Opskrift på karelske porte: tilberedning af tærter på finsk

Opskrift på karelske porte: tilberedning af tærter på finsk
Opskrift på karelske porte: tilberedning af tærter på finsk
Anonim

Finsk mad er perfekt til vintervejr, når du vil blive hjemme og spise noget solidt. Til hovedmåltidet kan du lave suppe, men til tedrikning bør du bestemt lave karelske porte. Denne ret er nem at tilberede, du kan bruge næsten alt til fyldet, og smagen er ikke

Opskrift på Karelske porte
Opskrift på Karelske porte

skuffer selv dem, der først besluttede at opdage traditionerne inden for finsk kulinarisk. Hvad skal man gøre, hvis der ikke er nogen vej til Finland, men du vil prøve retten? Lær opskriften på karelske wickets og tilbered dem selv! Det er besværet værd.

Klassisk opskrift på karelske porte

Et af de mest almindelige fyld er kartofler. For at lave karelske kalitki skal du bruge to kopper rugmel, to tredjedele af et glas creme fraiche, to tredjedele af et glas mælk, s alt, cirka fem kartofler, et kyllingeæg og to spiseskefulde smør til fyldet.

Det er værd at starte med forberedelsen af fyldet. Mos pillede og kogte kartofler i kartoffelmos med sammenpisket æg og smeltet smør, s alt og lad afkøle. Bland separat creme fraiche med mælk, sigt rugmel i en skål, s alt og tilsæt gradvist mælkeblandingen, ælt elastikkendej. Efter tilberedning pakkes skålen ind med husholdningsfilm og stilles til side i en halv time. Efter tredive minutter ruller du dejen til en pølse og skærer små stykker af den og ruller dem til runde kager. I midten af hver lægges to spiseskefulde af fyldet, stik kanterne på siderne og klem dem sammen. Få åbne ovale tærter. Smør en bageplade med olie, læg tærterne på og bag dem i tyve minutter i en ovn forvarmet til 200 grader.

Karelske tærter kalitki
Karelske tærter kalitki

Opskriften på karelske wickets råder til at dyppe tærten i varm mælk eller smøre den med smør og æg før den spises.

Opskrift på karelske wickets med ris

Dejen til disse tærter skal tilberedes på samme måde som til kartoffeltærter. Til påfyldningen skal du bruge et glas rund ris, en halv liter mælk, et glas vand, et par spiseskefulde smør, en teskefuld s alt. Skyl risene og hæld et glas vand, s alt og kog op. Så snart det koger lidt, dæk med låg og sænk varmen. Efterhånden som væsken koger væk, hældes mælk i gryden, så grøden ikke er tør. Efter en halv time, tilsæt olie og sluk for varmen. Rul små kager ud af dejen, fordel på hver

Karelske porte
Karelske porte

fyld og klem hjørnerne. Du kan lave fire eller seks hjørner, eller du kan lave en oval tærte. Du skal bage på en bageplade dækket med papir ved en temperatur på to hundrede grader, det tager ikke mere end en kvart time. For at servere sådanne tærter på traditionel måde skal du varme mælk med smør, dyppe i dettærte i et par minutter, og anret derefter på en tallerken. Alternativt kan du smøre dejen med smør, dække de stadig varme tærter med et håndklæde i ti minutter og derefter servere. Sådanne porte vil være bløde og ømme. De kan opbevares i køleskabet i flere dage og varmes op i mælk før servering.

Anbefalede: