Pragsalat: nyd en speciel smag

Pragsalat: nyd en speciel smag
Pragsalat: nyd en speciel smag
Anonim

Alle ved, at en salat er den nemmeste og mest interessante måde at berige vores kost og diversificere både hverdags- og festborde. Nu til tilberedning af snacks kan du bruge næsten alle produkter, der er egnede til mad, og kombinere dem, så snart vores hjerte ønsker det. Kun én ting kan kaldes et seriøst krav - ingrediensernes smagskompatibilitet.

Hvis du kigger i dit køleskab nu og finder ingredienserne til en forret som Pragsalat, bør du helt sikkert prøve det, og du vil ikke fortryde det.

Som navnet antyder, hører denne ret til det tjekkiske køkken. Et af funktionerne i dette køkken er den dygtige tilberedning af kødretter, og krydderier er af stor betydning. Sådan en ret som Pragsalaten er næsten et vartegn; den er kendt og berømt i mange lande, ikke mindre end tjekkisk øl. Tjekkisk køkken kan ikke kaldes det mest velegnede til vegetarer, men elskere af et godt og solidt måltid vil kunne lide det. De, der besøgte Tjekkiet, var heldige at se et fantastisk og smukt land med en høj kultur og en særlig smag af lokale caféer, hvor du kan prøve den berygtede Prag-salat.

Der er mange muligheder for tilberedning: Kødingredienser erstattes med kylling, kalkun osv. Lad os først se på den klassiske Pragsalat. Den traditionelle version af denne snack er lavet af kalve- og svinekød, som indtages i lige store dele.

Prag salat
Prag salat

Salatingredienser:

  • s altede agurker - to stykker;
  • kalvekød - gram 200;
  • svinekød - gram 200;
  • æble - ét stykke;
  • salat, persille og dild;
  • løg - 1 stk;
  • citronsaft - en spiseskefuld;
  • vegetabilsk olie;
  • s alt;
  • kværnet peber, muskatnød, koriander;
  • mayonnaise - 4 spsk.

Vi tager skrællede agurker og et æble, skær dem i strimler. Vi skærer løget i halve ringe. Vi tager kalve- og svinekød efter vægt i lige store mængder og vasker grundigt. Hvis du ønsker at få blødere og mere smagfuldt kød, så skal du holde det i en marinade lavet af muskatnød, sennep og koriander inden stegning. Til marinaden tilsættes lidt muskatnød og koriander til sennepen, rør det hele, kom kødet deri og sæt det i køleskabet i et par timer.

Pragsalat med peberfrugt
Pragsalat med peberfrugt

Marineret kød skal skæres, helst i strimler, og derefter steges i vegetabilsk olie. Vi fjerner det færdige kød for at afkøle. Løg i skiver skal steges lidt, og mayonnaise blandes med citronsaft.

Fadet, som vi vil placere vores salat på, først dækker visalatblade. Og allerede på dem lægger vi alle de tidligere tilberedte ingredienser i lag og smører hvert lag med en sauce bestående af citronsaft og mayonnaise. Du kan vælge rækkefølgen af layoutet af lagene efter eget skøn. Før servering råder vi dig til at dekorere fadet med grønt på toppen.

Til en forandring kan du lave en Pragsalat med peberfrugt. Her tilsættes alle de tidligere nævnte ingredienser kun bulgarsk peber.

Pragsalat med kylling
Pragsalat med kylling

Og for de mennesker, der foretrækker kyllingekød frem for alle andre typer, er Pragsalat med kylling perfekt. Denne gang tager vi i stedet for kalve- og svinekød et halvt kilo kyllingebryst. Kog dem i s altet vand, afkøl og skær dem i strimler. Derefter skæres en syltet agurk, to mellemstore løg, et æble og to søde peberfrugter også i strimler. Alle ingredienser lægges ud i lag og smøres med mayonnaise eller creme fraiche.

Sådan en lækker og original salat vil være en fantastisk tilføjelse til enhver ferie.

Anbefalede: