Bulgarsk ost: opskrift, sammensætning og foto
Bulgarsk ost: opskrift, sammensætning og foto
Anonim

Når du rejser i Bulgarien, bør du bestemt prøve et af de lokale produkter, som er en rigtig delikatesse. Nu er bulgarsk ost kendt over hele verden, især på grund af sin unikke smag. Det er præcis det, der gør dette produkt så genkendeligt, som vil blive diskuteret i denne artikel.

Bryndza stykker
Bryndza stykker

Lidt om ost fra Bulgarien

Før du taler om fordelene og skaderne ved bulgarsk ost, såvel som dens opskrift, bør du forstå, hvad denne ost er. I sit hjemland, i Bulgarien, betragtes den som en ægte national delikatesse, som de lokale direkte kalder "byaloto salamureno siren". Hvis du oversætter det bogstaveligt, så kan du forstå, at den bulgarske ost er en syltet ost, som norm alt er lavet af mælk. Desuden er det værd at bemærke, at mælk kan være anderledes, så producenterne bruger roligt ikke kun ko-, men også gede- og fåremælk.

Selv om ordet brynza også bruges i hverdagen, forstår bulgarerne det som et helt andet osteprodukt, som er fremstillet i strid med den anvendte teknologi eller i tilfælde, hvorSirene blandes med hytteost eller valle.

bulgarsk ost
bulgarsk ost

Produktionsfunktioner

Den særlige unikke smag af bulgarsk ost er givet af den bakterielle surdej, der bruges til fremstillingen. Det tilsættes direkte til præpasteuriseret mælk, som derefter forvandles til ost under påvirkning. Den tilberedte råvare presses forsigtigt og skæres derefter i stykker, som lægges i en speciel s altlage. I denne lage er den lagret fra en måned til 45 dage, så osten er helt mættet med den og finder sin smag.

Smagskvaliteter

Nu i Bulgarien er der mange forskellige varianter af sirener, som hver er tilberedt med tilsætning af sine egne specielle ingredienser. Dette har ført til, at denne ost, afhængigt af sorten, kan bruges til dine egne behov - tilsat salat, bagt og endda forvandlet til en osteblanding til smøring på brød. Men uanset typen har de også en række lignende egenskaber - en lidt løs, smuldrende konsistens, en s alt smag med et strejf af syrlighed og et fedtindhold på omkring 50%.

I bund og grund er bulgarsk fetaost et helt uafhængigt produkt, men der er et ret stort antal opskrifter på det nationale køkken, der bruger det som en af ingredienserne. Især holder nogle mennesker endda op med at bruge s alt i madlavningen med denne ost.

bulgarsk ost
bulgarsk ost

Produktsammensætning

Sammensætningen af den bulgarske ost er ret enkel. Men for at tilberede det derhjemmebliver nødt til at arbejde hårdt. For at tilberede denne ost skal du finde speciel gær til fetaost (hvis du ikke kan finde dem, så kan du klare dig med gær til ost), sødmælk, bulgarsk yoghurt og calciumchlorid. For at finde disse ingredienser ville det være bedst at gå til en særlig ostebutik, eller endnu bedre at købe dem i Bulgarien.

Hvis du beslutter dig for at købe bulgarsk ost i en butik, så vær opmærksom på, at sammensætningen ikke indeholder vegetabilske olier og mælkepulver, for i dette tilfælde er dette produkt kun en efterligning og ikke har en ægte sirene smag.

Ost i en pakke
Ost i en pakke

Ernæringsværdi

I gennemsnit er kalorieindholdet i bulgarsk ost, fremstillet ved hjælp af alle teknologier fra naturlige produkter, 221 kcal pr. 100 g. Den indeholder en enorm mængde proteiner og fedtstoffer, men der er meget få kulhydrater. Men sammenlignet med alle andre oste anses et sådant kalorieindhold for at være ret lavt, så sirenen vil ikke forårsage meget skade på figuren, medmindre den selvfølgelig indtages i tilstrækkelige mængder.

Magningssirene derhjemme

Der er ingen enkelt opskrift på bulgarsk fetaost, som nemt kunne tilberedes i Rusland, da det er ret svært at finde ingredienserne til den. Men hvis de opdages, vil den efterfølgende produktion ikke være vanskelig. Når du laver mad, skal du være styret af, at du som standard fra 4 liter god mælk kan få cirka et halvt kilo ost. Dog afhængig af andetfaktorer som mælkefedtindhold eller mælkekvalitet, kan mængden af færdigt produkt variere.

Almindelig komælk vil blive brugt her til at lave hjemmelavet sirene. Det er bedst kun at bruge frisk produkt, som kan fås direkte fra koen. Hvis dette ikke er muligt, skal du, når du køber ingredienser i en butik, være opmærksom på pasteuriseringsmetoden - det bør ikke være UHT, da sådan mælk ikke er egnet til fremstilling af ost.

Iblødsætning af ost
Iblødsætning af ost

Tilberedning af fetaost

Lad os nu gå direkte til madlavningen:

  1. Hvis det lykkes dig at få frisk mælk, så er den første ting, du skal gøre, at pasteurisere den. For at gøre dette skal det hældes i en gryde og opvarmes til en temperatur på 72 grader. I denne tilstand skal den koge i ca. 20 minutter.
  2. Så snart mælken er pasteuriseret og derefter afkølet, skal den opvarmes igen, men til en temperatur på 33-35 grader, og tilsæt derefter starteren. Bulgarsk yoghurt vil fungere fremragende i sin rolle. Det skal tilsættes med en hastighed på 1 spiseskefuld pr. liter mælk.
  3. Så skal der til koagulering tilsættes en opløsning af calciumchlorid til blandingen af mælk og yoghurt (forholdet skal være 1 til 4, dvs. for hver liter mælk er ca. 6 dråber calciumchlorid tilsat, som blev fortyndet med drikkevand 4 gange).
  4. Den seneste tilføjelse til blandingen er en speciel osteløbegær. For hver liter mælk skal du tilføje 4-6 dråber af denne ingrediens. Så alt igenbland godt, dæk med låg og lad det stå et lunt sted. Koagulationsprocessen begynder om cirka 10 minutter og vil derefter vare op til halvanden time. Det vil være mest optim alt at holde temperaturen på dette tidspunkt omkring 30 grader, så panden med fremtidig ost skal sættes i ovnen ved denne temperatur eller blot dækkes med et varmt tæppe.
  5. Tilberedte råvarer til ost skal filtreres. For at gøre dette skal du lægge gaze rullet op i fire lag i et dørslag. Den lægges i en gryde, som valle vil løbe ned i. Osten presses lidt ud og lader den dryppe af i en halv time. Derefter overføres det hele til formen, som presses ned med en belastning fra oven i et par timer.
  6. Allerede komprimeret ost skæres i stykker, som lægges i en beholder til efterfølgende s altning. Til s altlage opløses omkring 120 gram s alt i en liter vand. Osten efterlades et køligt sted ved en temperatur på 10-12 grader i 45 dage. Først da kan den bruges.
bulgarsk ost
bulgarsk ost

Fordele og skader

Faktisk kan fordelene ved bulgarsk ost næppe overvurderes, da den indeholder en stor mængde calcium og fosfor, som hjælper folk med at komme sig efter knoglerelaterede sygdomme og skader. Derudover hjælper de gavnlige stoffer, der er indeholdt i det, med at forbedre nervesystemets og nyrernes funktion. Tilstedeværelsen af en lang række gavnlige bakterier påvirker tarmens funktion, således at fordøjelsesprocessen også er gavnlig.

Men at dømme efter anmeldelserne,Bulgarsk ost har også en skadelig side. Først og fremmest skal du forstå, at det er tilberedt i s altlage, og derfor indeholder det en enorm mængde s alt. Det er kontraindiceret hos personer med patienter med gastrointestinale, urin- og kardiovaskulære systemer. Og det bør heller ikke bruges af personer med laktoseintolerance.

Ost på bordet
Ost på bordet

Konklusion

Når du rejser rundt i Bulgarien, bør du bestemt prøve deres nationale ost - Sirene. Nu bruges det aktivt i mange traditionelle retter, især på grund af dens unikke og uforlignelige smag. Desværre er det meget svært at finde et rigtigt produkt i Rusland, og selvom du vil lave mad selv, vil det være svært at finde alle de nødvendige ingredienser. Men hvis dette lykkes, så er det meget nemt at tilberede lækker bulgarsk fetaost.

Anbefalede: