj varme, indtil det er gyldenbrunt. Kom det i en gryde. Hak nu det grønne løg, men ikke fint. Strimlens længde skal være mindst 3 cm Skær gulerødderne i cirkler. Kværn ingefær, hvidløg og stjerneanis. Tag alle ingredienserne til din smag. De vil give retten aroma og ekstraordinær smag.

Kom alle de tilberedte grøntsager i gryden med kødet. Tilsæt 1 spsk. rødvin, 1 tsk. eddike og oksebouillon (ca. 3 spsk). Væsken skal dække kødet og grøntsagerne.

opskrifter på okseskank
opskrifter på okseskank

S alt nu alt, læg låg på og lad det simre ved svag varme i cirka to timer. Dette er dog kun hvisungt kød. Nogle gange vil det tage længere tid. Når kødet nemt kan gennembores med en tandstik, er det klar.

Væsken aftager gradvist. Udbenet okseskank bliver blødere, mør og saftig. Når kødet er stegt, tages det ud, afkøles og skæres fint i cirkler eller halve ringe.

Ovnbagt skank

Skill ikke kødet fra benet. Vask det og tør det. S alt og peber skanken og pensl rigeligt med olivenolie. Kom i en beholder, lad det marinere. Efter 20 minutter tilsættes 3 spsk. l. sojasovs og 2 spsk. l. honning. Lad skanken marinere yderligere.

I mellemtiden, hak gulerødder, grønne løg, hvidløg i store stykker. Du kan tilføje varme peberfrugter. Tag derefter en bageplade, læg folie på den. Læg kødet der og drys med de grøntsager, som du har forberedt på forhånd. Dæk alle ingredienser med folie. Sæt i ovnen ved 250 grader. Bag 1,5 time.

Husk at tjekke kødet med jævne mellemrum. Efter halvanden time åbnes den øverste folie, så kødet er brunet. Når der er gået 30 minutter, skal du vende skaftene til den anden side.

okseskank på benet
okseskank på benet

I alt bages kødet i cirka 3 timer. Perfekt med puré.

Tip til madlavning

Når du vælger kød, skal du altid være opmærksom på udskæringen. Hvis farven er mørk, brun eller grå, er skaftet af dårlig kvalitet eller fra et gammelt dyr. Kødet skal have en lys rød farve uden pletter. Hvis du vil have okseskanken til at være meget saftig og blød, skal den sygne efterlille ild. Selv når det er koldt, er kødet lækkert.

For at give en speciel farve og smag skal skanken lægges i blød i løgfjer og i s altvand, hvor der tilsættes en række forskellige urter og krydderier.

Før du bager kødet i ovnen, steg det på en pande. Så opnås skanken ikke kun duftende, blød og mør, men også mere saftig. Ingredienser såsom hvidløg, ingefær og peberfrugter tilføjer et strejf af originalitet og pikanthed til retten.

Presentation

For at dekorere retter skal du være kreativ, vise fantasi og eksperimentere. Tag en afkølet okseskank, skær den i ringe på skrå og anret rundt om tallerkenen.

udbenet okseskank
udbenet okseskank

Læg et salatblad på et fad, på det et par hakkede stykker skank. Tilbered hver for sig en sød og sur sauce, hvor ananas og citronsaft tilsættes. Hæld dem rundt om tallerkenen, eller du kan putte et par dråber. Det hele afhænger af din smag og præferencer.

Glem ikke grønt, da det understreger ikke kun smagen, men også rettens skønhed. Grønt kan finthakkes og drysses med kød. Hvis du ikke kan lide det, så læg et par persilleblade eller grønne løg, asparges. Derudover vil ingredienser som farverige peberfrugter og tomater pynte i retten. Grøntsager kan også arrangeres rundt om tallerkenen.

Fantasy, eksperimenter og slægtninge og venner vil sætte pris på dine kulinariske færdigheder.

Anbefalede: