Tærte med kylling og kartofler i ovnen: opskrifter, madlavningsfunktioner og anmeldelser
Tærte med kylling og kartofler i ovnen: opskrifter, madlavningsfunktioner og anmeldelser
Anonim

Norm alt, når ordet "tærte" bruges, forestiller mange mennesker sig enhver lækkerbisken til dessert. Tærter er dog ikke kun søde, men også grøntsager, kød osv. I nogle lande er de endda en nationalret. Tærter indtager en særlig plads i madlavningen, fordi de er enkle, men samtidig meget velsmagende og nærende delikatesse. Fyldningerne i tærterne kan også være absolut alle - kød, svampe, grøntsager. Måske den mest almindelige er kylling og kartoffeltærte. Den største ulempe ved denne ret er, at den er meget høj i kalorier. Derfor kan det ikke anbefales at bruge det til personer, der har problemer med overvægt. Denne delikatesse kan tilberedes på forskellige måder. Der er forskellige opskrifter på tærter. Nogle er lavet af butterdej, andre af gær.

kylling og kartoffeltærte
kylling og kartoffeltærte

Generelle madlavningsregler

Fyld som kartofler med kylling passer godt til enhver dej -gær eller puff. Mange flere husmødre tilbereder sådanne tærter fra dej. Dette er den nemmeste dejopskrift, da den kun tager et par minutter at forberede og ikke kræver mange ingredienser. Selv et lille barn kan forberede dejen til en gelétærte med kylling og kartofler. Fyldet til en sådan delikatesse kan bruges både råt og kogt eller stegt. Det er selvfølgelig bedst at bruge et færdiglavet fyld, så kagen ikke er rå indeni. Dens valg afhænger af selve testen. Hvis det koger hurtigt, er det bedre at forberede fyldet til tærten på forhånd, hvis langsomt, så kan råvarer bruges. Også mange husmødre blander ofte råt og kogt fyld. Mange mennesker omtaler denne kylling- og kartoffel-kyllingtærte på en anden måde.

Skålen kan også lægges ud i forme eller blot bages på en bageplade. Det hele afhænger af hver enkelts personlige præferencer. Du kan også tilføje grønt, svampe, forskellige grøntsager til tærten, hvis du ønsker det.

bagt kylling og kartoffeltærte
bagt kylling og kartoffeltærte

Gærdej - grundlaget for tærten

Så den første bliver en opskrift på en tærte med kylling og kartofler fra gærdej. Tilberedningen af retten er ikke særlig enkel, men kagen viser sig at være meget velsmagende. Fyldet til sådan en tærte bruges råt. Da gærdejen er kogt i relativt lang tid, skal du først forholde dig til den. For at forberede dejen skal du bruge følgende ingredienser:

  • 250 g mælk;
  • tørgær - 10 g;
  • et par æg;
  • sukker - 1 ske;
  • smør - 2 spiseskefulde;
  • s alt;
  • mel - 800 g

Trin-for-trin dejtilberedning

Trin-for-trin instruktioner til fremstilling af gærdej til kylling og kartoffeltærte i ovnen:

  1. Først skal du varme mælken op, men lad den ikke koge.
  2. Det næste trin er at blande varm mælk med gær, s alt og sukker.
  3. Den resulterende blanding skal stå i et par minutter for at opløse sukkeret og s altet.
  4. Dernæst tilsættes smør og sammenpisket æg til blandingen.
  5. Næste trin er at tilføje mel og ælte dejen.

Det anbefales at give den færdige test et par timer, så den "passer" - stiger i størrelse. For at gøre dette skal det lægges i en skål og dækkes med en film eller et håndklæde. Skålen skal stilles et lunt sted og vente et par timer.

opskrift på kylling og kartoffeltærte
opskrift på kylling og kartoffeltærte

Forberedelse af fyldet

Mens gærdejen “passer”, kan du begynde at forberede fyldet til tærten. Dette kræver produkter:

  • 0,5 kg kyllingefilet;
  • krydderi efter smag;
  • 0, 3 kg kartofler;
  • 1 løg og gulerod.

Gulerødder skal rives, og løget skal hakkes fint. Kartofler skal skrælles og skæres i tern. Kyllingefilet skal skæres i tern. Hvis det ønskes, kan kødet drysses med krydderier og marineres. Dernæst kan du begynde at tilberede en gærtærte med kylling og kartofler.

Den resulterende dej skal deles i flere dele. Den ene del skal være lidt større. Dernæst skal du dække en bageplade eller smøre den med olie. Det meste af dejen skal lægges ud på en bageplade,fyldet lægges ud på det og lukkes med den anden del af dejen. For at forhindre, at kagen revner under bagningen, skal du lave huller i den. Dejen skal pensles med æggeblomme. Retten tager cirka en time at bage. Bagetemperatur - 180 °C.

Som du kan se, er opskriften på kyllinge- og kartoffeltærte på gærdej ikke særlig enkel. At lave sådan en delikatesse tager meget tid. En sådan delikatesse viser sig dog at være meget velsmagende, saftig og tilfredsstillende. Det vil appellere til både voksne og børn. Folk, der ikke kan lide at rode i køkkenet i længere tid, kan bruge færdiglavet gærdej, som sælges i butikkerne. Dette vil gøre madlavningen meget nemmere.

lagkage med kylling og kartofler
lagkage med kylling og kartofler

Mørdejstærte

Til kylling og kartoffellagkage er det bedst at bruge en firkantet pande. Da butterdej ikke er let at tilberede, anbefales det at bruge butikskøbt. Husk dog på, at butterdej ikke er særlig nærende, i modsætning til gær. Så til madlavning har du brug for:

  • one egg;
  • 0,5 kg butterdej;
  • 0, 3 kg kartofler;
  • 0,3 kg kyllingefilet;
  • 1 løg;
  • olie og krydderier efter smag.

Trin til madlavning

Som du kan se, ligner denne kylling- og kartoffeltærteopskrift den ovenstående. Madlavning adskiller sig heller ikke dramatisk;

  1. Det første skridt er at skrælle kartoflerne og løgene og hakke dem fint.
  2. Dernæst hakkes kyllingefilet fint og drysseskrydderier.
  3. Det tredje trin er at piske æggene med en gaffel.
  4. Næste trin er at dele butterdejen i to ulige dele.
  5. Det meste af dejen skal lægges ud på en bageplade, og fyldet lægges ovenpå.
  6. Fyldet dækkes med det andet stykke dej.
  7. Kagens kanter er smurt med æg for bedre greb.
  8. Du skal bage fadet ved en temperatur på 180 °C i ca. 40 minutter.

Bagetiden kan variere en smule. Fra tid til anden skal du tjekke om lagkagen med kylling og kartofler er klar.

tærte butterdej kyllingekartofler
tærte butterdej kyllingekartofler

Jellied pie

Den måske nemmeste tærte at lave er gelétærte. Selv en amatør i køkkenet vil klare dens forberedelse. For at forberede fyldedejen skal du bruge:

  • mayonnaise - 120 g;
  • creme fraiche - 120 g;
  • glas mel;
  • ske bagepulver;
  • et par æg;
  • lidt s alt.

Tilberedningen af dejen er meget enkel. Pisk æg, mayonnaise og creme fraiche. Tilsæt s alt og mel til den resulterende blanding. Bland det hele igen. Dejen til en gelétærte med kylling og kartofler i ovnen er klar. Den bliver luftig, som en kiks, men ikke sød.

Forberedelse af toppings og retter

For at forberede fyldet skal du bruge:

  • kartofler - 200 g;
  • kylling - 300 g;
  • én pære;
  • greens;
  • krydderier og s alt efter smag.
  1. Det første skridt er at skrælle og hakke kartoflerne og skære dem i små stykkerkylling.
  2. Dernæst skal hakkede løg og krydderier tilsættes kødet og kartoflerne.
  3. Det tredje trin er at hælde halvdelen af dejen i formen, hæld det forberedte fyld i den.
  4. Dernæst skal du hælde den resterende dej og lægge kagen til at bage.
  5. Bag retten i 50-55 minutter.

Så kylling- og kartoffeltærten er klar til at spise. I princippet anbefaler mange eksperter, at man, når man tilbereder en gelétærte, steger fyldet på forhånd, så det ikke er råt.

gelétærte med kylling og kartofler
gelétærte med kylling og kartofler

Skål i en langsom komfur

Mange foretrækker at lave nogle retter ikke i ovnen, men i en langsom komfur. For at tilberede en tærte i en slowcooker skal du bruge de samme ingredienser som til ovnen:

  • kylling;
  • bue;
  • mayonnaise og cremefraiche;
  • gulerod;
  • kartoffel;
  • mel;
  • s alt og krydderier efter smag.

Først skal du skære grøntsager og kød, drys dem med krydderier. Ælt derefter dejen efter ovenstående opskrift. Næste trin er at hælde halvdelen af dejen i multicooker-skålen, læg fyldet der og hæld den resterende dej. Retten skal koges i "Bagning" -tilstand i cirka en time. Dermed er tærten med kylling og kartofler i slowcookeren klar. Det viser sig, at kagen er ret mør og velsmagende. For at fyldet ikke bliver fugtigt, skal kødet og kartoflerne steges på forhånd.

gærtærte med kylling og kartofler
gærtærte med kylling og kartofler

Et par tips

Som du kan se, er denne kage meget velsmagende, og vigtigst af alt- en tilfredsstillende forkælelse. Den er perfekt til familiemiddage og til et festligt bord. At forberede en sådan ret er ikke særlig enkel, men relativt hurtigt. Især hvis du tager færdiglavet dej som basis. For at gøre kagen den lækreste, bør du overveje flere nuancer:

  1. Det vigtigste er ikke at overdrive det med mel. For at gøre dette skal det hældes gradvist. Først æltes alle flydende ingredienser i en skål, og derefter tilsættes mel. Man skal huske på, at fyldedejen skal have konsistensen af creme fraiche.
  2. For en lys, sprød skorpe, smør tærten 20 minutter før afslutningen af tilberedningen.
  3. For at bage retten mindre i ovnen, skal fyldet tilberedes separat. I dette tilfælde vil retten være klar, så snart dejen er rød.
  4. For at lave en luftig tærte med kylling og kartofler, skal du tilføje bagepulver eller læsket sodavand til den.
  5. 10 minutter før afslutningen af tilberedningen kan retten drysses med ost. Så kagen bliver mere velsmagende og mere aromatisk.
kurnik tærte med kylling og kartofler
kurnik tærte med kylling og kartofler

Opsummering

Over, udover disse opskrifter er der mange flere forskellige retter. Derfor vil selv de mest krævende kokke kunne finde deres ideelle opskrift. Det vil være svært for begyndere i køkkenet, men med erfaring får du en meget bedre tærte. Butterdej, kylling, kartofler er hovedingredienserne i en sådan ret. I princippet kan fyldet til tærten være hvilken som helst - grøntsager, svampe. Det vigtigste er ikke at være bange for at eksperimentere. Som allerede nævnt er en sådan ret derfor meget kalorierigdet bør undgås af folk, der holder øje med deres figur. For at gøre kagen diætisk kan mel erstattes med stivelse og mayonnaise med creme fraiche.

Anbefalede: