Tarator: en opskrift på bulgarsk kølighed

Tarator: en opskrift på bulgarsk kølighed
Tarator: en opskrift på bulgarsk kølighed
Anonim

I sommervarmen foretrækker russerne okroshka, og bulgarerne mener, at der ikke er nogen bedre frokostmulighed end tarator. Opskriften på denne suppe er så enkel, at selv dem, der slet ikke er fortrolige med madlavningskunsten, kan lave den.

tarator opskrift
tarator opskrift

Grundlæggende om det grundlæggende

Kold suppe "Tarator" har længe været et kendetegn for turist Bulgarien. Det lader til, at uden at prøve det, kan man ikke sige, at han virkelig var i stand til at lære dette land at kende.

Så, tarator, hvis opskrift vil blive præsenteret nedenfor, er tilberedt med sur mælk eller drikker naturlig yoghurt. Faktisk vil det være nødvendigt at lave suppe til fire personer omkring fem hundrede milliliter. Derudover bør du fylde op med fire stærke agurker. Det er bedre at give din præference til jordsorter, men drivhusvarianter kan også købes.

For at pifte suppen op, bruges fire fed hvidløg, og til smag tilsættes dild, som vil tage omkring syv kviste. Et karakteristisk træk ved den bulgarske tarator fra lignende supper fra Balkanlandene er tilsætningen af valnødder med et volumen på et halvt glas. Lukker listen over ingredienservegetabilsk olie.

suppe tarator opskrift
suppe tarator opskrift

Hvordan laver man bulgarsk suppe "Tarator"? Opskriften er ret simpel. Til at begynde med hældes yoghurt (eller surmælk) i en dyb beholder og omrøres aktivt med et piskeris i fem minutter. Resultatet skal være en masse, der ligner halvpiskede proteiner. Det er i øvrigt bedre at gøre det med en mixer.

Hvis du ser bort fra yoghurten, kan du gå videre til at hakke agurker. For at gøre dette gnides de på et groft rivejern. Men du kan også skære i tynde strimler. Derefter sættes hele den resulterende masse til side i ti minutter.

Mens agurkerne frigiver saft, er det nødder og hvidløgs tur. For at gøre dette hakkes sidstnævnte fint og males i en morter med det meste af nødderne, indtil der er dannet en homogen vælling

Nu er det kun tilbage at "samle" taratoren. Til dette anbefaler opskriften først at overføre agurker til yoghurt og blande godt. Derefter tilsættes en valnød-hvidløgsblanding til den resulterende masse, hældes med hundrede milliliter vegetabilsk olie og bringes til en ensartet konsistens. Derefter sættes beholderen med den næsten færdige suppe til side.

Dernæst hakkes dilden og resten af nødderne fint, blandes med lidt s alt og sendes til suppen. For at afsløre smagen skal taratoren stå i køleskabet i cirka en time, hvorefter den kan serveres.

Små tricks - til bulgarsk suppe

Tarator, hvis opskrift er præsenteret ovenfor, undergår nogle gange mindre ændringer i kulinariske kredse, som dog kun forbedrer densmag

kold suppe tarator
kold suppe tarator

Så i stedet for klassisk surmælk eller naturyoghurt kan du roligt bruge kefir med en lav procentdel af fedt eller yoghurt.

Nogle kokke kan lide at eksperimentere med smag, sådan som denne: For at gøre den mere krydret, put rød varm peber, selvfølgelig, i kværnet form, og for at skabe en krydret omgang sure og søde noter, tilsæt bare sukker. Forresten, efter at have mestret den klassiske opskrift, kan du prøve at inkludere ikke kun dild, men også andre friske urter, såsom koriander.

Generelt er det værd at lave tarator mindst én gang for at forstå, at der måske ikke findes en bedre suppe til sommersæsonen.

Anbefalede: