Sådan bages kartofler i ovnen: en trin for trin-opskrift med et foto
Sådan bages kartofler i ovnen: en trin for trin-opskrift med et foto
Anonim

Når der praktisk t alt intet er i køleskabet, er den eneste mulighed for at brødføde hele familien eller pludselig dukkede gæster at bage kartofler. I ovnen tilberedes den relativt hurtigt, og hvis du krydrer den med sauce, krydderier eller supplerer den med andre produkter, så bliver en simpel ret straks til en festlig.

Crispy Baged Potatoes

Til retten skal vi bruge 5 mellemstore kartofler, et par spiseskefulde olivenolie og en knivspids s alt. Sort peber og paprika kan tilsættes hvis det ønskes. Kom godt i gang:

  1. Inden du bager en kartoffel i ovnen, skal du vaske den og fjerne skindet. Unge knolde kan ikke skrælles, men blot vaskes godt. Skær hver i 8 skiver.
  2. Bring vandet i kog i en gryde, og sænk de forberedte stykker ned i det. Kog i tre minutter, fjern derefter med en hulske og lad tørre.
  3. I en lille skål blandes olie og krydderier og dressingen hældes over kartoflerne. Rør.
  4. Fordel de pyntede kartofler påbageplade ved at placere stykkerne i en lille afstand fra hinanden.
  5. Tilbered ved 200°C. Tid - 25 minutter.
Sprød kartoffel
Sprød kartoffel

Kartoffel bagt med ost

For at tilberede en meget appetitlig ret skal du have et minimumssæt af ingredienser. Til denne opskrift på bagte kartofler i ovnen skal du ud over hovedproduktet tage et stykke hård ost (ca. 170 g pr. kg grøntsager), vegetabilsk olie, friske urter og krydderier. Lad os begynde at lave mad.

  1. Vi vasker de pillede knolde og hakker dem i skiver, hvis tykkelse skal være omkring tre millimeter.
  2. Krydderier blandes med olie og tilsættes kartoflerne. Bland alt.
  3. Fordel i en varmebestandig form, drys med finthakket grønt på toppen.
  4. Hak osten på et rivejern og læg den på grønt.
  5. Dæk kartoflerne med folie og sæt dem i ovnen i 25 minutter. Tilberedning ved 200 °C. Efter den angivne tid skal du fjerne folien og koge retten i yderligere 20 minutter.

Bagte kartofler med spæk og hvidløg

Vi tilbyder at bage hele kartofler i ovnen i deres skind. Til en sådan skål er det nødvendigt at vælge knolde, der ikke har nogen fejl. Ellers vil du ikke være i stand til at vaske dem ordentligt. Til to portioner tager vi 4 kartofler, et stykke svinefedt (ca. 200 g), 4 fed hvidløg, en knivspids peber og s alt. Kom godt i gang:

  1. Inden du bager kartofler i ovnen, skal du vaske dem grundigt (hertil er det bedre at bruge en pensel) og skære hver knold på langs i tolige dele. Dernæst laver vi små snit i halvdelene, hvori fedtet løber af under bagningen.
  2. Skær fedtet i strimler, hvis tykkelse skal være cirka en halv centimeter. Fordel dem på kartofler.
  3. Fjern skallen fra hvidløget, skær feddene i skiver og fordel også på kartoflerne.
  4. Drys med peber, tilsæt s alt og send til ovnen. Tilberedningstid - 1 time, temperatur - 210 ° С.

Kartoffel bagt i folie med svinefedt

For at bage hele kartofler i ovnen i folie med spæk, behøver du kun tre ingredienser: kartofler, spæk og lidt s alt. Fra redskaber - en bageplade, en kniv og folie. Lad os begynde at lave mad:

  1. Skyl knoldene og læg dem på et køkkenrulle til tørre. På den ene side af hver kartoffel laver vi flere hak med en skarp kniv.
  2. Skær fedtet fint og rul det i s alt. Indsæt i udskæringerne.
  3. Pak hver knold ind med et lille stykke folie og luk tæt.
  4. Bag i ovnen i en time. Temperatur - 190 °С.

Bagte kartofler med hvidløgsdressing

Til denne tilberedningsmetode bør du vælge små knolde og gerne unge. På denne måde vil de bage meget hurtigere. For et kilo kartofler tager vi 40-45 ml olie, 3-4 fed hvidløg og krydderier til kartoffelretter. Lad os begynde at lave mad:

  1. Inden du bager en kartoffel i ovnen, skal du vaske den godt, så skrællen ikke beskadiges. Læg den derefter på et håndklæde og tør den.
  2. BI en lille beholder blandes olien med krydderier og knust hvidløg. Vi gnider hver knold med den færdige dressing.
  3. Send til ovnen i en halv time, dæk bagepladen med et stykke folie, fjern det og kog i yderligere 20 minutter. Temperatur - 200 ° C.
Helbagte kartofler
Helbagte kartofler

Forresten, ved at bruge det samme sæt produkter er det sagtens muligt at bage hele kartofler i ovnen i folie. Vi gør det samme trin for trin, kun vi lægger ikke knoldene på en bageplade, men vikler hver med et stykke folie. Tilberedningstid - 50 minutter.

Kartoffel bagt med hakket kød

Hvis du vil bage kartofler med hakket kød i ovnen, kan opskriften, som du læser herunder, hjælpe dig. Denne ret er perfekt til et festligt bord. Det er rigt, smagfuldt og meget velsmagende. Til opskriften skal du tage 4 kartoffelknolde, 220 g hakket kød, en kvart pakke smør og krydderier efter din smag. Kom godt i gang:

  1. Tilsæt hakket kød, tilsæt peber, krydderier og bland.
  2. Kog kartofler lige i deres skind, indtil de er halvt kogte. Hæld vandet fra og lad knoldene køle af. Så skærer vi hver i to lige store dele og laver snit på halvdelene - så bliver de stabile og ikke vælter ved bagning.
  3. Brug en kniv til at skære frugtkødet ud fra midten, læg et lille stykke smør i hver "båd", derefter hakket kød, revet ost på toppen.
  4. Send til ovnen i 25 minutter. Temperatur - 200 °С.

Kartoffel bagt i ærmet

Vi foreslår, at du bager kartofler i ovnenærme. Opskriften er ret simpel - se selv. Til ham skal du tage et kilo kartofler, en kvart pakke smør, et stykke ost, krydderier og lidt grøntsagsbouillon. Lad os begynde at lave mad:

  1. Tænd ovnen ved 180 °C.
  2. Mine knolde, skræl og skær på langs, derefter hver halvdel i to dele mere.
  3. Kom kartoflerne i en skål, drys med krydderier, tilsæt s alt og bland.
  4. Fyld ærmet med de tilberedte grøntsager, læg stykker smør ovenpå og hæld et halvt glas grøntsagsbouillon i. Bind stramt på begge sider.
  5. Send til bagning ved en temperatur på 180 °C i en halv time i ovnen.
  6. En kartoffel bagt i en pose på denne måde er meget mør og blød. Men hvis du vil have en sprød skorpe, så skal du efter den angivne tid åbne ovnen, skære forsigtigt ærmet ovenpå og lade det ligge på bagepladen i endnu et kvarter.
  7. Læg kartoflerne på et fad og drys med revet ost.
Kartoffel bagt i et ærme
Kartoffel bagt i et ærme

Kartoffel bagt med semulje

Til denne opskrift skal vi bruge et halvt kilo kartofler, 5 spiseskefulde semulje, lidt olie og krydderier. Så lad os komme i gang:

  1. Inden du bager kartofler i ovnen, skal du vaske og skrælle knoldene. Skær hver i 6 skiver, dyp dem i kogende vand og kog i 5 minutter.
  2. Dræn væsken, hæld semulje i gryden, dæk med låg og ryst flere gange. Så semuljen klæber jævnt til stykkerne.
  3. Tilføj et par spiseskefulde olie,krydderier og ryst igen.
  4. Læg skiverne i en varmebestandig form og steg i ovnen i et kvarter. Temperatur - 200 °С.

harmonikakartoffel

Kartoffel bagt med bacon i ovnen er meget velsmagende. I dette tilfælde bliver skålen smukkere, hvis du vælger selv aflange knolde af samme størrelse. Til opskriften skal du tage 6 store kartofler, 200 g røget bryst, friske krydderurter, paprika, krydderier og olivenolie. Krydderier og svampe kan tilsættes hvis det ønskes. Lad os begynde at koge kartofler bagt i ovnen. Opskrift trin for trin:

  1. Fjern skindet fra kartoflerne i et tyndt lag. På hver knold laver vi tværgående snit og placerer dem i en afstand på 3-4 mm fra hinanden. Samtidig er det vigtigt at underskære til den modsatte side omkring en halv centimeter.
  2. Skær bryst og svampe i tynde skiver. Vi sætter dem ind i udskæringerne.
  3. I en lille skål blandes krydderier, olie og finthakket grønt. Vi gnider hver knold med denne dressing.
  4. Fordel kartoflerne på en bageplade og drys med stødt paprika.
  5. Bages ved 190 °C i 35-40 minutter under et stykke folie. Så åbner vi formen og holder den i ovnen, indtil der dannes skorpe i yderligere 15 minutter. Kartoffel bagt med bacon i ovnen er klar!
kartoffel harmonika
kartoffel harmonika

Bagt kartoffel med kylling

Dette er en fantastisk mulighed til et festligt bord og til en familiemiddag. Retten er meget velsmagende og mættende. Kartoflerne er gennembagte og bliver meget møre, og kyllingen bliver appetitlig.gylden skorpe. Vi skal bruge et fugleskrog, et par spiseskefulde mayonnaise, samme mængde ketchup og smør. Til krydderi kan du tilføje to fed hvidløg. Kartofler til et sådant sæt produkter har brug for omkring et kilogram. Så overvej processen med at tilberede bagte kartofler i ovnen trin for trin:

  1. Kylling skal vaskes grundigt, tørres med køkkenrulle og deles i portioner. Kom kødet i en skål.
  2. Fra sauce, mayonnaise og krydderier forbereder vi dressingen og hælder den over fuglen. Vi sender den i køleskabet i et par timer.
  3. Fjern skindet fra kartoflen med et tyndt lag, vask knoldene og skær dem i 4 skiver hver. Kog i s altet vand i et kvarter, tag ud med hulske og overfør til en varmebestandig form. Dryp let med vegetabilsk olie på toppen.
  4. Vi tager kyllingen ud og fordeler den over kartoflerne. Pensl med den resterende sauce i skålen.
  5. Tilbered ved 200°C. Tid - 30-35 minutter.

Den samme ret kan tilberedes på en anden måde - i en pose. Kartofler bagt i ovnen med kylling er meget møre og velduftende. Derudover vil ærmet reducere tilberedningstiden.

Bagte kartofler med paprika og spidskommen

Prøv at bage kartofler i ovnen med paprika og spidskommen. Denne ret har et meget lyst udseende og en meget krydret smag. For et kilo kartofler skal du tage 30 ml olie, et par spiseskefulde brødkrummer, en kvart skefuld spidskommen, en teskefuld paprika og s alt. Kom godt i gang:

  1. Skræl kartoflerne, vask dem og læg dem på et køkkenrulle. Fugt hver knold med en serviet, og skær dem derefter i lige store stykker.
  2. Hældes i en skål og hæld olien i.
  3. Tilsæt brødkrummer og krydderier. Rør rundt med en træspatel, så hvert stykke får sin portion dressing.
  4. Fordel kartoflerne på en bageplade og kog ved 220 °C i 40-45 minutter.
Kartofler med krydderier
Kartofler med krydderier

Franske bagte kartofler med kød

Overvej opskriften på bagte kartofler i ovnen med svinekød. Dette er en meget rig ret, der er perfekt til et festmåltid. For ham er det tilrådeligt at vælge et saftigt stykke svinemørbrad, hvorfra der kommer smukke koteletter. Tilbered 700 g kød, samme mængde kartofler, et stykke ost, hjemmelavet mayonnaise, 5 g paprika og et par løg. Kom godt i gang:

  1. Løg frigøres fra skallen og hakkes i tynde halve ringe.
  2. Mine knolde, rens og skåret i skiver. Skyl igen under rindende vand for at fjerne overskydende stivelse.
  3. Tilføj tilberedte skiver, drys med kværnet peber, smør med mayonnaise og lad stå i et kvarter.
  4. I mellemtiden er vi i gang med kød: vi skærer det i tallerkener, cirka en centimeter tykke, og banker det af. Drys med krydderier.
  5. Læg halvdelen af de syltede kartofler sammen med mayonnaise på bunden af bagepladen, læg derefter kødet ud, derefter halvdelen af løgringene og dæk det hele med de resterende kartofler. Den resterende sauce i skålen hældes også i formen.
  6. Der er tilbage at bage kartofler i ovnen. Tilberedning ved 180 ° C i en tredjedel af en time under folie. Efterdenne gang skal du åbne kartoflerne og bage, indtil de er sprøde i 30 minutter.

Duftende kartofler bagt med ost, hvidløg og dild

Meget original måde at tilberede bagte kartofler i ovnen. Billedet af den færdige ret viser, at den ligner små runde sandwich med ostehætte. Til opskriften skal du tage 10 kartoffelknolde, et stykke ost, et par fed hvidløg, et par spiseskefulde olie og mayonnaise, s alt og friske krydderurter.

Kartofler med ost
Kartofler med ost

Begynd at lave mad:

  1. Skræl kartoflerne og skær hver knold i skiver, hvis tykkelse skal være omkring 6 mm.
  2. Kom dem i en skål, hæld olie over og tilsæt. Bland med hænderne og fordel på en bageplade. Send til ovnen i 40 minutter.
  3. Bland revet ost med presset hvidløg og friske krydderurter. Krydr det hele med mayonnaise.
  4. Smør kartoffelcirklerne med den færdige dressing og send i ovnen i yderligere 12 minutter.

Kartofler bagt med svampe i cremefraiche

Det er sagtens muligt at bage kartofler i ovnen med svampe. Dette er en meget interessant opskrift, der vil forbløffe dig med sin enkelhed. Til ham skal du tage 12 knolde, 150 g svampe, et løg, et par spiseskefulde creme fraiche, en skefuld mel og et halvt glas bouillon. Kom godt i gang:

  1. Vask kartoflerne forsigtigt og kog dem møre. Så skærer vi et lille stykke af fra hver (det bliver senere en slags låg) og vælger frugtkødet med en ske. Som et resultat bør du få både med vægge.
  2. Svampevask, skåret i skiver og steg til gyldenbrun med hakket løg.
  3. Tilsæt mel til fyldet, den angivne del af bouillonen og bring det i kog. Tilsæt derefter creme fraiche, s alt og tilsæt lidt kværnet peber.
  4. Fyld bådene med det færdige fyld, dæk med låg på toppen. Send til bagning i en forvarmet ovn til 190 °C i 20 minutter.

Bagte kartofler med røget laks

En meget usædvanlig opskrift på bagt kartoffel, der smager fantastisk. Til retten tages 3 knolde, 150 g frosne ærter, 100 g røget laks, et par skeer naturyoghurt, et fed hvidløg, lidt olivenolie, friske mynteblade.

Bagte kartofler med røget laks
Bagte kartofler med røget laks
  1. Inden du bager kartofler i ovnen, skal du vaske dem grundigt og først derefter sende dem til at koge i 45-50 minutter ved en temperatur på 200 ° C.
  2. Imens forbereder fyldet. Varm olivenolie op i en stegepande, tilsæt finthakket hvidløg, bland og fordel ærterne. Efter det er blødgjort, hæld et par spiseskefulde vand i, tilsæt s alt og knus med en knivspids peber. Lad det simre i et par minutter.
  3. Skift fyldet over i skålen på en køkkenmaskine og mos indtil pureret.
  4. Hak osten og tilsæt til ærtemassen.
  5. Vi tager de færdige kartofler ud af ovnen, skærer hver knold i to lige store dele, tager frugtkødet ud med en ske og lægger i stedet fyldet ovenpå - lidt yoghurt og lakseskiver. Pynt med mynteblade.

Bagte kartofler med skinke og sennep

For at tilberede denne ret skal du tage 3 kartoffelknolde, 100 g skinke, et stykke ost, et par spiseskefulde sennep og grønne løgfjer. Kom godt i gang:

  1. Vask knoldene forsigtigt, kog dem møre og tag frugtkødet ud med en ske, så der efterlades tynde vægge.
  2. Hak osten, hak skinken i tern.
  3. Fordel ost, skinke, sennep i hver halvdel af kartoflen og bland.
  4. Drys med hakkede løg og server med det samme.

god appetit!

Anbefalede: