Kaloriindhold i Adyghe-ost og dens fordele i diæternæring

Kaloriindhold i Adyghe-ost og dens fordele i diæternæring
Kaloriindhold i Adyghe-ost og dens fordele i diæternæring
Anonim

Som du måske kan gætte ud fra navnet, blev Adyghe-ostsorten født på de nordlige skråninger af Kaukasus. Dette valle-fermenterede mælkeprodukt har været kendt der siden oldtiden. Den blev lavet - og bliver stadig lavet herhjemme - af fåremælk, gæret med osteløbe. Indtil nu er ikke en eneste fest i Adygea komplet uden tilstedeværelsen på bordet af en lav hvid cylinder med konvekse kanter og tydelige formspor på siderne.

Kalorie Adyghe ost
Kalorie Adyghe ost

Denne ost er god at spise under "akkompagnement" af tør rødvin og friske grøntsager. Lokalbefolkningen bruger det også i vid udstrækning til at lave cheesecakes, khachapuri og andre retter. Vi sælger hovedsageligt et frisk hvidt produkt, men en røget version er også yderst populær. Sådan Adyghe-ost tilberedes derhjemme. Det er hovedsageligt lavet i den traditionelle ildsted og i rygeren.

Friskost, fordi den hører til kategorien blød ost, opbevares i kort tid - kun 30 stk.dage i køleskabet, men hans røgede modstykke kan ligge i årevis uden at miste sin vidunderlige smag. Tidligere røg de det kun for at tage det med på en lang rejse. I Rusland, som i mange nordlige lande, er hårde oste eller frisk smuldret hytteost mest populære, men et sådant "overgangsprodukt" er populært elsket i middelhavskøkkenet. Det er en nær slægtning til den georgiske suluguni, italiensk ricotta og mozzarella, græsk feta, bulgarsk ost. Kalorieindholdet i Adyghe-ost er meget lavere end i hårde varianter, hvilket gør det muligt at bruge det i diæter.

I fabriksmiljøet har produktionsteknologien for produktet ændret sig. Nu kan de tage udgangspunkt i ikke fåremælk, men gedemælk (og endda med tilsætning af ko). Dette påvirker desværre hele produktets ernæringsmæssige værdi. Kalorieindholdet i Adyghe-ost vil være højere, hvis komælk var involveret i dens tilberedning, og lavere, hvis den blev gæret og modnet efter traditionelle regler.

Adyghe ost kalorier
Adyghe ost kalorier

Dette produkt har mange nyttige stoffer. Ernæringseksperter har beregnet, at det er nok kun at spise 80 g Adyghe-ost om dagen for at opretholde den nødvendige forsyning af calcium og fosfor i kroppen. Den er også rig på B-vitaminer og aminosyrer. På trods af det faktum, at russiske fabrikker bruger komælk i Adygei Cheese-mærket, er kalorieindholdet i dette produkt stadig lavere end i durum-varianter, takket være dets unikke produktionsteknologi. Mælkpasteuriseret ved høje temperaturer. Herfra har slutproduktet en tydelig smag af fermenteret bagt mælk eller koaguleret mælk. Mælk fermenteret med en bulgarsk pind gennemgår to faser af forarbejdning - varme og derefter, allerede i forme, kold. Først på sidste trin er det s altet.

Adyghe ost derhjemme
Adyghe ost derhjemme

Umodenheden af produktet, dets krumme struktur kan reducere kalorieindholdet i Adyghe-ost. Det er kun 240 til 252 kcal pr. 100 g produkt. Sammenlignet med hårde sorter er dette et meget lavt tal. Faktisk bringer en så lav energiværdi dette bløde fermenterede mælkeprodukt tættere på hytteost, men den fulde smagsbuket sætter det et skridt over det sidste.

Et sådant lavt kalorieindhold i Adyghe-ost, såvel som dets ekstraordinære fordele for kroppen, gør det muligt at bruge den i diæternæring og under fastedage til vægttab. Det kan ikke kun bruges til "eksotiske" kaukasiske retter som f.eks. khachapuri, men også tilføjet til vores traditionelle retter: salater (i stedet for for s alt ost), dumplings. Eller du kan bare spise det med brunt brød og friske grøntsager - det vil være meget velsmagende!

Anbefalede: