Restauranter i München: hvad du helt sikkert bør besøge
Restauranter i München: hvad du helt sikkert bør besøge
Anonim

Vidste du, at mottoet for Bayerns hovedstad er sætningen "München elsker dig"? Faktisk, når du først ankommer dertil, vil du helt sikkert føle den varme, indbydende atmosfære i denne hyggelige sydtyske by.

München restauranter
München restauranter

Følger de stores fodspor, eller hvorfor gourmeter bør tage til München

Listen over årsager, der gør denne by attraktiv for rejsende, er ret imponerende. En tur til München giver dig mulighed for at:

  • se de nyeste, pålidelige, kraftfulde biler;
  • se på Bayerns fodboldklubs kamp;
  • deltag i øldrikkernes hovedferie - Oktoberfest.

Derudover kan turister besøge de bedste restauranter i München. Men de er kendt langt ud over Tysklands grænser og ikke kun takket være gourmetkøkkenet.

Ølrestauranter i München er ægte skatte, som ligger tæt på enhver tysk gourmet. Mange af dem har eksisteret i mere end hundrede år, og væggene på disse historiske pubber har set en masse interessante ting. I mange af dem sad Heinrich og Thomas Mann,Paul Klee og kunstneren Kandinsky, Vladimir Lenin (ja, den samme leder af Oktoberrevolutionen) og fysikeren Werner Heisenberg (hej til fans af Braking Bad-serien).

München restauranter priser
München restauranter priser

Vejen til en turists hjerte

München-restauranter i særdeleshed og det bayerske køkken generelt - dette er ikke kun anledning til en separat artikel, men til en hel bog. Noget, men de kan virkelig godt lide at spise her. Auscogne, kraut, kringle, bluetwurtz - ikke bare ord, men musik for enhver gourmets ører. Selvom du ikke kender disse mærkelige navne, kan en slags retter, der bærer disse stolte navne, få dig til at savle.

Og øllet? Alle restauranter i München vil tilbyde dig mere end et dusin varianter af denne skummende drink. Som du ved, er selve byens navn oversat fra tysk som "ved munkene". Og ikke forgæves, for det var omkring klostrene, at denne by begyndte at blive bygget og vokse. Og munkene vidste meget om brygning. Det er ikke tilfældigt, at billedet af en munter tyk mand i en kage pryder broderparten af skilte, der peger mod ølrestauranterne i München. Traditionen med at drikke øl i Bayerns hovedstad er blevet en rigtig kult. Alene under Oktoberfest drikkes her 5 millioner liter øl! Man kan forestille sig, hvor meget af denne bygnektar, der drikkes på et år.

Ølrestauranter i München
Ølrestauranter i München

Det er ikke øl, der dræber folk

Så du besluttede dig endelig og kom til München. Hvor vil du sætte dine trætte fødder først? Selvfølgelig på en pub eller shtuba, som bayerne selv kalder disse etablissementer.

Skynd dig ikke med at skynde dig til det første sted, du støder på, du skal virkelig starte medsteder for tilbedelse. Selvom det retfærdigt skal bemærkes, at uanset hvilken slags shtube du vælger, vil det med garanti være velsmagende, hyggeligt og sjovt over alt. Men lad os ikke gå på et sidespor.

Mast Si

Det ville være en utilgivelig fejltagelse ikke at besøge det virkelig historiske Hofbräuhaus Brasserie (adresse: Platzl 9, åbningstider: dagligt 09:00-23:30).

Det var her, Adolf Hitler praktiserede talekunst og tiltrak sine første tilhængere. En berømt anekdote blev opfundet om denne institution: "Der er en lille pause mellem den første og anden, mente Hitler, og Anden Verdenskrig begyndte." Men nu er denne mørke side i institutionens historie intet andet end en måde at tiltrække turister på, og ejerne og tjenerne af Hofbräuhaus er mere glade for at tale om, hvordan Ludwig I gjorde dette sted virkelig populært ved at reducere priserne på det med som meget som 20 procent.

bedste restauranter i München
bedste restauranter i München

Hvis du vil bestille øl her, bemærk venligst, at det ikke måles i halve liter eller endda pints, men i masser. En masse er lig med cirka en liter. Her vil du modtage denne enorme liter duggede spand. Glem ikke at bestille de berømte pølser med surkål - du vil ikke fortryde det.

Næste destination er Paulaner Brasserie (Kapuzinerplatz, 5). Historien om øl "Paulaner" har mere end fire hundrede år. Tilbage i det syttende århundrede grundlagde den hellige Frans, som oprindeligt var fra byen Paola, en klosterorden. Dens medlemmer handlede med brygning. Fra navnet på denne helgens hjemby kom navnet på øl fra. Lidt senere hvornårøl fik sit eget varemærke og tønder med det begyndte at blive leveret til restauranter i München, begyndte Francis selv at blive afbildet på etiketterne. Enig, historie er allerede tilstrækkelig grund til at besøge denne institution? Og i betragtning af, at det traditionelle bayerske køkken i denne restaurant er blevet holdt på højeste niveau i mange hundrede år, så bør et besøg tages med det samme!

München-restauranter: priser

Mere end et dusin pubber, restauranter og stuber, der åbnede deres døre tilbage i det 13. århundrede, tilbyder deres besøgende ikke kun øl, hvis pris starter fra 2 euro og går til skyhøje højder, men også den traditionelle Bayersk s alt kringle kringle (ca. 1 euro pr. styk), duftende, mørt svineknæ (ca. 15 euro pr. portion) med den samme stuvede surkål og bagte kartofler og til sidst pølser … Åh, hvilke pølser og pølser i München (fra 6 euro pr. par)! Når man besøger restauranter i München, er det vigtigt at huske, at en kurv eller stand med kringler, selvom den står på ethvert bord, slet ikke er et kompliment fra etablissementet. Mest sandsynligt vil din tjener tælle hver kringle, du spiser, med ægte tysk omhyggelighed og vil aldrig glemme at inkludere det på regningen (+1 EUR pr. styk).

anmeldelser af restauranter i München
anmeldelser af restauranter i München

Restauranter i München: anmeldelser

De fleste kunder på lokale etablissementer bemærker venligheden af personalet, den fremragende smag af retterne og kvaliteten af øllet samt det stilfulde interiørdesign. Hvad angår manglerne, er klagerne hovedsageligt relateret til manglen på ledige borde, men dettevidner kun om Münchens restauranters popularitet. Derudover bliver turister norm alt positivt overrasket over den rolige atmosfære og passende adfærd hos de besøgende, som adskiller lokale ølhandlere fra lignende virksomheder i andre lande.

Anbefalede: